2021. november 29.
//
Taksony névnap

Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban

A Magyar Labdarúgó-szövetség fejlesztési lehetőségének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – műfüves focipályával gazdagodott a veszprémi Báthory István Általános Iskola. A beruházáshoz az önkormányzat, míg a fenntartáshoz a tankerület is hozzájárul.

Az ünnepélyes átadás csütörtökön délelőtt történt. Az eseményen a sportiskola igazgatója, Barták Péterné köszöntötte a megjelenteket. Az intézményvezető úgy fogalmazott, ünnepnap számukra a mai, hiszen a pandémia következtében régen nyílt lehetőség összegyűlni. Háláját fejezte ki a fejlesztésben résztvevő szervezetek vezetőinek irányába. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is ezen az úton haladhat majd az iskola.

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Mindent megteszünk a gyermekekért!Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Mindent megteszünk a gyermekekért!

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, Veszprém egy sportos város, ezt bizonyítja, hogy a kézilabdacsapataink mellett a futsal- és jövőre már a női röplabdalakulatunk is az élvonalban szerepelhet. Az iskola területén történt beruházással kapcsolatban örömét fejezte ki: a politikus úgy fogalmazott, egyáltalán nem mindegy, hogy a jövő generációja milyen körülmények között sportolhat.

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)

A polgármester Porga Gyula (Fidesz-KDNP) ismertette, a fejlesztés közös erővel, a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. A beruházás tizennyolcmillió forintba került, ebből tíz százalékot vállalt át a város. Kiemelte, nemcsak átadni, fenntartani is szükséges lesz a pályát, amelyben a Szauer István vezette Tankerületi Központ is segítségére lesz a Báthorynak, ahol napi szinten oktatják a labdarúgást.

A gyerekek az esemény után birtokba is vehették a pályátA gyerekek az esemény után birtokba is vehették a pályát

Az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter rámutaott, az intézménybe közel százötven olyan gyermek jár, akik valamely helyi focicsapatban igazolt játékosként szerepelnek. Elmondta, a fejlődésüket nagyban fogja szolgálni a műfüves pálya, ahol bármilyen más sporttevékenységet is végezhetnek majd. Hozzátette, az iskola városunk futsalcsapatával együttműködésben is áll. Utóbbi szakmai partnerként is részt vett a fejlesztésben.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a jövőben a frakció szóvivői feladatait is ellátja majd Veszprémben. A helyi politikus azt ígérte, új feladatkörében törekedni fog arra, hogy a helyi lakosok az önkormányzati döntésekről és az azokhoz vezető folyamatokról még közérthetően tájékozódhassanak.
Végérvényesen elkezdtek közterületekből közösségi terekké válni a lakótelep parkjai
Végérvényesen elkezdtek közterületekből közösségi terekké válni a lakótelep parkjai
Fény derült rá, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa csapata és a Jutasi lakótelepen élők közösen milyen formában képzelik a lakótelepi városrész jövőjét. A hazánkban még kevésbé elterjedt közösségi tervezés eredményeit kedden délután ismertették a projekt munkatársai az Agóra kulturális központban, ahol kiderült az is, melyik az a fejlesztés, amely 2022 év végéig biztosan elkészül a Jutasin.
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Teljes energetikai felújításon esett át az Aprófalvi Bölcsőde, aminek keretében az épület hőszigetelése mellett az intézmény konyhája is megújult, valamint napelemek is kerültek a tetőre. A felújítási munkákat ráadásul sikerült úgy összehangolni a bölcsőde működésével, hogy a gyermekeknek nem kellett kiköltöznie az épületből.