Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Helyi vállalkozó segítségével bővült a kórház eszközállománya

2021. március 31. 17:02
A kórházakban fogyóeszköznek számító vérnyomás- és véroxigénszint mérésére alkalmas eszközöket vásárolt Gazsi Attila, helyi vállalkozó a Csolnoky Ferenc Kórháznak. Az intézmény igényeit és a vállalkozó segítő szándékát Ovádi Péter, országgyűlési képviselő segített összekapcsolni. Az adományokat szerdán a kórház udvarán adták át.

Nem ez az első alkalom, hogy Gazsi Attila – aki egyébként a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém Megyei Szervezetének elnöke – helyi vállalkozó részt vesz valamely helyi jótékonysági, vagy civil megmozdulásban. Jelen esetben ismét a karitatív vonalon vállalt szerepet, amikor felajánlotta, hogy a koronavírus elleni küzdelem érdekében a megyei kórház részére megvásárol olyan eszközöket, amelyekre szükségük van az orvosoknak és az ápolóknak.

Felajánlásával Ovádi Péter országgyűlési képviselőt kereste meg, aki segített a kórház igényeit összekapcsolni a vállalkozó felajánlásával.

dr. Töreki-Vörös Ibolya, főigazgató és Ovádi Péter, országgyűlési képviselődr. Töreki-Vörös Ibolya, főigazgató és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő

Ezen összefogás eredményeképp a Csolnoky Ferenc Kórház 30-30 darab vérnyomás- és véroxigénmérővel gazdagodott, valamint a működésükhöz szükséges elemekkel.

Szerda délután a kórház udvarán adták át az eszközöket dr. Töreki-Vörös Ibolyának, a kórház főigazgatójának, valamint Horváth Ferencné, ápolási igazgatónak és a COVID-belgyógyászat főnővéreinek.

A képen (balról jobbra): Gazsi Attila, Horváth Ferencné, Major Tímea, Pálfi Ildikó, dr. Töreki-Vörös Ibolya, Ovádi PéterA képen (balról jobbra): Gazsi Attila, Horváth Ferencné, Major Tímea, Pálfi Ildikó, dr. Töreki-Vörös Ibolya, Ovádi Péter

A főigazgató a szűk körű eseményen elmondta, habár a kórház megfelelően el van látva eszközökkel, a vérnyomás- és véroxigénmérők fogyóeszköznek számítanak. Ezen kívül járványügyi szempontból is fontos, hogy minden olyan szobában, ahol olyan betegeket ápolnak, akik koronavírussal küzdenek, legyen külön mérőműszer.

Ovádi Péter a rövid átadón megköszönte az egészségügyi dolgozóknak a kitartó munkát, valamint Gazsi Attilának és minden vállalkozónak, akik valamilyen formában társadalmi szerepvállalásban is részt vesznek a törődést az embertársaikkal.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.