2021. április 11.
//
Zsolt, Leó névnap

Cvijic szerint egy gól dönthet a magyar-szerb meccsen

Dragana Cvijic, a szerb női kézilabda-válogatott beállója szerint egy gól dönthet a március 20-i magyar-szerb mérkőzésen, amelyet a győri olimpiai selejtezőtorna rangadójának tart.

Március 19. és 21. között a szerb és a magyar válogatott mellett az olimpiai címvédő Oroszország, valamint Kazahsztán lép pályára a győri csoportban. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

"Nagy kihívás, két nehéz mérkőzés vár ránk. Az oroszokkal nagyon nehéz lesz felvenni a versenyt, mert magas szinten játszanak. A főmeccs számunkra a magyarok elleni lesz, ha őket megverjük, kijutunk Tokióba" - nyilatkozta a világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Cvijic a balkan-handball.com szakportálon.

Hozzátette, szerinte a két válogatott azonos minőséget képvisel, ezért a napi forma, konkrétan pedig egy labda, vagyis egy gól dönthet közöttük. Emlékeztetett, hogy a tavaly decemberi Európa-bajnokságon a magyarok nyerték a két csapat csoportmeccsét - bár a véleménye szerint ez semmit nem jelent, mert a szerb válogatottat akkor több probléma is hátráltatta -, előtte viszont egy 2019-es dél-koreai felkészülési tornán ők győztek.

"Úgy vagyunk vele: mindent vagy semmit! Ez lesz a legfontosabb torna és a legfontosabb mérkőzés pályafutásunk során, hiszen még soha nem kerültünk ilyen közel az olimpiai szerepléshez" - magyarázta a világ egyik legjobb beállójának tartott, 31 éves játékos.

Jugoszlávia felbomlása óta az önálló szerb válogatott egyik olimpián sem szerepelt. Mint Cvijic kifejtette, sikerük sokat javítana a sportág jelenlegi nehéz helyzetén Szerbiában, és jó néhány fiatalt is megnyerhetnének vele a kézilabda számára.    

"Két nap alatt minden eldől. Olyan lesz ez, mint a férfi Bajnokok Ligája négyes döntője, ahol bármi megtörténhet. Ha eléggé akarunk, eredményesek lehetünk, csak rajtunk múlik" - vélekedett.

Hozzáfűzte, az oroszok és a magyarok számára előnyt jelent, hogy az Európa-bajnokság óta is rendezhettek összetartást, mert játékosaik hazai klubokban szerepelnek, a szerbeknek viszont nincs erre lehetőségük, mert keretük minden tagja légiós.

Meglátása szerint teljesen mindegy, hogy a tornát Győrben rendezik, nem például Nisben, hiszen a koronavírus-járvány miatt nem lehetnek nézők a mérkőzéseken.

"Ez balszerencse a magyaroknak, mert telt házra számítottak, de én sem szeretem az üres lelátók látványát. Mindez katasztrófa a sport számára, hiszen hiányoznak az érzelmek. Minden találkozó olyan, mintha edzőmeccs lenne" - vélekedett Cvijic.

A román CSM Bucuresti csapatától nyáron távozó és a szlovén Krim Mercator Ljubljanához visszatérő beálló arról is beszélt, hogy nehéz időszak áll mögötte, mert három hónap alatt kétszer is meg kellett műteni a térdét, ugyanis az első beavatkozás után rásérült. A második - karrierje során a hetedik - operáció után három hónapot kihagyott, de már újra edzésbe állt a román fővárosban, és a térde egyelőre jól reagál.

vehir.hu

További cikkek

Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
A kézilabda Bajnokok Ligájának négyes döntőjét idén is elérni igyekvő Telekom Veszprémnek a francia lesz a következő ellenfele. Faluvégi Rudolf, a 2018-ban BL-ezüstérmes francia együttes korábbi játékosa, úgy gondolja, hogy a Nantes „oda-vissza” verhető, de a meglepetés lehetőségét sem zárja ki.
A BFKA Veszprém megállíthatatlan!
A BFKA Veszprém megállíthatatlan!
Momir Ilics csapata három góllal verte a győri ETO-SZESE együttesét pénteken a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának negyedik fordulójából elhalasztott mérkőzésen.
Egymással küzdenének a veszprémi csapatok a kupadöntőben
Egymással küzdenének a veszprémi csapatok a kupadöntőben
A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté és a Veszprémi KKFT irányítója, Éles Benedek egyaránt abban bízik, hogy a kézilabda Magyar Kupa fináléjában egymással kell majd szembenézniük. Ám addig még mindkét együttesre kemény ütközet vár az elődöntőben.
Kalmár Zsolt reményei szerint augusztus végén már pályán lehet
Kalmár Zsolt reményei szerint augusztus végén már pályán lehet
Kalmár Zsolt válogatott labdarúgó abban reménykedik, hogy augusztus végén már pályán lehet súlyos térdsérülését követően.
Most sem volt kérdés: kettős győzelemmel BL-negyeddöntős a Veszprém
Most sem volt kérdés: kettős győzelemmel BL-negyeddöntős a Veszprém
A Telekom Veszprém hazai pályán is kiütötte az északmacedón Vardar Szkopjét, így kettős győzelemmel, 80-57-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A negyeddöntőben a francia Nantes vár a bakonyiakra.