2021. március 2.
//
Lujza névnap

Újabb egyéni csúcsok

2021. február 20. 10:18
VEDAC
Gőzerővel zajlik a fedett pályás atlétikai szezon: a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói Bonyhádon és a fővárosban mutatták meg felkészültségüket.

Időrendben haladva: Bonyhádon folytatódott a téli felkészülési versenysorozat, amelynek harmadik fordulóját rendezték meg. A VEDAC főként az ügyességi számokban volt érdekelt.

Sántik Dávid versenyről versenyre fejlődik, ezúttal 2.05 méterrel megnyerte a magasugró számot. Az idei szezon eddigi legjobbját érte el Kungl József tanítványa, és biztató kísérletei voltak a 2.10 méteres magasságra is.

Ugyanitt Kovács Gábor új egyéni csúccsal (1.80) ötödik lett, Tribel András pedig hetedik (1.55). Távolugrásban Tóth Ádám Domonkos szintén eddigi legjobb eredményét felülírva, 5.96 méterrel lett első.

Strigencz Zalán mindenkit megelőzött - Fotó: VEDACStrigencz Zalán mindenkit megelőzött - Fotó: VEDAC

Maradva a férfi mezőnyben, 60 méter gáton Ujhelyi Gábor 9.21 másodpercet érve nyert a junioroknál, igaz ebben a korosztályban más induló nem volt.

A nőknél távolugrásban Könyves Kitti 4.63 méteres új egyéni rekorddal a tizenegyedik helyen zárt, míg Kovács Anna a tizenhetedik lett (4.05). Utóbbi 60 méter gáton 10.98-at ért el, ami korosztályában a legjobb volt.

A fővárosban a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) tartott kétnapos fedettpályás viadalt.

Itt Honti Marcell és Edvy András 800 méteren indult, előbbi új egyéni csúcsot futva 2:00.38 perccel a 13. helyen végzett, utóbbi 2:02.95 perccel a 17. lett.

Súlylökésben Péringer Márk szintén túlszárnyalta eddigi legjobb eredményét, most 14.90 méterre módosította saját csúcsát, ami a negyedik helyre volt elég.

A junioroknál Strigencz Zalán hat kilós szerrel állt dobogóra, 14.91 méterrel mindenkit megelőzött.

Ujhelyi Patrik 60 méter gáton indult, és 9.01 másodperccel egyéni csúcsot javítva lett negyedik.

A nőknél Fekete Júlia 25.75 másodperces eredményével a kilencedik lett az erős nemzetközi mezőnyben.

vehir.hu

További cikkek

Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Hétfőn délután kiderült, hogy az SVSE válogatott atlétái közül nemcsak Bartha-Kéri Biankának, hanem vírusfertőzés miatt hozzá hasonlóan Varga Grétának is le kell mondania a hétvégi fedett pályás Európa-bajnokságon való részvételről.
Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről
Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről
Az SVSE atlétája, Bartha-Kéri Bianka pozitív koronavírustesztet produkált. Szintén a fertőzés miatt marad távol a fedett pályás Eb-től edzője, Tóthné Stupián Anikó, aki Varga Grétának, Kiss Gergőnek és Szögi Istvánnak is trénere.
Négy SVSE-atléta utazik a fedett pályás Eb-re
Négy SVSE-atléta utazik a fedett pályás Eb-re
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) négy kiválósága, Kiss Gergő Xavér, Szögi István, Bartha-Kéri Bianka és Varga Gréta is ott lesz a jövő heti, toruni fedett pályás atlétika Európa-bajnokságon.
A cégtulajdonos, aki kalapácsvetést tanít
A cégtulajdonos, aki kalapácsvetést tanít
Zentai Tibor vállalkozása egy pajtából indult útnak: cégcsoportja mára már közel félezer ember megélhetését biztosítja. Lelkiismeretesen dolgozott, olykor áldozatokat hozva, de kalapácsvető-tanítványairól soha nem feledkezett meg.
Bajnoki címek és fényes medálok
Bajnoki címek és fényes medálok
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétái két bajnoki cím mellett öt ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a BOK csarnokban megrendezett fedett pályás atlétikai magyar bajnokságról.