Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos

2021. május 13. 18:09
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos községe. A fejlesztésből, amely a legkisebb korosztályt szolgálja, a helyi önkormányzat is kivette a részét.

Csütörtökön délután hivatalosan is átadták a Nemesvámosi Csillagvirág Óvoda szomszédságában helyezkedő grundfocipályát. A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban.

Nemesvámos a gazdaság és a környezettudatosság mellett a sportban is élen jár. Ennek ékes példája, hogy nemrégiben az újdonsült sportcsarnokot is avathattunk, amely országos szinten is kiemelkedő infrastruktúrával rendelkezik. Minderre szükség is van, hiszen a nemesvámosi Bajnok DSE több szakágban is foglalkozik gyermekekkel. A mai átadás szintén a legkisebbek sportolási lehetőségét szolgálja: külön öröm, hogy így a mindenki által kedvelt futball is teret nyerhet a településen.

 Finta Péter (balra), mellette Ovádi Péter és Sövényházi Balázs Finta Péter (balra), mellette Ovádi Péter és Sövényházi Balázs

Finta Péter, a Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém megyei igazgatóságának vezetője szakmai szempontból ismertette a pályát. A körbekerített műfüves pálya 12x24 méteres, azaz grundfocipályának felel meg. Kiderült, tudatosan került a helyi óvoda szomszédságába.

A szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően, az Országos Pályaépítési Program keretein belül épülhetett meg a focipálya, amelynek fejlesztéséből a helyi önkormányzat is kivette a részét. Nem véletlen, hogy a pálya a nemesvámosi óvoda mellett lett kialakítva: így a kisgyermekek délelőtti foglalkozásába be lehet majd építeni a futballt. A kicsik így már időben megismerkedhetnek a focival.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos független polgármestere ismertette, a beruházás összesen tizenhét millió forintból épülhetett meg, amelyből az önkormányzat tíz százalékot biztosított. Hangsúlyozta, egyértelmű céljuk, hogy a létesítményt a helyi lakosok igénybe vehessék majd, de ennek feltételei lesznek.

Egyesületünk, a Bajnok DSE futball szakágát új alapokra terveztük helyezni. Erre kitűnő lehetőséget biztosított az MLSZ pályázata, amely önkormányzati támogatással kiegészítve hiánytalanul megvalósulhatott. Községünk óvodásai, iskolásai és sportolói mellett természetesen szeretnénk, ha a pályát a helyi lakosok is igénybe vennék majd, erre kulcsos rendszert fogunk majd kialakítani: a pályán ki lesz helyezve egy elérhetőség, amelyen lehet majd jelezni a későbbiekben az igénybevételi szándékot.

Zentai Tibor, a Bajnok DSE elnöke úgy fogalmazott, hogy a grundfocipálya átadásával újabb kapu nyílt Nemesvámos sportéletében. Reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben további sportberuházások is megkezdődhetnek majd a településen, hiszen amit egy gyermek a sport világában tanul, azt az élet bármely más területén is kamatoztathatja majd. Számukra pedig jelenleg ez mindennél fontosabb.

Egyesületünk baseball, röplabda, kézilabda, atlétika, valamint labdarúgó szakosztállyal is rendelkezik. Utóbbi esetében volt némi hiányérzetünk, de a mai nappal újabb állomásra érkeztünk, amely reméljük egyelőre még nem végállomás. Bízunk benne, hogy a közeljövőben egy nagyobb beruházásról is beszámolhatunk majd, amely a labdarúgás mellett a baseballt és az atlétikát is szolgálja majd.

Az ünnepélyes átadást követően a helyi egyesület legkisebb reménységei már birtokba is vették a pályát. Csillogó szemekkel kezdték rúgni bőrt: számot adtak arról, valójában mekkora potenciál rejlik bennük.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka városfejlesztés Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka A városvezetőség és a Veszprém Pannon SE (VPSE) összefogásával, sikeres együttműködésének köszönhetően pályázat útján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háromszáz millió forintot biztosított a Városi Stadionban található sportcsarnok felújítására, amelynek első szakasza lezárult. 2024. március 6. 13:12 Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz költségvetés Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz „2024 a veszprémiek éve lesz” – hangzott el Porga Gyula polgármestertől hétfő este, amikor az ActiCity-ben bemutatta Veszprém idei költségvetésének sarokpontjait. A büdzsé 43,5 milliárd forintról szól, aminek egyharmada fejlesztésekre fog menni, valamint elindítanak több olyan programot és támogatási rendszert, amelyeket kifejezetten csak a veszprémiek vehetnek majd igénybe. Az idei költségvetés viszont nem csak 2024-ről szól, a polgármesternek ennél hosszabb távú tervei vannak. 2024. február 6. 0:49 Időugrások Veszprémben Időugrások Veszprémben A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben. 2023. december 21. 14:48 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.