Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Újabb egyéni csúcsok

2021. február 20. 10:18 // Forrás: VEDAC
Gőzerővel zajlik a fedett pályás atlétikai szezon: a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói Bonyhádon és a fővárosban mutatták meg felkészültségüket.

Időrendben haladva: Bonyhádon folytatódott a téli felkészülési versenysorozat, amelynek harmadik fordulóját rendezték meg. A VEDAC főként az ügyességi számokban volt érdekelt.

Sántik Dávid versenyről versenyre fejlődik, ezúttal 2.05 méterrel megnyerte a magasugró számot. Az idei szezon eddigi legjobbját érte el Kungl József tanítványa, és biztató kísérletei voltak a 2.10 méteres magasságra is.

Ugyanitt Kovács Gábor új egyéni csúccsal (1.80) ötödik lett, Tribel András pedig hetedik (1.55). Távolugrásban Tóth Ádám Domonkos szintén eddigi legjobb eredményét felülírva, 5.96 méterrel lett első.

Strigencz Zalán mindenkit megelőzött - Fotó: VEDACStrigencz Zalán mindenkit megelőzött - Fotó: VEDAC

Maradva a férfi mezőnyben, 60 méter gáton Ujhelyi Gábor 9.21 másodpercet érve nyert a junioroknál, igaz ebben a korosztályban más induló nem volt.

A nőknél távolugrásban Könyves Kitti 4.63 méteres új egyéni rekorddal a tizenegyedik helyen zárt, míg Kovács Anna a tizenhetedik lett (4.05). Utóbbi 60 méter gáton 10.98-at ért el, ami korosztályában a legjobb volt.

A fővárosban a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) tartott kétnapos fedettpályás viadalt.

Itt Honti Marcell és Edvy András 800 méteren indult, előbbi új egyéni csúcsot futva 2:00.38 perccel a 13. helyen végzett, utóbbi 2:02.95 perccel a 17. lett.

Súlylökésben Péringer Márk szintén túlszárnyalta eddigi legjobb eredményét, most 14.90 méterre módosította saját csúcsát, ami a negyedik helyre volt elég.

A junioroknál Strigencz Zalán hat kilós szerrel állt dobogóra, 14.91 méterrel mindenkit megelőzött.

Ujhelyi Patrik 60 méter gáton indult, és 9.01 másodperccel egyéni csúcsot javítva lett negyedik.

A nőknél Fekete Júlia 25.75 másodperces eredményével a kilencedik lett az erős nemzetközi mezőnyben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.