Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elek Gábor: a torna érdemi része most kezdődik számunkra

2021. március 19. 20:43 // Forrás: MTI
Elek Gábor szövetségi kapitány Kazahsztán 46-19-es legyőzése után úgy fogalmazott, a magyar női kézilabda-válogatott számára most kezdődik a győri olimpiai selejtezőtorna érdemi része.

"Nagyon fontos volt az első mérkőzés, illetve az, hogy a héten gyakoroltakból sokat viszontlássunk. Nagyon fontos volt továbbá a jó kezdés, és az, hogy minden játékosnak megfelelő időt tudjunk adni" - nyilatkozta az edző.

Hangsúlyozta, örül neki, hogy minden játékosa hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, és annak, amilyen mentalitással végigjátszották a fölényesen megnyert találkozót.    

"Nem megbántva mai ellenfelünket, ki kell jelenteni, hogy a torna érdemi része számukra most kezdődik" - vélekedett Elek Gábor.

Kapcsolódó cikk
Huszonhét gólos sikerrel kezdett a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte Kazahsztánt pénteken a győri olimpiai selejtezőtorna első fordulójában.

A magyarok szombaton 17.30-tól Szerbiával, vasárnap 20.30-tól pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal játszanak. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

Lukács Viktória úgy fogalmazott, egy torna első mérkőzése mindig speciális, és ez az első öt-tíz percben érződött is. Azután a magyarok közül mindenki kezdett megnyugodni, feloldódni, összeállt a védekezésük, és támadásban is jók voltak.

"A második félidőben talán már túlságosan is gólt akartunk lőni, ezért a védekezésünk túlságosan fellazult" - mondta a Győri Audi ETO KC jobbszélsője, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

Szucsánszki Zita és Helembai Fanny, a magyar válogatott játékosai a kézilabda női olimpiai selejtező 2. csoportjának első fordulójában játszott Magyarország-Kazahsztán mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. március 19-én. Magyarország-Kazahsztán 46-19. MTI/Illyés TiborSzucsánszki Zita és Helembai Fanny, a magyar válogatott játékosai a kézilabda női olimpiai selejtező 2. csoportjának első fordulójában játszott Magyarország-Kazahsztán mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. március 19-én. Magyarország-Kazahsztán 46-19. MTI/Illyés Tibor

Csiszár-Szekeres Klára úgy fogalmazott, kezdésnek jó volt ez a mérkőzés, hiszen gyakorolhatták, amit megbeszéltek. Hozzátette, komolyan vették a találkozót, bár kaptak olyan gólokat, amiket nem kellett volna.

"Mindenki igyekezett összpontosítani, ami nem volt könnyű, mert a kazahok játéka teljen más, mint amit megszoktunk. Igyekeztünk a megbeszéltekhez tartani magunkat, nagyon jó, hogy mindenki eleget játszhatott" - nyilatkozta a Ferencváros játékosa.    

Hozzátette, már készültek, és taktikailag a hátralévő időben is készülnek a szerbek ellen, és nagyon bízik benne, hogy a szombati meccsnek jobb lesz a tempója.    

"Remek fizikális állapotban vannak a szerbek, és olyan mérkőzéssel kezdenek, ahol nagyon kemény ütközések lesznek, biztosan nekünk is rá kell tennünk egy lapáttal" - vélekedett a védekezés-specialista Csiszár-Szekeres.

Háfra Noémi úgy fogalmazott, nagyon nehéz lesz számukra a szombati meccs, de az első találkozó felszabadította őket, mivel csapatként dolgoztak, nagyon együtt voltak, és szinte mindenkit gólhoz tudtak juttatni.

"Nagyon jól éreztem magamat a pályán, holnap is felszabadultan kell kézilabdáznunk és élvezni a játékot" - szögezte le az FTC átlövője, aki négy gólt szerzett.

vehir.hu
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.