2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Lékai: Nem lehet az edzőnk nyakába varrni mindent!

Ahogy a siker, úgy a kudarc is közös. Csakis egymást támogatva tudunk bejutni a négyes döntőbe. Hiszünk az edzőnkben, ahogy ő is bennünk; ha nem így lenne, már rég kiestünk volna a sorozatból – nyilatkozta a Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté a csütörtök esti (18.45), a francia ezüstérmes Nantes elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő második felvonását megelőzően.

A magyar rekordbajnok kézilabdaklub, a Telekom Veszprém csupán egyetlen lépésre van attól, hogy kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe. Ez a lépés ugyanakkor igencsak emberpróbáló feladatnak ígérkezik, hiszen a bakonyiak múlt csütörtökön négygólos vereséget szenvedtek a francia Nantes otthonában a legrangosabb sorozat negyeddöntőjének első párharca alkalmával.

A mérkőzés első perceiben még minden renden zajlott: megfelelően használtuk ki az adódó lehetőségeinket, a védekezésünk szintén jól muzsikált. Nem sokkal ezt követően azonban gödörbe léptünk, ahonnan nem tudtunk kimászni. Átvette az irányítást a házigazda, mi pedig a saját csapdánk fogságában ragadtunk. Folyamatosan szaladtunk az eredmény után. Fájó kimondani, de ránk nézve hízelgő volt a négygólos különbség

 – reagált lapunk megkeresésére a veszprémiek irányítója, Lékai Máté. A csapatkapitány emlékeztetett, tisztában voltak azzal, hogy a francia ezüstérmes jó erőt képvisel, hiszen az említett riválisnak idegenbeli környezetben sikerült megviccelnie mások mellett a német Kielt, valamint a lengyel Kielcét. Lékai hangsúlyozta, nem törtek meg, tanultak a hibáikból, amelyeket a csütörtöki, hazai visszavágón a javukra fordítanának.

Lékai: a kapusteljesítményen rengeteg fog múlni (archív fénykép)Lékai: a kapusteljesítményen rengeteg fog múlni (archív fénykép)

A Veszprém Arénában játszani különleges, szinte leírhatatlan érzés. Főleg, ha a szurkolóink is velünk lehetnek. Csütörtökön este immár együttes erővel harcolhatjuk ki a továbbjutást, amelynek érdekében rengeteget dolgoztunk. Precízebben kell kézilabdáznunk, védekezésben pedig magabiztosabbnak kell majd lennünk. Nem beszélve az iramról, amelyből egy pillanatra sem vehetünk vissza. Bár a drukkereink előtt úgy vélem, ezzel nem lesz gond.

A csapatkapitány hozzátette, véleménye szerint a továbbjutás sorsa a kapusteljesítménytől is kőkeményen függni fog. Saját hálóőreik mellett az ellenfél portását, Emil Nielsent is méltatta. Lékai úgy fogalmazott, a dán kapus a fiatalabb korosztályt tekintve a világ egyik legjobbja. Hangsúlyozta a kulcs az lesz, hogy olyan helyzetek tudjanak kialakítani, amelyben Nielssennek a legkevesebb esélye van a hárításokra.

Lékai: hiszünk a vezetőedzőnkben! (archív fénykép)Lékai: hiszünk a vezetőedzőnkben! (archív fénykép)

Arról kérdezve Mátét, hogyan fogadta a csapat a múlt heti váratlan vereséget követően a szurkolók közösségi médiában való felháborodását, a spanyol vezetőedző, David Davis okolását, a csapatkapitány őszinte választ adott. Elmondta, mivel rajta kívül csak Ligetvári Patrik magyar játékos a gárdában, az említett visszhangok általában rajtuk csattannak. Nyomatékosította, nem lehet mindent a tréner nyakába varrni.

Ahogy a sikereket, úgy a kudarcokat is közösen okozzuk, vagy éppen éljük át. Nem egyéntől, hanem csapattól függnek az elért eredmények. Csakis egymást támogatva juthatunk be a négyes döntőbe, amelynek a kapujában állunk. Szükségünk lesz a szurkolóinkra, akiknek a támogató erejük sokszor győztes gólokat jelentenek. Nem utolsósorban szeretném hangsúlyozni, hogy hiszünk az edzőnkben! Ha nem így lenne, már kiestünk volna a sorozatból!

 – zárta a Telekom Veszprém csapatkiptánya, az irányító Lékai Máté. Az Alberto Entrerrios vezette Nantes elleni BL-negyeddöntő visszavágója csütörtökön 18.45-kor veszi majd kezdetét a Veszprém Arénában, ahová már a szurkolók is beléphetnek. Akiknek ugyanakkor nincs lehetőségük személyesen megjelenni, nekik sem kell bánkódniuk: a Sport 1 televíziós csatorna élőben fogja közvetíteni a derbit.

Simon Dani
Tál Dominik
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 2. 2021. június 5. 18:30 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Mol-Pick Szeged 36-37
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 1. 2021. június 2. 19:00 Szeged, Városi Sportcsarnok Mol-Pick Szeged Telekom Veszprém 31-28
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 26. 19:00 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Tatabánya 34-25
előző események betöltése

További cikkek

Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Igaz, év elején kemény kritikákkal illettem francia irányítónkat, mindez azonban nem jelenti azt, hogy bárminemű ellenszenvem lenne vele kapcsolatban – nyilatkozta portálunk megkeresésére Gulyás Péter, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának másodedzője.
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es idényre a Telekom Veszprém kézilabdacsapata. Momir Ilics vezetőedző és Gulyás Péter edző hétfő este már az arénában vezényelt edzést, amelyen a klubvezetés is képviseltette magát.
Magyar válogatott beálló Veszprémben
Magyar válogatott beálló Veszprémben
A magyar kézilabda-válogatott beállójával, Sipos Adriánnal kétéves szerződést kötött a Telekom Veszprém. Bodor Márk kölcsönszerződéssel Tatabányára kerül.
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
A férfiaknál a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, illetve a nőknél a Ferencváros és a Győri Audi ETO KC is novemberben találkozik egymással először a kézilabda NB I következő idényében.
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
A bakonyi klub csütörtök reggeli tájékoztatása szerint Rogerio Moraes elhagyja a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát, miután a brazil légiós kérésére – családi okok miatt – azonnali hatállyal felbontották a szerződését.