2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Átvették formaruháikat a női kézilabdázók

Átvették ötkarikás formaruhájukat pénteken a magyar női kézilabda-válogatott tagjai a július 23-án kezdődő tokiói olimpiára.

Az eseményen Háfra Noémi, a magyar bajnok Ferencváros balátlövője az MTI-nek elmondta, bár a megfelelő méretek kiválasztása több órát igénybe vett, a ruházattal teljes mértékben elégedettek, és jó hangulatban vettek részt a próbán.    

"Eleinte kétkedtünk, hogy a halasztás után valóban megtartják-e az olimpiát, de mostanra már elhittük, hogy mehetünk Tokióba, és mindannyian nagyon várjuk a kiutazást" - nyilatkozta Háfra, aki ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a koronavírus-járvány következtében elrendelt korlátozások értelmében nem lesz lehetőségük szurkolni a versenyhelyszíneken a magyar színeket más sportágakban képviselő honfitársaiknak.    

Klujber Katrin (b) és Háfra Noémi, a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban, amelyeket az Akvárium Klubban vettek át 2021. június 18-án. MTI/Soós LajosKlujber Katrin (b) és Háfra Noémi, a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban, amelyeket az Akvárium Klubban vettek át 2021. június 18-án. MTI/Soós Lajos

"Az idény végén sűrű volt a programunk, de utána volt lehetőségünk három hetet pihenni, ezalatt nekem sikerült teljesen feltöltődnöm, és várom, hogy elkezdődjön az olimpiai felkészülésünk" - mondta Háfra.

Lukács Viktória, a Bajnokok Ligájában bronzérmes Győri Audi ETO KC jobbszélsője úgy fogalmazott, nagyon tetszik neki a formaruha, amelyet nagy megtiszteltetés viselni.    

Lukács Viktória, Háfra Noémi és Schatzl Nadine (b-j), a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban, amelyeket az Akvárium Klubban vettek át 2021. június 18-án. MTI/Soós LajosLukács Viktória, Háfra Noémi és Schatzl Nadine (b-j), a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban, amelyeket az Akvárium Klubban vettek át 2021. június 18-án. MTI/Soós Lajos

"A szezon végén volt egy kis pihenés, egy hétre nyaralni is el tudtunk menni, a mostani héten viszont már otthoni programot kaptunk, volt egy kis mozgás, úgyhogy mindenki készen áll arra, hogy hétfőn elkezdhessük a felkészülést" - nyilatkozta Lukács, aki szerint az olimpián kerülhettek volna könnyebb csoportba is, de egyelőre nem az ellenfelekkel foglalkoznak, hanem azzal, hogy elvégezzék a szükséges munkát, mert akkor csak rajtuk múlik majd, mit érnek el az ötkarikás játékokon.

A válogatott hétfőtől Balatonbogláron kezdi meg a felkészülést, majd 28-ától Székelyudvarhelyen folytatja a munkát, július 4-től pedig Siófokon dolgozik tovább.    

Lukács Viktória (b) és Schatzl Nadine, a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban, amelyeket az Akvárium Klubban vettek át 2021. június 18-án. MTI/Soós LajosLukács Viktória (b) és Schatzl Nadine, a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban, amelyeket az Akvárium Klubban vettek át 2021. június 18-án. MTI/Soós Lajos

Elek Gábor szövetségi kapitány együttese július 6-án Montenegró, július 9-én és 12-én pedig Brazília ellen játszik felkészülési mérkőzést. A csapat július 16-án utazik Tokióba, ahol Norvégiával találkozik edzőmeccsen. Az első olimpiai csoportmérkőzésre július 25-én kerül sor Franciaország ellen.

Lukács Viktória, Janurik Kinga, Schatzl Nadine és Kisfaludy Anett (b-j), a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban, amelyeket az Akvárium Klubban vettek át 2021. június 18-án. MTI/Soós LajosLukács Viktória, Janurik Kinga, Schatzl Nadine és Kisfaludy Anett (b-j), a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban, amelyeket az Akvárium Klubban vettek át 2021. június 18-án. MTI/Soós Lajos

A magyar női válogatott bő olimpiai kerete:

kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Siófok)
jobbszélsők: Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)
jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok), Klujber Katrin (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Szucsánszki Zita (Ferencváros), Vámos Petra (Debrecen)
beállók: Bordás Réka (Debrecen), Helembai Fanny (Vác), Kisfaludy Anett (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK)
balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)

Az olimpiai felkészülés menetrendje:

Június 21-26.: Balatonboglár, Nemzeti Kézilabda Akadémia
Június 28.-július 2.: Székelyudvarhely
Július 4-13.: Siófok
Július 16.: utazás Tokióba

Felkészülési mérkőzések, Siófok:

Július 6.: Magyarország-Montenegró 18.15
Július 9.: Magyarország-Brazília 18.30
Július 12.: Magyarország-Brazília 16.00

vehir.hu

További cikkek

Negyeddöntőt ért a svédek legyőzése a női kézilabda-válogatottnak
Negyeddöntőt ért a svédek legyőzése a női kézilabda-válogatottnak
A magyar női kézilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe a tokiói olimpián, miután a csoportkör utolsó fordulójában 26-23-ra legyőzte a svéd csapatot. A nyolc között Elek Gábor szövetségi kapitány együttese Norvégiával találkozik szerdán.
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák Kristóf érte el a magyarok közül a legjobb eredményt szombaton a tokiói olimpián, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok úszó 100 méter pillangón 49.68 másodperces Európa-csúccsal lett ezüstérmes.
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Janurik Kinga helyére Szikora Melinda került be a magyar női kézilabda-válogatott keretébe a tokiói olimpián.
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.