2021. május 18.
//
Erik névnap

Mi marad ezután?

2021. április 26. 4:01
Még nagyon korai lenne azon gondolkodni, mi lesz majd, ha ennek vége. De talán a lelkünk listázhat…

Előre bocsájtom, hogy nem gondolom azt, hogy ilyen áron kell tanulnunk a szépet... Ugyanakkor pozitívumokat is kereshetünk, ha már ez a helyzet. Senki nem tudhatja, hogyan keveredik majd ki ebből a helyzetből, de minden olyan dolog, ami arra szolgál, hogy a víruson egy picit is túllássunk, és egy kicsit a jövőbe tekintsünk, az csakis jót tehet az egyébként is felfokozott érzelmi állapotban lévő lelkünknek.

Hogy mire gondolok?

Azokra a tevékenységekre, amelyekre a vírushelyzet miatt találtunk rá, ugyanakkor szívesen megtartanánk később is. A hétvégi túra közben, ahogy a rengeteg felszabadult embert láttam felfelé igyekezni a hegycsúcsra, az jutott az eszembe, hogy vajon itt maradnak-e.

Vajon megtartják-e az életükben – jelen esetben – a túrát, vagy csupán a kijárási tilalom és korlátozás az, ami a szabadba „vezette” őket.

Vajon adódnak-e olyan pozitív dolgok, amelyeket ez a helyzet „hozott” nekünk. Vajon az életünk részei maradnak-e az olyan megfigyelések, amelyek a természetre irányulnak? Vajon maradnak-e a nagy kihívások, amelyek az interneten terjednek, gondolok itt az egészséges táplálkozásra… Vajon az otthon kialakított szobaedzések később – helyszínt váltva ugyan – megmaradnak-e?

házipatika.huházipatika.hu

De, hogy ne csak a tevékenységekre gondoljunk, vajon ha ennek vége, megint megszokjuk a jót? Vagy – ahogy én látom, a vírushelyzetben – ugyanúgy értékelni fogjuk az apró dolgokat, vagy inkább az aprónak tűnő, de szép dolgokat. Egy „köszönömöt”, egy kedves mosolyt, egy apró figyelmes gesztust, egy segítő kezet, egy dicsérő szót. Vajon később, ha ennek vége, akkor is örülünk majd a madárcsicsergésnek...

Szabó Eszter

További cikkek

Enne lisztkukac-burgert? Az unióban hivatalosan is élelmiszer a rovar lárvája
Enne lisztkukac-burgert? Az unióban hivatalosan is élelmiszer a rovar lárvája
Egy május eleji döntés értelmében a lisztkukac lárváját élelmiszerként is forgalomba lehet hozni az Európai Unió területén. Jobb, ha hozzászokunk a rovarevés gondolatához!
Fehér tálca és sárga csillag
Fehér tálca és sárga csillag
Heves indulatok mellett óriási logikai zsákutcákba futott bele néhány kommentelő, akik a védettségi igazolvánnyal rendelkező, és nem rendelkező emberek megkülönböztetését mosták össze a történelem egyik legsötétebb korszakával. Belefér-e a szólásszabadságba mindez? Az írás nem tudósítás, nem elemző cikk, csupán a szerző véleménycikke.
Hollywood nyomában Magyarországon
Hollywood nyomában Magyarországon
Vörös veréb, Fekete özvegy, Vaják. Csak néhány azok közül a hollywoodi produkciók közül, amelyeket részben vagy egészben kis hazánkban forgattak. Az elmúlt években Magyarország egyre népszerűbb lett a filmesek körében, a mozgókép és az utazás szerelmeseinek pedig izgalmas felfedezést jelenthet felkeresni a forgatási helyszíneket.
Honnan ez a türelem és humánum az oltópontokon?
Honnan ez a türelem és humánum az oltópontokon?
A cikk szerzője a személyes tapasztalatait vetette össze a közösségi médiában megfigyelt véleményekkel és a hivatalos szerv nyilatkozatával az oltópontokon tapasztalható helyzetről.
Lenne igény Veszprémben vidámparkra?
Lenne igény Veszprémben vidámparkra?
Az Európa Kulturális Fővárosa-program számos meglepetést tartogat számunkra 2023-ig.