2021. május 16.
//
Botond, Mózes névnap

HOYA: irány a rájátszás!

A HOYA-PE Veszprém 113-106-ra múlta felül a vendég Baja alakulatát szerda este az NB I/B Piros csoportjának 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésen, amellyel bebiztosította pozícióját a felsőházi rájátszásban. Madár két triplát szerzett saját térfeléről, csapata legeredményesebb kosarasa volt.

Sorozatban másodszor lépett hazai pályán parkettre a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, amely ezúttal a bajnokság tizedik helyén álló, de a rájátszásra még esélyes Bajai Bácska alakulatát fogadta szerdán a tizenhatodik körből elhalasztott mérkőzésre. A két csapat első idénybeli összecsapását a bajaiak nyerték hazai környezetben 90-84-re.

Különösen fontos meccs volt ez mindkét gárda számára, hiszen a bakonyiak győzelmükkel bebiztosítani készültek a rájátszásbeli szereplésüket: a Duna-partiak szintén effajta reményeiket akarták életben tartani. A HOYA dolgát nehezítette, hogy rutinos és meghatározó centere, Nebojsa Dukics a Vasas elleni kiállításáért járó eltiltása miatt nem állhatott Baksa Szabolcs vezetőedző rendelkezésére.

. Madár András két triplát szerzett saját térfeléről (archív fénykép)

Parázs küzdelem vette kezdetét, a felek percre fej-fej mellett haladtak (4. perc: 8-9). Ha két ponttal is, de HOYA került előnybe, amelyet Madár András bravúros megmozdulását követően a játékrész végéig megőrzött a bakonyi együttes (10. perc: 26-24). A második felvonást jól kezdte az egyetemi gárda, de a vendégek fokozatosan közelebb léptek hozzájuk: idővel fordítottak is a bajaiak, így a szünetre négypontos volt a hátránya a házigazdának (félidei állás: 54-59).

A pihenőt követően a HOYA magabiztosan kosárlabdázott, egyenlített, majd ismét átvette a vezetést (30. perc: 86-83). Az utolsó negyedben pedig már nem forgott veszélyben a Veszprém győzelme: 113-106-ra győzedelmeskedett a megyeszékhelyi csapat, amellyel egyúttal be is biztosította szereplését a felsőházi rájátszásban.

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport alapszakasz, 16. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Bajai Bácska FKE 113-106 (26-24, 28-35, 32-24, 27-23)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, zárt kapuk.
HOYA-PE: Szücs 14/6, Madár 38/24, Futó 19, Orgona 12, Szabó 28/12. Cserék: Sipos, Birkás 2, Gaál. Edző: Baksa Szabolcs
Baja: Nagy 7/3, Jakab 43/21, Pongó 19/15, Vukicevic 19, Goldring G. 13. Cserék: Fehér, Goldring J. 5/3. Edző: Cservék Csaba 

Simon Dani
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 8. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém NKA Pécs 79-70
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 5. 18:00 Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok NKA Pécs HOYA-PE Veszprém 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 25. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém Budapesti Honvéd 75-92
előző események betöltése

További cikkek

Közösségi finanszírozásból maradna fenn a veszprémi kosárlabdacsapat
Közösségi finanszírozásból maradna fenn a veszprémi kosárlabdacsapat
A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportját hetedik helyen záró HOYA-PE Veszprém kedden megtartotta hagyományos évértékelő eseményét, ahol az ügyvezető Naményi Miklós a klub jövőjét illetően meglepő felvetést tett.
A hetedik helyen zárta a bajnokságot a HOYA
A hetedik helyen zárta a bajnokságot a HOYA
A HOYA-PE Veszprém kilenc góllal felülmúlta a vendég NKA Pécs alakulatát a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának helyosztó mérkőzésén. Baksa Szabolcs csapata így a hetedik helyen zárta a kiírást.
Három pont a HOYA hátránya
Három pont a HOYA hátránya
Városunk kosárlabdacsapata hárompontos vereséget szenvedett az NKA Pécs otthonában szerdán a II. osztály hetedik helyéért vívott párharc első meccsén. A hátrány ledolgozható a visszavágón.
A hetedik helyért küzdhet tovább a HOYA
A hetedik helyért küzdhet tovább a HOYA
A házigazda HOYA-PE Veszprém tizenhét ponttal alulmaradt a Budapesti Honvéd ellen a férfi kosárlabda NB I/B rájátszásában. A bakonyiak így legjobb esetben a hetedik helyen végezhetnek majd.
Nem bírt a Honvéddal a Veszprém
Nem bírt a Honvéddal a Veszprém
A HOYA-PE Veszprém tizenegy pontos vereséget szenvedett a Budapesti Honvéd otthonában csütörtökön a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának ötödik helyéért zajló összecsapás első felvonásán.