Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Anya, apa, a kisgyermekek és a digitális világ elemei is megjelentek a rajzokon

2021. február 20. 12:00
Kihirdették annak a rajzpályázatnak az eredményeit, amit az idei Házasság Hete programsorozat keretében írtak ki. A díjazottakat idén a pandémia miatt nem személyesen, hanem az online térben és a Veszprém TV műsorában mutatták be. A pályázatra közel 200 rajz érkezett, idén már nem csak Veszprémből.

„Mi az?” - kérdezte Vén Rigó.
„Tavasz” - felelt a Nap.
„Megjött?” - kérdezte Vén Rigó.
„Meg ám!” - felelt a Nap.

„Szeretsz?” - kérdezte Vén Rigó.
„Szeretlek!” - szólt a Nap.
„Akkor hát szép lesz a világ?”
„Még szebb és boldogabb!”

Szabó Lőrinc Tavasz című verse volt a témája a Kukkantó Egyesület által meghirdetett rajzpályázatnak, ami immáron hagyományos eleme a Házasság Hetének Veszprémben. Idén a járvány miatti szűk lehetőségek a digitális térbe szorították ezt a programelemet is, azonban így is közel 200 pályamű érkezett, amit szakmai zsűri értékelt.

Somogyi Eszter, a Szent Margit óvoda vezetője, Csík Richárd, festőművész és Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatójának asztalára szinte az összes veszprémi óvodából és általános iskolából érkezett rajz, idén pedig már Pápáról és Fejér megyéből is küldtek be alkotásokat.

Körmendi Júlia alkotásaKörmendi Júlia alkotása

Hegyeshalmi László, a zsűri elnöke videóüzenetében az értékelés után kihangsúlyozta, nagyon jó látni, hogy a gyermekek ilyen nyíltan mutatják be a közvetlen életükben szerzett élményeket. Számos családi jelenetet örökítettek meg, emberi kapcsolatokat, kirándulások élményét rajzolták meg. Kiemelte, érdekes látni évről évre, hogy hogyan változik a gyermekek vizuális látásmódja, hogyan jelennek meg a modern kor eszközei a rajzokon is.

A technológia, amivel a gyerekek elkészítették a rajzokat, a legkülönfélébbek voltak, érkeztek festmények, montázsok, ceruza- és zsírkrétarajzok is.

A legfiatalabbak között Riz Emmát díjazta a zsűri, Tóth Gergőt a nagycsoportosoknál, az első és második osztályosok között Fekete Dávidot, a harmadik és negyedik osztályosok között pedig Körmendi Júlia alkotását értékelték a legmagasabban.

Tóth Gergő, a nagycsoportosoknál végzett az első helyen rajzávalTóth Gergő, a nagycsoportosoknál végzett az első helyen rajzával

A zsűri csoportos különdíjjal jutalmazta a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium gyermekeit.

A díjazottak jutalmát is aszerint próbálta a Kukkantó Egyesület összeállítani, hogy az segítse a kreativitásuk kibontakoztatását, így különböző ehhez szükséges eszközöket adnak a gyerekeknek.

A rajzpályázathoz kapcsolódóan Porga Gyula polgármester is rövid videós üzenetben mondta el gondolatait, amelyben kiemelte, a legfontosabb az, hogy a gyerekek foglalkoztak, elgondolkodtak ezen a témán. Reményét fejezte ki, hogy a jövő évi Házasság Hetén már személyesen is tud majd gratulálni a legtehetségesebb gyerekeknek az akkori rajzpályázat eredményhirdetésén.

Az alkotásokat azonban így is megtekintheti bárki a Házasság Hete közösségi oldalán, vagy a visszanézhető Kukkantó című műsorban.

vehir.hu
további cikkek
Nászút a világ körül – Zárug Zita és Harkányi Árpád története Nászút a világ körül – Zárug Zita és Harkányi Árpád története A Házasság hetének rendezvényei szombaton is folytatódtak, a Gizella Hotel És Étteremben egy nem mindennapi kerekasztal beszélgetésre került sor. Az idő végességéről, a bátrak szerencséjéről, a tudatosságról mesélt Zárug Zita és férje, Harkányi Árpád, akik mertek nagyot álmodni: egy héttel esküvőjük után szó szerint a nyakukba vették a világot, biciklire ültek, és négy évig világot láttak… 2024. február 17. 22:01 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36 A házasság nem egy pont, hanem folyamatos lépkedés Házasság hete A házasság nem egy pont, hanem folyamatos lépkedés „És boldogan éltek, míg meg nem haltak...” – hangzik el a mese végén, pedig a valóságban ritkán így zajlanak a házasságok. Néha vannak nehéz pillanatok benne, de ha jól csináljuk, ezek nem töréspontok lesznek, hanem lehetőségek a fejlődésre. Erre világít rá az idei Házasság hete rendezvénysorozat is február 11–18. között. 2024. február 8. 17:03 Logókba zárt családi értékek Házasság hete Logókba zárt családi értékek Szerdán délután a Városházán kihirdették az eredményét annak a rajzpályázatnak, amit a Házasság hete alkalmából szerveztek meg helyi gyermekeknek. A feladat a szakmai zsűri szerint sem volt egyszerű, logót, vagy pecsétmintát kellett tervezni, aminek központi motívuma a család volt. 2023. február 23. 14:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.