2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban

A Magyar Labdarúgó-szövetség fejlesztési lehetőségének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – műfüves focipályával gazdagodott a veszprémi Báthory István Általános Iskola. A beruházáshoz az önkormányzat, míg a fenntartáshoz a tankerület is hozzájárul.

Az ünnepélyes átadás csütörtökön délelőtt történt. Az eseményen a sportiskola igazgatója, Barták Péterné köszöntötte a megjelenteket. Az intézményvezető úgy fogalmazott, ünnepnap számukra a mai, hiszen a pandémia következtében régen nyílt lehetőség összegyűlni. Háláját fejezte ki a fejlesztésben résztvevő szervezetek vezetőinek irányába. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is ezen az úton haladhat majd az iskola.

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Mindent megteszünk a gyermekekért!Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Mindent megteszünk a gyermekekért!

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, Veszprém egy sportos város, ezt bizonyítja, hogy a kézilabdacsapataink mellett a futsal- és jövőre már a női röplabdalakulatunk is az élvonalban szerepelhet. Az iskola területén történt beruházással kapcsolatban örömét fejezte ki: a politikus úgy fogalmazott, egyáltalán nem mindegy, hogy a jövő generációja milyen körülmények között sportolhat.

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)

A polgármester Porga Gyula (Fidesz-KDNP) ismertette, a fejlesztés közös erővel, a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. A beruházás tizennyolcmillió forintba került, ebből tíz százalékot vállalt át a város. Kiemelte, nemcsak átadni, fenntartani is szükséges lesz a pályát, amelyben a Szauer István vezette Tankerületi Központ is segítségére lesz a Báthorynak, ahol napi szinten oktatják a labdarúgást.

A gyerekek az esemény után birtokba is vehették a pályátA gyerekek az esemény után birtokba is vehették a pályát

Az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter rámutaott, az intézménybe közel százötven olyan gyermek jár, akik valamely helyi focicsapatban igazolt játékosként szerepelnek. Elmondta, a fejlődésüket nagyban fogja szolgálni a műfüves pálya, ahol bármilyen más sporttevékenységet is végezhetnek majd. Hozzátette, az iskola városunk futsalcsapatával együttműködésben is áll. Utóbbi szakmai partnerként is részt vett a fejlesztésben.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát. A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.
Lezárult egy fontos útfejlesztés, felkészülnek a belterületi utak
Lezárult egy fontos útfejlesztés, felkészülnek a belterületi utak
Az utolsó útszakasz is elkészült az északi iparterületen, így lezárult a Pápai út, valamint a környék közlekedésfejlesztésének ezen része. A munkák azonban nem állnak meg, hamarosan az új völgyhíd terjeszkedik a város. A mostani projektet hivatalosan péntek délelőtt adták át a városvezetők.
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Négy nagyobb fejlesztésből állt össze az északi iparterület közlekedésfejlesztése, amelyek egyenként is jelentős változásokat jelentenek a Dózsaváros közlekedésében, együtt pedig alapjaiban rajzolják át a lehetőségeket a közlekedők előtt. Cikkünkben mutatjuk a legfontosabb paramétereket.
Megújult a Módszertani bölcsőde épülete
Megújult a Módszertani bölcsőde épülete
Uniós és önkormányzati támogatásnak köszönhetően hajtottak végre infrastrukturális beavatkozásokat a belvárosi bölcsődében. A fejlesztés következő lépéseként játszóeszközöket szereznek be és az udvart újítják fel.
Grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos
Grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos községe. A fejlesztésből, amely a legkisebb korosztályt szolgálja, a helyi önkormányzat is kivette a részét.