2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Varga-Damm Andrea új párt megalapítását jelentette be

Új párt megalapítását jelentette be Varga-Damm Andrea, független országgyűlési képviselő, aki 2018-ban még Veszprémben a Jobbik színeiben indult az országgyűlési választáson. A képviselő azóta kilépett pártjából és most új felállásban, a Reformerek pártjával indulna a jövő évi választáson.

Varga-Damm Andrea, független országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, egy éve még nem tudta volna elképzelni, hogy most egy saját párt vezetőjeként fog kiállni a sajtó elé, akkor még a Jobbikban képzelte el politikai karrierjét. Az egykori szélesőjobboldali, ma már a baloldali összefogásban résztvevő párt azonban Varga-Damm szerint kiüresedett, ez pedig több hozzá hasonló társát arra késztette, hogy lépjenek ki ebből a közösségből és önállóan kezdjenek új politikai pályafutásba egy új párt színeiben. (A sajtótájékoztatón Varga-Damm mellett ott állt Kovács Rajmund is, aki szintén egykori jobbikosként jelenleg veszprémi önkormányzati képviselő.)

Elmondta, döntése előtt több közvélemény-kutatást is végzett, hogy kiderüljön számára, mit gondolnak az emberek személyéről és az ország jövőjéről. Ebből a kutatásból kiemelte, hogy az ország lakosságának egy jelentős része nem menne el szavazni, ha csak a kormánypárt és az ellenzéki lista közül lehetne választani, éppen ezért véleménye szerint szükség van harmadik opcióra is a 2022-es választáson, viszont nem ideológiai alapon szerveződve.

Saját személyével kapcsolatban - a kutatás eredményei szerint - azt mondta, hogy sokan energetikusnak, megbízhatónak tartják, ez pedig arra késztette, hogy lépjen ki az önálló politizálás színterére, ahol egyszerre képviselne konzervatív és liberális értékeket.

Ebben a szellemben alapították meg a Reformerek névre keresztelt új pártot.

Az új párt kapcsán Varga-Damm Andrea azt ígérte, valódi ellenzéki politikát fognak folytatni.

Varga-Damm Andrea pártja már a negyedik olyan formáció, amit kiábrándult jobbikos képviselők alapítottak. A Mi Hazánk Mozgalom mellett Volner János megalapította a Volner Pártot, Bencsik János pedig a Polgári Választ vezeti.

A Reformerek választáson való részvételéről, valamint jelöltjeiről egyelőre nem hangzott el további információ, sajtóhírek szerint azonban a miniszterelnök-jelöltnek felmerült Szalma Botond, egykori MAHART vezérigazgató, aki a sajtótájékoztatón is felszólalt Varga-Damm új pártjának támogatójaként, valamint Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetőjének a neve is.

Varga-Damm Andrea egyébként a 2015-ös időközi választáson és 2018-ban is Veszprémben indult jelöltként, mindkét esetben harmadik lett az ellenzék, valamint a Fidesz-KDNP jelöltjei mögött. Neve korábban szorosan összefonódott Simicska Lajossal, akivel vállaltan jó viszonyt ápol, az oligarha 2018 után azonban háttérbe vonult, amíg Varga-Damm Andrea a Jobbikban Jakab Péter pártelnökkel került összetűzésbe, végül ez vezetett a pártból való kizáráshoz is.

Hajas Bálint

További cikkek

Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Még júniusban lemondott Veszprém megye 3. sz. választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán, aki 2018 óta az országgyűlési képviselője az Ajkát, Sümeget és Tapolcát is magába foglaló térségnek. Az új elnök Navracsics Tibor lesz.
Jönnek, mennek az ellenzéki politikusok a megyei közgyűlés frakcióiban is
Jönnek, mennek az ellenzéki politikusok a megyei közgyűlés frakcióiban is
Hosszú idő után július 8-án, csütörtökön ismét ülésezett a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az ülés elején rögtön átigazolásról és frakciómegszűnésről is tettek bejelentést.
Gerstmár: meg kell nézni, mit érdemes megtartani, vagy elhagyni a kényszerintézkedésekből az oktatás területén
Gerstmár: meg kell nézni, mit érdemes megtartani, vagy elhagyni a kényszerintézkedésekből az oktatás területén
Az LMP helyi önkormányzati képviselője, Gerstmár Ferenc az oktatási rendszer reformjait sürgette szerdai sajtótájékoztatóján.
Napirenden kívül: helyreálltak a foglalkoztatási adatok
Napirenden kívül: helyreálltak a foglalkoztatási adatok
A polgármester napirend előtt értékelte az elmúlt küzdelmes hónapokat, a képviselők lakótelepi parkolóról, falfestményekről és iskolai menzáról kérdeztek.
Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Két előválasztási jelöltjét is bemutatta az MSZP-Párbeszéd Veszprém megyében. A pápai körzetben Grőber Attila méretteti meg magát, a megyeszékhelyen és térségében pedig Mesterházy Attila.