2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Magyar bajnoki ezüstérmes veszprémi jégkorongozók

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (IOGJA) nyerte a serdülőbajnokságot, ezzel teljessé vált az éremtáblázat a székesfehérvári klub utánpótlásában.

A MJSZ U14 bajnokságának ezüstérmese, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata lett, mely az alapszakaszt veretlenül zárta, és a középszakaszban is csak a későbbi döntős ellenfelétől szenvedett vereséget. Az akadémia csapatát 2 veszprémi tehetség, Gál Dániel és Kovács Zsombor  játéka is hozzá segítette a sikerhez.

“Nagy öröm volt számunkra, hogy pár éve egy mentor program keretén belül az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosai lehettünk. Azóta szinte minden nap Székesfehérvárra utazunk edzésre, hétvégén pedig ha nem hazai a meccs akkor még messzebb. De megérte a sok befektetett munka, mert nagyon boldogok vagyunk az eredményes szezon után. A bajnokságnak vége de az edzések még június közepéig tartanak. Ősszel pedig új szezon indul, és nagyon szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Ehhez továbbra is mindent megteszünk, hogy a csapatnak jövőre sikerüljön" - mondták a fiúk. 

Érdekesség, hogy az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia az egyetlen klub az utánpótlásban, amely minden korosztályban szerzett valamilyen érmet Ez a mérleg még a Volán nagy múltú utánpótlás-nevelő műhelyében is kiemelkedő! 

A 2020/21-es szezon magyar utánpótlás-bajnokságainak végeredménye:

U21:
1. DVTK Jegesmedvék
2. Ifj. Ocskay Gábor JA
3. Vasas SC
4. UTE

U18:
1. Ifj. Ocskay Gábor JA
2. MAC Budapest
3. Debreceni Hoki Klub
4. UTE

U16:
1. Ifj. Ocskay Gábor JA
2. UTE
3. Vasas SC
4. MAC Budapest

U14:
1. MAC Budapest A1
2. Ifj. Ocskay Gábor JA
3. UTE
4. Vasas SC

vehir.hu

További cikkek

Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben
Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben
A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia több környékbeli klubbal együttműködve csapatokat szeretne indítani a soron következő idényben a női bajnokságban.
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
Közös edzést és barátságos mérkőzést szervezett a Veszprémi Jéglovagok jégkorongklub és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiatal lányoknak, akik a Dunántúl több városából érkeztek Veszprémbe, hogy a jövőben a tervek szerint egy csapatot alkossanak majd. A cél, hogy a következő szezonban a Királynék Városa is ki tudjon állni egy csapattal a női bajnokságban.
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
A terveknek megfelelően december végére elkészült a Dózsavárosban épülő jégcsarnok első üteme. Jelenleg a tesztüzem zajlik, szombaton a helyszínen járt Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.
Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett
Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett
Chmelik Levente ékes példája annak, hogy valódi munkával bárki elérheti az álmait. A tizenhat éves veszprémi hokikapus családját nélkülözve klubszinten már bejárta az országot, hogy a jégkorong összes fortélyát elsajátíthassa. Kitartásának pedig idővel beérik a gyümölcse.
Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot
Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot
A Veszprémi Jéglovagok a soron következő idényben már felnőtt csapatot is indítana a nemzeti harmadosztályban, mindkét nemben – derült ki portálunk szerdai csarnokbejárásakor. A Tüzér utcában azzal is szembesülhettünk, hogy az egymilliárdos beruházás ütemterv szerint halad.