2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

David Davis: Nem lehetnek kifogásaink!

Az élet mindig ad második esélyt, muszáj lesz élnünk vele – nyilatkozta a Telekom Veszprém spanyol vezetőedzője a bajnoki döntő első felvonásán háromgólos előnyt kialakító Mol-Pick Szeged elleni szombati (18.30), hazai visszavágó előtt.

Miután a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe nem sikerült bejutnia, az élvonal döntőjének első mérkőzésén az örök rivális Szeged ellen háromgólos vereséget szenvedett a magyar rekordbajnok Telekom Veszprém. A visszavágót szombaton kora este 18.30-kor a Veszprém Arénában rendezik; a kérdés, ezúttal sikerül-e ledolgozni a hátrányt?

David Davis vezetőedző a klub hivatalos honlapján azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy pozitívan és optimistán, de főleg realistán tekint a helyzetre: javítaniuk kell egy-két dolgon, de sikerülni fog Veszprémben tartaniuk a bajnoki serleget.

David Davis: Optimista vagyok! (archív fénykép)David Davis: Optimista vagyok! (archív fénykép)

Nincs mit mondanunk. Itt a második lehetőségünk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek, hiszen a Bajnokok Ligájában nem sikerült fordítanunk a Nantes ellen. Az élet viszont mindig ad második esélyt, itt az idő, hogy éljünk vele. Nincs más lehetőségünk, nem lehetnek kifogásaink. Megmutattuk, hogy versenyképes csapat vagyunk annak ellenére is, hogy több játékosunk hiányzik. Pozitív vagyok és optimista, de főleg realista: nyernünk kell és Veszprémben tartani a bajnoki címet!

A „zuhanyhíradóban” már egy ideje rebesgetik, hogy a veszprémi vezetőség fontolgatja Davis Davis menesztését. Egyesek azt is tudni vélik, hogy a helyére a magyar válogatott másodedzője, a korábbi bakonyi játékos, a szintén spanyol Chema Rodriguez érkezhet. Hansúlyozzuk azonban, hogy mindez csak felvetés, ahogy az is, hogy a montenegrói Vuko Borozantól már meg is vált a Veszprém.

Annyi biztos, ha a Telekom Veszprémnek nem sikerül megvédenie címét, komoly változások léphetnek életbe a magyar rekordbajnok klubnál.

A szerb Petar Nenadics szerint azonban szurkolóik segítségével változtathatnak mindezen.

Petar Nenadics: Szurkolóink segítségével nyerhetünk! (archív fénykép)Petar Nenadics: Szurkolóink segítségével nyerhetünk! (archív fénykép)

Valóban nincs sok mondanivalónk; hatvan perc maradt az idényből, és egyetlen lehetőség, hogy megnyerjük a bajnokságot. Harcolni fogunk érte, hogy Veszprémben tarthassuk a trófeát. Szurkolóink segítségével sikerülhet!

A rivális felek százhuszonkilencedik összecsapásukra készülnek. A veszprémiek nyolcvanöt győzelmet tudhatnak maguknak, míg a szegediek harminchét alkalommal örülhettek. Döntetlenre pedig hatszor végeztek a felek.

A bajnoki döntő második, egyben sorsdöntő összecsapása szombaton este 18.30-kor veszi majd kezdetét a Veszprém Arénában.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda felkészülési mérkőzések 3. 2021. augusztus 28. 17:00 Veszprém Aréna Telekom Veszprém THW Kiel
kézilabda Férfi kézilabda felkészülési mérkőzések 2. 2021. augusztus 18. 18:00 Tatabánya Grundfos Tatabánya Telekom Veszprém
kézilabda Férfi kézilabda felkészülési mérkőzések 1. 2021. augusztus 14. 11:00 Balatonfüred, Szabadidőközpont Balatonfüredi KSE Telekom Veszprém
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 2. 2021. június 5. 18:30 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Mol-Pick Szeged 36-37
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 1. 2021. június 2. 19:00 Szeged, Városi Sportcsarnok Mol-Pick Szeged Telekom Veszprém 31-28
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 26. 19:00 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Tatabánya 34-25
előző események betöltése

További cikkek

Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Igaz, év elején kemény kritikákkal illettem francia irányítónkat, mindez azonban nem jelenti azt, hogy bárminemű ellenszenvem lenne vele kapcsolatban – nyilatkozta portálunk megkeresésére Gulyás Péter, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának másodedzője.
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es idényre a Telekom Veszprém kézilabdacsapata. Momir Ilics vezetőedző és Gulyás Péter edző hétfő este már az arénában vezényelt edzést, amelyen a klubvezetés is képviseltette magát.
Magyar válogatott beálló Veszprémben
Magyar válogatott beálló Veszprémben
A magyar kézilabda-válogatott beállójával, Sipos Adriánnal kétéves szerződést kötött a Telekom Veszprém. Bodor Márk kölcsönszerződéssel Tatabányára kerül.
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
A férfiaknál a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, illetve a nőknél a Ferencváros és a Győri Audi ETO KC is novemberben találkozik egymással először a kézilabda NB I következő idényében.
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
A bakonyi klub csütörtök reggeli tájékoztatása szerint Rogerio Moraes elhagyja a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát, miután a brazil légiós kérésére – családi okok miatt – azonnali hatállyal felbontották a szerződését.