2021. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Feljutott a VESC az élvonalba!

2021. május 22. 18:04
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.

Városunk másodosztályban szereplő női röplabdacsapata az idény legfontosabb összecsapása előtt állt szombaton délután. A bakonyi hölgyek ugyanis második, immár hazai osztályozó mérkőzésükre készültek a pécsi PTE ellen (az odavágón 3-0-s sikert arattak a veszprémiek).

A tét az NB I-ben való szereplés joga volt mindkét fél számára. Nem bízták a véletlenre sorsukat a hazaiak, akik már az első szettben fölényes sikert arattak (25-17). A második felvonás igaz, némileg szorosabbra sikeredett, de szintén a VESC örülhetett (25-22).

Mindkét osztályozót könnyedén nyerte a VESC (archív fénykép)Mindkét osztályozót könnyedén nyerte a VESC (archív fénykép)

A harmadik játékrész végén pedig 25-16-ot mutatott az eredményjelző, amely azt is jelentette, hogy a VESC kivívta az élvonalbeli indulási jogot. A kérdés már csak az, hogy a bakonyiak vállalják-e az osztálylépést. Utóbbi kérdéssel jövő héten külön cikkben foglalkozunk.

Női röplabda NB II, osztályozó az NB I-ért, 2. mérkőzés:
VESC-PTE TTK 3-0 (17, 22, 16)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok.

Simon Dani
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB II döntő, 2020/2021 2. 2021. május 8. 19:00 Budapest, Honvéd Csarnok Kispest SE VESC 3-1
előző események betöltése

További cikkek

Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
A CoreComm-VESC Veszprém legmagasabban jegyzett női csapata lett azzal, hogy kivívta a röplabda élvonalban való szereplési jogot. Igaz, a bajnokság csak októberben kezdődik, de megkerestük Szokolikné Kalmár Judit vezetőedzőt, hogy állnak jelenleg a munkával.
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
A VESC női röplabdacsapata a CoreComm SI támogatásával vág neki az élvonal 2021/2021-es kiírásának. Szokolik Gergely ügyvezetőtől megtudhattuk, a csapat új otthona a Táncsics iskola tornacsarnoka lesz, játékosok tekintetében pedig öt lehetséges érkezővel lehet számolni.
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.
VESC: egyetlen lépés az NB I
VESC: egyetlen lépés az NB I
A VESC női röplabdacsapata tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a PTE otthonában szombaton, egyúttal hatalmas lépést téve a jövő évi NB I-es szereplés irányába.
Várat még magára a VESC feljutása
Várat még magára a VESC feljutása
A női röplabda NB II-es döntőjének második mérkőzésén is alulmaradt a VESC a vendéglátó Kispest otthonában szombaton. A feljutás így egyelőre elmaradt, de nincs még minden veszve a veszprémiek számára.