2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos

A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos községe. A fejlesztésből, amely a legkisebb korosztályt szolgálja, a helyi önkormányzat is kivette a részét.

Csütörtökön délután hivatalosan is átadták a Nemesvámosi Csillagvirág Óvoda szomszédságában helyezkedő grundfocipályát. A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban.

Nemesvámos a gazdaság és a környezettudatosság mellett a sportban is élen jár. Ennek ékes példája, hogy nemrégiben az újdonsült sportcsarnokot is avathattunk, amely országos szinten is kiemelkedő infrastruktúrával rendelkezik. Minderre szükség is van, hiszen a nemesvámosi Bajnok DSE több szakágban is foglalkozik gyermekekkel. A mai átadás szintén a legkisebbek sportolási lehetőségét szolgálja: külön öröm, hogy így a mindenki által kedvelt futball is teret nyerhet a településen.

 Finta Péter (balra), mellette Ovádi Péter és Sövényházi Balázs Finta Péter (balra), mellette Ovádi Péter és Sövényházi Balázs

Finta Péter, a Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém megyei igazgatóságának vezetője szakmai szempontból ismertette a pályát. A körbekerített műfüves pálya 12x24 méteres, azaz grundfocipályának felel meg. Kiderült, tudatosan került a helyi óvoda szomszédságába.

A szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően, az Országos Pályaépítési Program keretein belül épülhetett meg a focipálya, amelynek fejlesztéséből a helyi önkormányzat is kivette a részét. Nem véletlen, hogy a pálya a nemesvámosi óvoda mellett lett kialakítva: így a kisgyermekek délelőtti foglalkozásába be lehet majd építeni a futballt. A kicsik így már időben megismerkedhetnek a focival.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos független polgármestere ismertette, a beruházás összesen tizenhét millió forintból épülhetett meg, amelyből az önkormányzat tíz százalékot biztosított. Hangsúlyozta, egyértelmű céljuk, hogy a létesítményt a helyi lakosok igénybe vehessék majd, de ennek feltételei lesznek.

Egyesületünk, a Bajnok DSE futball szakágát új alapokra terveztük helyezni. Erre kitűnő lehetőséget biztosított az MLSZ pályázata, amely önkormányzati támogatással kiegészítve hiánytalanul megvalósulhatott. Községünk óvodásai, iskolásai és sportolói mellett természetesen szeretnénk, ha a pályát a helyi lakosok is igénybe vennék majd, erre kulcsos rendszert fogunk majd kialakítani: a pályán ki lesz helyezve egy elérhetőség, amelyen lehet majd jelezni a későbbiekben az igénybevételi szándékot.

Zentai Tibor, a Bajnok DSE elnöke úgy fogalmazott, hogy a grundfocipálya átadásával újabb kapu nyílt Nemesvámos sportéletében. Reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben további sportberuházások is megkezdődhetnek majd a településen, hiszen amit egy gyermek a sport világában tanul, azt az élet bármely más területén is kamatoztathatja majd. Számukra pedig jelenleg ez mindennél fontosabb.

Egyesületünk baseball, röplabda, kézilabda, atlétika, valamint labdarúgó szakosztállyal is rendelkezik. Utóbbi esetében volt némi hiányérzetünk, de a mai nappal újabb állomásra érkeztünk, amely reméljük egyelőre még nem végállomás. Bízunk benne, hogy a közeljövőben egy nagyobb beruházásról is beszámolhatunk majd, amely a labdarúgás mellett a baseballt és az atlétikát is szolgálja majd.

Az ünnepélyes átadást követően a helyi egyesület legkisebb reménységei már birtokba is vették a pályát. Csillogó szemekkel kezdték rúgni bőrt: számot adtak arról, valójában mekkora potenciál rejlik bennük.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát. A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.
Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban
Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban
A Magyar Labdarúgó-szövetség fejlesztési lehetőségének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – műfüves focipályával gazdagodott a veszprémi Báthory István Általános Iskola. A beruházáshoz az önkormányzat, míg a fenntartáshoz a tankerület is hozzájárul.
Lezárult egy fontos útfejlesztés, felkészülnek a belterületi utak
Lezárult egy fontos útfejlesztés, felkészülnek a belterületi utak
Az utolsó útszakasz is elkészült az északi iparterületen, így lezárult a Pápai út, valamint a környék közlekedésfejlesztésének ezen része. A munkák azonban nem állnak meg, hamarosan az új völgyhíd terjeszkedik a város. A mostani projektet hivatalosan péntek délelőtt adták át a városvezetők.
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Négy nagyobb fejlesztésből állt össze az északi iparterület közlekedésfejlesztése, amelyek egyenként is jelentős változásokat jelentenek a Dózsaváros közlekedésében, együtt pedig alapjaiban rajzolják át a lehetőségeket a közlekedők előtt. Cikkünkben mutatjuk a legfontosabb paramétereket.
Megújult a Módszertani bölcsőde épülete
Megújult a Módszertani bölcsőde épülete
Uniós és önkormányzati támogatásnak köszönhetően hajtottak végre infrastrukturális beavatkozásokat a belvárosi bölcsődében. A fejlesztés következő lépéseként játszóeszközöket szereznek be és az udvart újítják fel.