2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

Drámai csata: hétméteresek után a Balatonfüredé a bronzérem!

A Veszprémi KKFT első élvonalbeli idényében negyedikként zárt a férfi kézilabda Magyar Kupában, miután hétfőn este hétméteresek után 28-27-re alulmaradt a megyei rivális Balatonfüred együttesével szemben Szigetszentmiklóson.

Mint ismert, a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének idén első ízben ad otthont Szigetszentmiklós. A legjobb négy közé három Veszprém megyei alakulat is bejutott. A Balatonfüred a vasárnapi elődöntőben a Telekom Veszprémmel találkozott: előbbi tizenhét góllal maradt alul.

Míg a Veszprémi KKFT a rendszeres BL-résztvevő Szegedtől húszgólos vereséget szenvedett. Így a hétfői bronzmérkőzés valódi megyei rangadónak számított. Ha a papírformára tekintünk, esélyesebb alakulatnak a Füred volt mondható, hiszen hatszor is szerepelt már a legjobb négy között, négyszer pedig meg is szerezte a bronzérmet, míg a VKKFT először játszott története során bronzmeccset.

Fotó: MTI/Illyés TiborFotó: MTI/Illyés Tibor

Szmetán Péter már az első játékrészben megszerezte a vezetést a veszprémi alakulat számára. A túloldalon Malinovic belefutott Háriba, ismét a KKFT-hez került a labda: Fazekas átlövésből volt eredményes (3. perc: 0-2). Varga betörését követően hétmétereshez jutott a Balatonfüred: az irányító Szöllősi nem hibázott. Bősz és Borbély is hárított, Hári pimasz ejtéssel szerzett gólt.

Borbély bravúrral védett ismét, Fazekas hibázott. Szöllősi újabb góljával egyre zárkózott a tóparti gárda (6. perc: 2-3). Szeitl révén viszont ismét kettő volt az előnye a Veszprémnek. Topicsot két percre leültették a játékvezetők, György László csapata emberhátrányban is betalált. Szmetán is ejtéssel verte át Bősz kapust (9. perc: 3-5). Borbély könnyed védése után, Szeitl zárt szabálytalanul.

Fotó: MTI/Illyés TiborFotó: MTI/Illyés Tibor

Kétgólos előnyét egészen a tizennegyedik percig magabiztosan tartotta a VKKFT, amikor a fürediek trénere időkéréshez folyamodott. Ezt követően is pazarul kézilabdáztak a veszprémi fiatalok, ám Bősz többször is kifogott rajtuk. Borbély szintén válogatott formát tanúsított (21. perc: 6-8). Kristóf távoli szerzeményével pedig a mérkőzésen először vezetett hárommal a Tombor-csapat (23. perc: 6-9).

Topic visszakézből, Szöllősi hetesből plasztikázott: az első játékrész hajrájára egyetlen gól volt a különbség. Szeitl két perce kiküldték, az eredmény után fütú Füred előtt egyenlítési lehetőség nyílt: Varga villant meg (26. perc: 9-9). Pedro lerántásért lett leküldve, Kristóf révén ismét a KKFT-nél volt az előny. Szöllősi hetesével azonban egalizált a tóparti csapat, Bősz pedig a legjobbkor hárított.

Varga jóvoltából pedig huszonnyolc perc után átvette a vezetést a Balatonfüred: Tombor Csaba időt is kért (29. perc: 11-10). Kínai-formációval egalizált a Veszprém! A Füred pedig eladta a labdát, kilenc másodperccel a vége előtt pedig heteshez jutottak Éles Benedekék, akinek jóvoltából előnnyel vonulhattak pihenőre a fiatalok (félidei állás: 11-12).

Fotó: MTI/Illyés TiborFotó: MTI/Illyés Tibor

Hári harcolt ki belemenést, nem tudta góllal kezdeni a második játékrészt a Füred. Nem úgy, mint Fazekas, aki kettőre növelte a veszprémi előnyt (32. perc: 11-13). Szöllősi újabb értékesített hétméteressel plasztikázott, majd egalizált is. Somogyi bősz lába között szerzett gólt, Hári kétszer is sikerrel szerzett labdát majd szerzett gólt (36. perc: 13-16).

Bóka először volt eredményes, Éles hétméteresével tartotta fórját a Veszprém. Szöllősi is büntetett, majd Bóka villant ismét: már csak egy volt közte. Fazekas pedig belemenést vétett; egyenlített a Balatonfüred (40. perc: 17-17). Szeitl parádésan forgatta be emberét, Szöllősi távolról bombázott. Eladta a KKFT, Szeitl pedig kiszállt két percre.

A VKKFT viszont emberhátrányban kétszer is betalált (47. perc: 18-20). Szöllősi újból eredményes volt hetesből, Hári pedig ejtésből. Malinovic tüzelt gyorsan a túloldalon, majd egyenlített is a Füred. Fej-fej melletti küzdelemmel vette kezdetét a hajrá. Tombor Csaba időt kért: Fazekas pedig kínaiból villant (54. perc: 22-23).

Fotó: MTI/Illyés TiborFotó: MTI/Illyés Tibor

Élest vesztették el két perce a veszprémiek, Szöllősi hétméterest hibázott. Somogyi pedig a legjobbkor tüzelt, ismét kettővel ment a Veszprém. Borbély bravúrral védett, de nem tudta háromra növelni fórját a KKFT. Sőt, a Füred egyre zárkózott. Pedrot két perce kiállították, heteshez jutott a Veszprém: Éles pedig értékesítette (59. perc: 23-25).

György László időt is kért: Kemény pedig betalált. A VKKFT hibázott, a Füred egyenlített, majd Tombor Csaba is magához hívta övéit: tíz másodperc volt a találkozóból. A Veszprémi KKFT azonban nem tudott betalálni: Döntetlen lett a vége (25-25), hétméteresek következtek.

Veszprémi oldalról sajnos Éles Benedek, Hári Levente és Fazekas Gergő is hibázott, Seregi Mátyás és Tóth Péter viszont belőtte. A rivális Füred részéről Topic Petar próbálkozását védte Borbély, ám Szöllősi Balázs, Kemény László és Dejan Malinovic viszont pontosan célzott, így csapatuk 3-2-re megnyerte a párbajt és a bronzmérkőzést is.

A Balatonfüred ötödik alkalommal szerzett bronzérmet a Magyar Kupában.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, bronzmérkőzés:
Balatonfüredi KSE–Veszprémi KKFT 28-27 (11-12, 25-25) – hétméteresekkel
Szigetszentmiklós, zárt kapuk mögött.
Balatonfüredi KSE: Bősz – Rodriguez 2, Varga 2, Topic 2, Dénes, Szöllősi B. 12 (7), Bóka 2
Csere: Andó (kapus), Malinovi 5 (1), Kemény 3 (1), Szűcs, Brandt, Draskovics
Vezetőedző: György László
Veszprémi KKFT: Borbély – Szmetán P. 2, Kristóf 3, Fazekas G. 5, Szeitl L. 2, Éles B. 6 (5), Hári 5
Csere: Ágoston (kapus), Tóth P. 1 (1), Somogyi 2, Seregi 1 (1), Bugyáki, Tóth A., Füleki
Vezetőedző: Tombor Csaba
Hétméteresek: 12/9, ill. 10/7
Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Így értékeltek a vezetőedzők

György László: – Javában a Veszprém dominált a mérkőzésen, az utolsó percekben éreztem azt, hogy lehet esélyünk. Sikerült döntetlenre mentenünk az összecsapást, a hétmétereseknél pedig mellénk állt a szerencse. A veszprémiek ugyanúgy megérdemelték volna a bronzérmet!

Tombor Csaba: – Emelt fővel távozunk: nincs okunk szomorkodni. Sokkal szerényebb képességű csapat vagyunk a Balatonfürednél, mégis sikerült szép kézilabdát játszanunk. A végén igaz, rutintalanok voltunk, de később pont ez fog minket a magasba emelni: hogy tanulunk a hibáinkból, többször nem hajtjuk végre azokat.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. június 2. 18:00 Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok Csurgói KK Veszprémi KKFT 30-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 30. 18:00 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Cegléd 31-30
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. május 26. 14:30 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgói KK 29-26
előző események betöltése