Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzetközi szintű eredmények a Pápai Sportcentrumban

2021. április 25. 21:30
Kiemelkedő eredményeket értek el a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Dobóakadémia sportolói a Pápán megrendezett III. Kis Károly Emléknapon és évadnyitó dobóversenyen.

A VEDAC Dobóakadémia és a Pápai Atlétikai Club (PAC) közösen szervezte meg a III. Kis Károly Emléknapot, amely egyben a hazai dobók évadnyitója is volt egyben. A közelmúltban átadott Pápai Sportcentrum első atlétikaversenye a szervezők munkája és lelkesedése mellett a kiemelkedő eredményekről is emlékezetes marad.

Néhány hiányzót leszámítva, kalapácsvetésben a teljes magyar élmezőny képviseltette magát minden korosztályban, a veszprémi dobók ragyogó eredményeket értek el.

Férfi diszkoszvetésben hármas veszprémi győzelem született. Strigencz Zalán állhatott a dobogó tetejére (49.63), őt követte Péringer Márk (47.92), harmadik lett a két fiatal edzője, Mozsdényi Dávid (47.81). A junior korosztályban is Strigencz Zalán nyert, több mint négy métert verve az őt követő második helyezettre.

Czeller Gábor, Zentai Tibor (edző), Pásztor Bence, Dobos Máté (edző) és Csekő Miklós - Fotó: VEDACCzeller Gábor, Zentai Tibor (edző), Pásztor Bence, Dobos Máté (edző) és Csekő Miklós - Fotó: VEDAC

Férfi kalapácsvetésben Pásztor Bence szerzett ezüstérmet. A VEDAC ifi világbajnoka a múlt heti eredményén ismét javított, s már 72 méter fölött jár, ráadásul pályafutása során először győzte le Pars Krisztiánt, London olimpiai bajnokát. A számot nem sokkal Bence előtt, Rába Dániel nyerte (72.87). Ugyanitt, a nagyok mögött jó versenyzéssel negyedik lett az utánpótlás korú Czeller Gábor, valamint hetedik, új egyéni csúccsal az ifi korú Csekő Miklós.

Az ifjúsági kalapácsvetés a pápai Fürdei Dániel és a veszprémi Csekő Miklós külön versenyét hozta. A VEDAC atlétája nemcsak megjavította egyéni legjobbját (73.85), hanem át is vette a vezetést az ifi világranglistán. Egy rövid pihenő után Csekő a juniorok versenyében is bravúros eredményt ért el. Új egyéni csúccsal, 69.03 méterrel nyerte meg a versenyt, és ezzel az eredménnyel kvalifikációt szerzett a korcsoport Európa- és világbajnokságára is. A serdülőknél nem jutott érem a VEDAC-osoknak, viszont Menyhárt Balázs új egyéni csúccsal a negyedik lett.

Női kalapácsvetésben Csatári Jázmin tudott felállni a dobogó harmadik fokára, mögötte klubtársai, Gombás Petra és Csatári Dominika végzett. Az ifiknél is érmet szerzett Csatári Jázmin, második lett, míg a harmadik helyen Fertig Fanni zárt. A VEDAC legfiatalabb versenyzői is kitettek magukért.

Eredmények

Férfi. Diszkoszvetés: 1. Strigencz Zalán 49.63, 2. Péringer Márk 47.92, 3. Mozsdényi Dávid 47.81. Kalapácsvetés: 2. Pásztor Bence 72.19, 4. Czeller Gábor 67.29, 7. Csekő Miklós 62.19, 13. Minyó Bence 52.47. Junior. Diszkoszvetés: 1. Strigencz Zalán 54.65. Kalapácsvetés: 1. Csekő Miklós 69.03. Ifjúsági. Kalapácsvetés: 1. Csekő Miklós 73.85. Serdülő. Kalapácsvetés: 4. Menyhárt Balázs 38.44, 5. Fekete András 30.90, 6. Bankó Milán 24.49, 7. Bankó Olivér 23.90, 8. Szabó Barnabás 23.70.

Női. Kalapácsvetés: 3. Csatári Jázmin 57.07, 4. Gombás Petra 54.38, 5. Csatári Dominika 45.36. Ifjúsági. Kalapácsvetés: 2. Csatári Jázmin 66.19, 3. Fertig Fanni 48.14.  

vehir.hu
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.