2023. március 30.
//
Zalán névnap

Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért

A HOYA-PE Veszprém ügyvezetője a sajnálatos elbocsátások okai mellett lapunknak arról is beszélt, hogyan tervezik életben tartani a bakonyi kosárlabdacsapatot, amelynek egyelőre a vezetőedzői pozíciója is megüresedett.

A napokban már megírtuk, hogy Mérész Csaba tíz, Németh András hét, míg Oláh Gabriella három év lelkiismeretes munka után az elmúlt idény végén távozott a veszprémi kosárlabdacsaládból. Kedden megkerestük a HOYA-PE Veszprém ügyvezetőjét, Naményi Miklóst is, hogy beszéljen róla, mi áll a sajnálatos döntések mögött, illetve hogyan haladnak a csapat építésével a következő szezonra.

Szeretném tisztázni, hogy az elmúlt évadban öten a döntésem alapján, míg négyen önszántukból távoztak a klubtól. Sajnos nincs, és nem is volt választási lehetőségem. Szeretném fenntartani a klubot, ezzel együtt járnak sajnos ezek a nehéz döntések is. Tudom mit éreztek a kollégák, én is átéltem már olyan helyzetet, amikor megkönnyeztem egy búcsúzást

- reagált Naményi Miklós ügyvezető. Akitől megtudhattuk, Kováts Viktor technikai vezető, Mérész-Fitos Marianna utánpótlásedző, és Baksa Szabolcs vezetőedző közös megegyezéssel szintén távozott az alakulattól. Míg Katona Richárd sajtóreferensnek, Fux Marcell fotósnak, és az akadémia vezetőjének, a litván Arvydas Straupisnak a vezető köszönte meg a munkát.

Változások várhatóak a HOYA háza táján Változások várhatóak a HOYA háza táján

A kötődésből való kiszakadás páratlanul fájdalmas. Mégis azt kell néznem, hogy tizenkét kollégámmal továbbra is minden energiánkkal együtt dolgozhatunk a jövőn: már kezdjük látni a fényt az alagút végén!

- hangsúlyozta Naményi.

Az ügyvezető elmondta, már komoly erőkkel keresik a csapat új vezetőedzőjét, illetve a közösségi finanszírozás irányába is jól haladnak. Megtudhattuk ugyanis, Veszprémbe teszi le a székhelyét egy vállalat, amely több sportcsapatot is magába foglal majd, s amelynek a részvénycsomagjai átláthatóak lesznek, így könnyen el lehet majd adni azokat.

Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért (archív fotók)Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért (archív fotók)

Sokan mellénk álltak már, megállás nélkül dolgozunk. Muszáj, hiszen a TAO-forrásunkból minimális összeget tudtunk csak lehívni, amely a felnőtt csapat esetében éppen a nevezésre lenne elég. Mégsem dőltünk a kardunkba: ha lesznek meglepő lépések is, akkor sem fogjuk lehúzni a rolót!

Naményi Miklós zárásként elárulta, a társtulajdonos Pannon Egyetem előfordulhat, hogy kilép a klubból, így névadóként sem biztos a maradása. A tárgyalások viszont még ez ügyben is folynak.

A jövő évi játékoskeret tekintetében Madár András és Szabó Péter mellett több tehetséges fiatal maradása is immár biztos. A légiós Nebojsa Djukiccsal pedig kapcsolatban maradtak, de egyelőre nem történt szerződéshosszabbítás.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 26. 2023. április 2. 18:00 Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok DEAC U23 Veszprém KK
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 25. 2023. március 25. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Fót 74-93
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 24. 2023. március 19. 17:00 Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok BKG Veszprém KK 123-74
ksoárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 23. 2023. március 11. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Salgótarján 82-96
előző események betöltése