Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C

Hátrányos helyzetű munkavállalókat segítettek álláshoz Veszprém megyében

2021. március 17. 16:21 // Forrás: MTI
Hátrányos helyzetű álláskeresőknek nyújt segítséget az az uniós program, melynek köszönhetően több mint kétezren felkészültebben térhetnek vissza a munkaerőpiacra Veszprém megyében. A március végén záruló program elvégését követően eddig több mint hatszáz ember jutott munkához - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület elnöke.

Baradits-Szabó Veronika elmondta, hogy a program 161 millió forintos uniós támogatással valósult meg, melynek révén 2002 álláskereső kapott segítséget egyéni vagy csoportos tanácsadás keretében. A programban részt vevő álláskeresők 30 százaléka el tudott helyezkedni, ami mintegy 10 százalékkal haladja meg az álláskereső programban részt vevő szervezetek által elvárt mértéket.

Az alkalmazott módszerek közül az egyéni munkatanácsadás bizonyult a leghatékonyabbnak, melynek lényege, hogy személyre szabottan feltárja, vizsgálja és értékeli az ügyfél elhelyezkedését akadályozó körülményeket, majd ezek megszüntetését követően elkészül az elhelyezkedésre irányuló terv - közölte az egyesület elnöke.

Balatonfüreden 151 álláskereső vett részt a programban, közülük 25-en helyezkedtek el. Balatonalmádiban a 170 résztvevő közül 35 álláskereső elhelyezkedését segítette, míg Tapolcán a bevont 130 ember közül 39 résztvevő elhelyezkedését támogatta a program, összesen 73 munkáltató bevonásával.

A turisztikai ágazatban, valamint a vendéglátás területén mintegy 22 százaléka helyezkedett el az ügyfeleknek, míg egyéb területeken, például a kereskedelemben, a házi betegellátásban, gépkocsivezetőként, operátorként, adminisztrátorként a résztvevők mintegy 78 százaléka talált munkát. A program a Molnár Gábor Műhely Alapítvány, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület együttműködésével zajlott - fűzte hozzá.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.