Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az Úrkút nyerte a Megyei Kupát

2021. június 9. 21:04
Az Úrkút SK kétszer is hátrányból állt fel, végül fordítania is sikerült a bajnok Tihany ellen szerdán a Balatonalmádi Sportközpontban rendezett a VEHIR.HU megyei kupadöntőben.

A 2020/2021-es idényben a Tihanyi FC már bezsebelte a megyei I. osztály bajnoki címét. A kérdés már csak az volt, a kupasorozatban is sikerül-e aranyérmet szerezni a tóparti klubnak. A Balatonalmádi Sportközpontban szerdán rendezett fináléban a bajnokság negyedik helyén záró Úrkút SK volt az ellenfele a Lukács István vezette Balaton partiaknak.

A Tihany jobban kezdte az összecsapást: Nagy Dániel révén már a tizedikben vezetést szerzett a bajnokcsapat. Az Úrkút kapusát, Kádárt többször is megtornáztatták a tópartiak, ám az első játékrészben már nem változott a részeredmény (félidei állás: 0-1).

A fordulást követően az Úrkút vette át a kezdeményezést: a rutinos alakulat jogos büntetőhöz is jutott az ötvenötödikben. Bencze állt, oda, akinek a labdájába igaz, beleért Sevinger, de védeni nem tudott a fiatal kapus (1-1). Tíz perccel később viszont egy kontrát követően Benedek fejjel szerzett gólt, amely által a Tihany ismét előnyhöz jutott (65. perc: 1-2).

Reizinger két hatalmas helyzetet hagyott ki, ám Benczének a nyolcvanadikban sikerült kilőnie a rövid alsó sarkot: ismét egál volt (2-2). Az Úrkút mindent beleadott az utolsó percekben, aminek meg is lett az eredménye: Reizinger ezúttal már nem hibázott, ami egyúttal az Úrkút kupagyőzelmét is jelentette (végeredmény: 3-2).

VEHIR.HU Megyei Kupa, döntő:
Úrkút SK–Tihanyi FC 3-2 (0-1)
Úrkút: Kádár – Uj, Kalapács, Reizinger, Tróbert (Károlyi, 63.), Domján, Buchwald (Jakab, 69.), Udvardi, Bencze, Márton, Haman Sadjo (Lang, 54.)
Vezetőedző: Garai Péter.
Tihany: Sevinger – Dévényi, Németh, Horváth, Kovács (Henn, 46.), Benedek (Nemes, G., 79.), Perger, Slemmer, Nemes Á., Barcza, Nagy.
Vezetőedző: Lukács István.
Gólszerzők: Bencze (55., 80.), Reizinger (88.), ill. Nagy (10.), Benedek (65.)

Galéria
Úrkút SK – Tihanyi FC 3-2
vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.