2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Teljesítette az olimpiai szintet a veszprémi sífutó

2021. február 25. 12:36
MTI/vehir.hu
Bár a 10 kilométeres selejtezőből nem jutott tovább, az olimpiai induláshoz szükséges szintet teljesítette a Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám a németországi Oberstdorfban rendezett északisí-világbajnokságon.

A németországi Oberstdorfban szerdán kezdődött az északisí-világbajnokság. A férfiakra 10 kilométer várt, az első tíz helyezett szerzett indulási jogot a jövő keddi 10, illetve a jövő szerdai 15 kilométeres, szabadstílusú főversenyre.

Kónya Ádám (archív fotó)Kónya Ádám (archív fotó)

6,8 kilométernél még Kónya Ádám (Veszprémi Sí Egylet) és Lágler Kristóf is a legjobb tíz között szerepelt, azonban 7,9-nél már csak utóbbi, a célban pedig azonos idővel, holtversenyben a 12. helyen zártak.

Bár a 26:27.4 perces időeredményük 3.6 másodperccel maradt el a tizedik helyezettől, de az olimpiai induláshoz szükséges szintet mindketten teljesítették, ami azt jelenti, hogy Pekingben nemzet jogán legalább egy magyar férfi sífutó indulhat majd jövőre.

Kónya Bálint szövetségi kapitány az MTI-nek úgy értékelt, hogy öccsétől, az előző téli olimpián már résztvevő Kónya Ádámtól továbbjutást várt, de a 800 méter hosszú emelkedőn teljesen elkészült az erejével, emiatt esett vissza. A kapitány szerint ugyanakkor Lágler szereplése megfelelt a realitásnak.

vehir.hu

További cikkek

Bánhidi Bence 2025-ig hosszabbított Szegeden
Bánhidi Bence 2025-ig hosszabbított Szegeden
A magyar válogatott Bánhidi Bence 2025-ig meghosszabbította szerződését a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatával
Tour de Hongrie: tizenkét magyar minden idők legerősebb mezőnyébe
Tour de Hongrie: tizenkét magyar minden idők legerősebb mezőnyébe
Az országúti kerékpáros magyar körverseny történetének legerősebb mezőnye, benne 12 hazai bringással áll rajthoz szerdán a 42. Tour de Hongrie-n.
Jövőre is medve védi a veszprémi kaput?
Jövőre is medve védi a veszprémi kaput?
A Bajnok Ligáját is megjárt kézilabdakapus, Borbély Ádám – aki a szurkolóknak csak Maci – hajlik a hosszabbítás felé klubjával, a Veszprémi KKFT-vel. Ezt magától a válogatott hálóőrtől tudhattuk meg, aki elárulta, külföldről is érkezett megkeresés az irányába, de boldog a honi élvonalban.
Ambros Martín visszatért a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztjára
Ambros Martín visszatért a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztjára
A korábbi sikeredző, Ambros Martín a tervezettnél két hónappal korábban, már hétfőn visszatért a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjára.
A szezon végén visszavonul Schuch Timuzsin
A szezon végén visszavonul Schuch Timuzsin
A szezon végén visszavonul Schuch Timuzsin, a Ferencváros 35 éves kézilabdázója, a Telekom Veszprém korábbi válogatott védekezőspecialistája.