Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyar női kézilabdasiker Montenegró ellen

2021. július 6. 21:44 // Forrás: MTI
A tokiói olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott 28-22-re legyőzte az ugyancsak kvótás Montenegró csapatát a Siófokon rendezett keddi edzőmérkőzésen.

A magyar csapat egyetlen alkalommal sem került hátrányba, döntetlen is csak egyszer (9-9-nél) volt az állás.

Eredmény:
Magyarország-Montenegró 28-22 (14-10)
a magyar gólszerzők:
Vámos 5, Schatzl 4, Szucsánszki, Lukács, Tomori 3-3, Bordás, Márton, Kisfaludy 2-2, Szöllősi-Zácsik, Kovacsics, Háfra, Kiss 1-1
lövések/gólok: 51/28, illetve 46/22
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 4/4
kiállítások: 8, illetve 18 perc

Remek összpontosítással, támadásban és védekezésben is hatékonyan kezdték a meccset a magyarok (4-1), és bár a vendégek ezt követően felvették a játék ritmusát, a házigazdák a 21. percig őrizték vezetésüket. Akkor, 9-9-nél egyenlített az egyre pontosabban támadó Montenegró, amely hamarosan időt kért, de ezután megint a magyarok percei következtek, és mivel ismét mindkét kapu előtt javult a teljesítményük, a szünetben 14-10-re vezettek.    

Fotó: MTI/Koszticsák SzilárdFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 33. percben harmadik kiállítása után Tatjana Brnovic végleg kivált a vendégek közül, a másik oldalon márciusi vállsérülése után visszatért a pályára Kovacsics Anikó, aki szinte azonnal betalált. A csereként beállt többi játékos is jól mutatkozott be, így a csapat lendülete a folytatásban sem tört meg (21-13). A második félidőben Schatzl Nadine és Vámos Petra dobta a magyar gólok többségét, az utolsó tíz perc hétgólos magyar előnyről kezdődött, és mivel a házigazdák a hajrában is magabiztosan kézilabdáztak, a vártnál sokkal simábban győztek.    

A mezőny legeredményesebb játékosa Jovanka Radicevic volt, aki 13 lövésből tíz gólt szerzett. A magyarok közül Kljuber Katrin kivételével minden mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt. A kapusok közül Szikora Melinda és Bíró Blanka hat-hat, Janurik Kinga öt védéssel járult hozzá a sikerhez.    

Fotó: MTI/Koszticsák SzilárdFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással, négy montenegrói siker mellett a magyarok ötödször győztek.    

A magyar válogatott pénteken 18.30-tól és jövő hétfőn 16 órától Brazília ellen játszik edzőmeccset Siófokon, majd jövő pénteken utazik Tokióba, ahol a felkészülés hajrájában Norvégiával találkozik, ezt követően pedig július 25-én Franciaország ellen kezdi meg szereplését az ötkarikás játékokon.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig női kézilabda-válogatott Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig Klujber Katrin szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai egyszer sem csüggedtek a debreceni olimpiai selejtező során, ezért voltak képesek tornagyőztesként kvótát szerezni. 2024. április 15. 21:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.