2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC

A VESC női röplabdacsapata a CoreComm SI támogatásával vág neki az élvonal 2021/2021-es kiírásának. Szokolik Gergely ügyvezetőtől megtudhattuk, a csapat új otthona a Táncsics iskola tornacsarnoka lesz, játékosok tekintetében pedig öt lehetséges érkezővel lehet számolni.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, városunk női röplabdacsapata kivívta a szereplési jogot az NB I-es bajnokság 2021/2022-es kiírása. A bakonyi klub a rengeteg átszervezés mellett is vállalta a lehetőséget: a csapat jelenlegi állapotáról, az eddigi változásokról is kérdeztük az ügyvezetőt.

Szokolik Gergely portálunknak elmondta, Májusi Dóra elköltözött a városból, míg Dádzsó Dordzsceren kisbabát vár, így szünetelteti pályafutását. Fehér Tibor mellett pedig Rivnyák Eszter is a felnőtt csapat vezetőedzőjének, Szokolikné Kalmár Judit munkáját fogja segíteni a következő évadban.

Kapcsolódó cikk
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.

Megtudhattuk, igazolások tekintetében is lelkiismeretesen tevékenykedik a klub, hiszen hat játékossal, ütő és feladó röplabdásokkal is tárgyalásban áll a VESC. Olyannyira, hogyha minden jól megy, akkor két külföldi (szerb és horvát) tehetséges fiatal is veszprémi színeket visel majd a közeljövőben.

Az ügyvezető hangsúlyozta, nagy örömükre szolgált, hogy könnyen egyezségre jutottak a Táncsics iskolával, amelynek tornacsarnoka lesz a felnőtt csapat otthona a következő szezontól. Szokolik hozzátette, a világítás és vonalazás terén szükséges lesz az átalakítás, de ezt a klub vállalta.

Ugyanakkor a Pannon Egyetemmel sem szakad meg a jó viszony. Hiszen az egyesület utánpótlásbázisa továbbra is az Egyetemi Tornacsarnok lesz. Szokolik úgy fogalmazott, az említett intézménytől mind anyagilag, mind infrastrukturálisan sok segítséget kapnak, amelyekért nagyon hálásak.

Szokolik Gergely ügyvezetőSzokolik Gergely ügyvezető

Szintén köszönettel tartoznak az energetikával foglalkozó veszprémi CoreComm SI vállalatnak, hiszen a cég immár főtámogatóként segíti a röplabda-egyesület munkáját. Az említett vállalkozás egyébként kimondottan sportszerető, a megyei labdarúgást is pártfogolja.

Arról is megkérdeztük Szokolik Gergelyt, hogy a város konkurens női röplabdacsapata, a VRK próbált-e esetleges együttműködésre jutni a VESC csapatával. Megtudhattuk, előbbi saját Kft-je alá kívánta volna építeni az egyetemi csapatot, de az nem kívánt élni a lehetőséggel.

Már csak azért sem, mert kiderült, hogy a veszprémiek a fehérvári, szintén NB I-es MÁV-Előre alakulatával kívánnak együttműködést kötni, amelynek nem anyagi, hanem fejlődési vonzata van.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 6. 2022. május 8. 17:00 Veszprém, Táncsics Mihály Szakgimnázium CoreComm-VESC Eötvös DSE 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 5. 2022. május 1. 19:00 Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok Kispest CoreComm-VESC 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 4. 2022. április 24. 18:00 Jászberény, Bercsényi úti csarnok Jászberény CoreComm-VESC 3-2
előző események betöltése