2021. május 16.
//
Botond, Mózes névnap

Jó formában a dobók

2021. március 24. 17:28
VEDAC
Az U18-as és U20-as korosztály legjobbjai adtak számot tudásukról Szombathelyen a korosztályos téli dobó magyar bajnokságon, ahol kiválóan szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) képviselői.

A VEDAC sportolói két aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzot szereztek a rangos eseményen.

A junioroknál diszkoszvetésben a veszprémi Strigencz Zalán szerezte meg a magyar bajnoki címet, 55.88 méterrel, szezonbeli legjobb eredményével. Gerelyhajításban Vígvári Kende 46.46 méterrel a hetedik helyen végzett.

Női diszkoszvetésben Till Adél egyéni legjobbját megdöntve lett a hetedik, 28.28 méterrel. Gerelyhajításban is rajthoz állt Adél, itt egyéni csúcsot dobva, 39.98 méterrel a negyedik helyezést érte el.

Kalapácsvetésben Csatári Dominika dobogóra állhatott, szoros versenyben 44.61 méterrel bronzérmet érdemelt ki. Az ezüstérmes Giczi Eszter mindössze 21 centiméterrel előzte meg a veszprémi tehetséget.

Csekő Miklós 72.16 méterrel ezüstérmes lett - Fotó: VEDACCsekő Miklós 72.16 méterrel ezüstérmes lett - Fotó: VEDAC

Az ifjúsági korosztályban, az U18-asoknál férfi kalapácsvetésben Csekő Miklósért szoríthattunk, aki remek teljesítménnyel, 72.16 méterrel szezonbeli legjobb eredményével ezüstérmet vehetett át.

Női diszkoszvetésben Kövér Fanni hatalmas fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, 48.41 méterrel szezoncsúcsot dobva állhatott fel a dobogó tetejére.

Női kalapácsvetésben Csatári Jázmin szerzett ezüstérmet, aki az idényben először dobott ilyen jól, és a 62.77 méteres eredménnyel elégedetten térhetett haza.

A fiatalokat Török Krisztián, Zentai Tibor, Dobos Máté, Mozsdényi Dávid edzők készítették fel.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, elégedett a fiatalok szereplésével, hiszen többen a soron következő, nyári korosztályos világverseny kvalifikációjánál jobb eredményt értek el.

Strigencz Zalán a junior Európa-bajnoki szint felett, Csekő Miklós, Csatári Jázmin és Kövér Fanni az ifjúsági Eb-szint felett teljesített, ami mindenképpen figyelemre méltó. Bizakodva várjuk a tavasz és a nyár további kihívásait

– fogalmazott a szakvezető.

vehir.hu