Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C

Hatékony munkavégzés a covid idején

2021. június 26. 15:50
A munkaerőpiac helyzetéről, a home-office hatékonyságáról és a koronavírus alatti nehézségekről beszélt Maczkó-Dörnyei Nóra, szervezetfejlesztési tanácsadó. Szó esett a jövőbeli kilátásokról, hogy miben változott meg a pandémia előtti munkarend

Maczkó-Dörnyei Nóra szerint a covid-helyzet előtt is voltak kísérletek különféle alternatív munkavégzési módokra, főleg a multinacionális cégeknél. Állítása szerint 2 évvel ezelőtt a legnagyobb feladatot az jelentette, hogy a pályakezdő munkavállalókat az országban tartsuk. Ezt a covid teljesen felülírta és a zavartalan üzemmenet fenntartása vált a legfontosabb feladattá.

„A covid gyökeresen átírta az eddigi szokásokat.”

Ennek az újonnan kialakult helyzetnek megoldásaként a home-office szolgált. A nagyobb cégek alkalmazottai és irodai dolgozók könnyebben vették ezt az akadályt, míg a fizikai szférában dolgozóknál nehezebben lehetett a jelenléti munkavégzést csökkenteni. Számukra e munkavégzési forma mentálisan és fizikálisan is nagyobb megpróbáltatást jelentett.

„Az első hullám után, valami furcsa módon átfordult az emberekben, amikor kezdtek rádöbbeni, hogy nem csak átmeneti dologról van szó.”

Maczkó-Dörnyei Nóra, szervezetfejlesztési tanácsadóMaczkó-Dörnyei Nóra, szervezetfejlesztési tanácsadó

A koronavírus okozta veszélyhelyzetre gyorsan kellett választ adni és ezáltal rákényszerült mindenki, hogy ehhez alkalmazkodjon. A szervezetfejlesztési tanácsadó szerint ez egy érdekes pszichológiai reakciót váltott ki az emberekből, amit mindenki másképpen kezelt. Állítása szerint többen otthon kialakítottak irodákat, hogy elkülönüljön a munka és az otthoni lét.

Külön nehézséget okozott a gyermekek otthoni oktatása, amiben a szülőknek is szerepet kellett vállalniuk. A hatékony munkavégzés és az iskola összehangolása nagy kihívás elé állította a családokat, legfőképpen a kisgyermekeseket.

Maczkó-Dörnyei Nóra szerint a home-office egy bizalmi egymásrautaltságot kezdeményezett a szervezeten belül. A munka hatékonysága a lojalitástól és a jó időbeosztástól függ, amihez szükség van egyfajta tudatosságra a munkavégzés tekintetében.

A kialakult pandémiás helyzet multinacionális cégek esetében jó lehetőséget biztosított arra, hogy a hibrid jellegű munkarendet bevezessék. Az open-office rendszer bevezetése nagyobb munkavállalói önállóságot követel, ami egy szabadabb munkarendet eredményez.

A teljesítmény szempontjából kétféle utat különböztethetünk meg Maczkó-Dörnyei Nóra szerint. Az introvertált típusú emberek jobban tudnak fókuszálni, ha otthonról dolgozik, ellenben vannak, akiknek nehézséget okoz, hogy megszűnik a munkaidő kerete, ami könnyen kiégéshez vezethet.

A harmadik hullám végén az emberek fellélegezhettek és elkezdődött a pandémia előtti munkarendbe való visszarázódás. Mindenkiben felértékelődött a valahová való tartozás érzése, ami a karanténban megszűnt. Alapvetően pozitívan állt hozzá mindenki az újranyitáshoz.

Maczkó-Dörnyei Nóra szerint a home-office megismerésének pozitív vetülete van, hiszen sok helyen ez a fajtája munkavégzésnek hatékonyabbnak bizonyult, mint a jelenléti. Emellett felértékelődik a vállalton belüli szervezeti kultúra értéke. Az úgynevezett szervezeti betegségek a kialakult helyzetben kiéleződtek és ezeknek az orvoslása elindult a szervezetekben belül a hatékonyabb munkavégzés érdekében. A szervezetfejlesztők feladatává vált, hogy ezekre a problémákra tudatosan odafigyeljenek és ezáltal a korábbinál sokkal együttműködőbb szervezeti kultúra jöhessen létre.

vehir.hu
további cikkek
A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. 2024. május 22. 21:58 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22 Nem a mesterséges intelligencia fogja elvenni a munkád, hanem a fiatalok, akik tudják használni mesterséges intelligencia Nem a mesterséges intelligencia fogja elvenni a munkád, hanem a fiatalok, akik tudják használni A fiatalokat nem akasztja ki az AI, mert ők már egy digitális világban nőttek fel. Tőlük nem vesz el semmit, inkább lehetőséget ad nekik. 2023. augusztus 13. 16:00 Már nagyítóval kell keresni a munkanélküliséget Veszprém vármegyében gazdaság Már nagyítóval kell keresni a munkanélküliséget Veszprém vármegyében Kijött a KSH legfrissebb statisztikája az ország munkanélküliségi rátájáról, ahol vármegyékre lebontva Veszprém neve mellett szerepel a legkisebb érték. 2023. június 10. 15:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.