2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Szintteljesítés és egyéni csúcsok

2021. június 17. 9:23
Hatalmas egyéni csúccsal nemcsak megnyerte a gerelyhajítást Máté Fanni a korosztályos országos bajnokságon, hanem egyúttal kvalifikációt szerzett az utánpótlás Európa-bajnokságra. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói kiemelkedően szerepeltek az utánpótlás és junior országos bajnokságon.

Miskolc adott otthont az U23-as és U20-as ob-nak, a VEDAC erős csapattal utazott el a Borsod-megyei városba. A veszprémiek négy bajnoki címet szereztek, és három ezüstérmet is begyűjtöttek.

Kezdjük az U23-as korosztállyal a nagyszerű eredmények bemutatását.

Rezeli Martin férfi 800 méteren új egyéni csúccsal 2:05.37 perccel a nyolcadik helyen zárt. A 400 méter gátfutásban a hetedik helyet szerezte meg 1:03.27 perccel. 3000 méter akadályon is képviselte a veszprémi színeket, és 10:22.40 perces egyéni legjobbal az ötödik helyen ért célba.

Máté Fanni kvalifikálta magát az utánpótlás Európa-bajnokságra - Fotó: VEDACMáté Fanni kvalifikálta magát az utánpótlás Európa-bajnokságra - Fotó: VEDAC

Súlylökésben Péringer Márk 13.99 méterrel az előkelő negyedik helyen zárt, diszkoszvetésben viszont mindenkit maga mögé utasított, és 49.82 méterrel nyerte meg a számot. Ugyanitt Czeller Gábor 43.99 méterrel a negyedik helyen végzett.

Férfi kalapácsvetésben Czeller Gábor ezüstérmet szerzett 67.53 méterrel, csapattársa Minyó Bence 56.01 méterrel a negyedik lett.

Női diszkoszvetésben Gombás Petra 33.05 méterig jutva ért el új egyéni csúcsot és végzett a negyedik pozícióban. Kalapácsvetésben már a dobogóra is felállhatott: 54.36 méterrel a második helyet szerezte meg.

Gerelyhajításban Máté Fanni régóta várt sikernek örülhetett: 53.11 méterrel nemcsak közel két méterrel megjavította egyéni csúcsát, hanem kvalifikálta magát az utánpótlás Európa-bajnokságra is. A szint 51.50 méter volt, de Török Krisztián tanítványa ezúttal könnyedén maga mögött hagyta ezt az eredményt.

Áttérve a juniorokra: Strigencz Zalán továbbra is szenzációs formát mutat, a diszkoszvetést új egyéni csúccsal 57.43 méterrel nyerte meg. Mozsdényi Dávid tanítványa ezzel az eredménnyel junior vébé szintnek is örülhetett. A nemzetközi mezőnyt látva ilyen teljesítménnyel akár döntőbe is juthat az idei világversenyeken.

Gerelyhajításban Vígvári Kendét kell megemlítenünk, 48.04 méterig jutott, és ezzel a hetedik helyezést érte el.

Női kalapácsvetésben Csatári Dominika szerzett bajnoki címet 47.32 méterrel.

Gerelyhajításban Till Adél számára hozott ezüstérmet a rengeteg munka, 45.96 méterrel egyéni legjobbját is átírva végzett a második helyen.

Szólnunk kell még Csekő Miklósról, aki ugyan még ifjúsági korú versenyző, így nem szállhatott harcba a bajnoki címért a junior kalapácsvetőknél. A fiatal tehetség azonban teljesítette a szintet a junior EB-re és VB-re is, és mivel többen is pályáznak a világversenyekre való utazásra, ezért a szövetség három válogatón dönt az utazók sorsáról. Az első ilyen verseny a miskolci volt, ahol ugyan az ob-t a szombathelyi Katavics Balázs nyerte (67.06), ám a válogatót Csekő Miklós húzta be, méghozzá nagy fölénnyel, 69.51 méterrel, mögötte a második helyen a Pápai AC versenyzője, Füredi Dániel végzett (67.23).

vehir.hu

További cikkek

Három csapatbajnoki cím Kékestetőn
Három csapatbajnoki cím Kékestetőn
A hétvégi hegyifutó országos bajnokságon a vártnál is jobban szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói.
Két arany, összesen öt érem a keddi magyar mérleg
Két arany, összesen öt érem a keddi magyar mérleg
Két arany-, két ezüst- és egy bronzérem a keddi magyar termés a tokiói olimpián: a kajakos Kopasz Bálint és a birkózó Lőrincz Tamás lett első, a finndingis Berecz Zsombor, valamint a kajakos Varga Ádám végzett a második helyen, míg a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kajakkettes zárt harmadikként a japán fővárosban.
Szögi István a 23. helyen végzett 1500 méteren
Szögi István a 23. helyen végzett 1500 méteren
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Szögi István előfutamában a 12. helyen ért célba és nem jutott tovább az elődöntőbe 1500 méteren a tokiói olimpia atlétikaversenyeinek keddi napján.
Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
A birkózó Lőrincz Tamás révén egy arany- vagy ezüstérem már biztos, de a finndingis Berecz Zsombortól és a kajakosoktól is várható kiemelkedő, dobogót érő eredmény kedden a tokiói olimpián. A veszprémi SVSE atlétája, Szögi István bemutatkozik 1500 m-en.
Berecz Zsombor a második helyen jutott az éremfutamba
Berecz Zsombor a második helyen jutott az éremfutamba
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre.