2022. december 2.
//
Melinda névnap

Küzdős abszolút második hely a Székesfehérvár-Veszprém ralin

2021. július 19. 17:57
Just Creative
Megtört a pechszéria, ugyanis Turán Frigyes és Bagaméri László felért az országos ralibajnokság összetett második helyére a murvás Székesfehérvár-Veszprém ralin.

Az összeszokott versenyzőpáros sokáig vezette a mezőnyt a Volkswagen Polo GTI R5-tel, majd egy műszaki hiba következtében több mint egyperces hátrányból jött fel a dobogós második helyre.

Kapcsolódó cikk
Csomósék nyerték a Székesfehérvár-Veszprém ralit, Hadikék borultak
Csomós Miklós és Nagy Attila párosa nyerte a hétvégi Székesfehérvár-Veszprém ralit, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik futamát.

Nagyon szeretem a murvás versenyeket, alapvetően jól is indult számunkra a szombati versenynap, magabiztosan, gyorsan tudtunk jönni, domináltunk az első körben, és az autónk is fantasztikus volt. Jól működtek az abroncsaink, egészen a harmadik gyorsasági szakaszig vezettük a versenyt, majd a napzáró, várpalotai szakaszon hirtelen megszűnt az első hajtásunk, lecsúsztunk az útról, megforogtunk és több mint egy percet kaptunk a többiektől. A szerencsétlen műszaki hiba miatt az elsőről az ötödik helyre csúsztunk vissza és innentől az volt a célunk, hogy a második nap minél gyorsabban felzárkózzunk és elcsípjünk egy dobogós helyet

– kezdte Turán Frigyes.

Viszontagságos versenyhétvége van a hátunk mögött, aminek a végén megtört az „átok”. Az összetett harmadik helyre egészen könnyedén sikerült visszajönnünk, de az látszott, hogy az első helyeken autózó srácokat nagyon nehéz lesz utolérnünk, Mixinek (Csomós Miklós - a szerk) kiváló volt a tempója. A rali azonban egy olyan sport, ahol bármikor, bármi megtörténhet. Az utolsó gyorsasági szakaszon, a powerstage-en Hadik Andrisék lecsúsztak az útról, kiestek a versenyből, így felértünk az abszolút második helyre

– folytatta Bagaméri László.

Nagyon örülünk, hogy talán megszakadt ez a negatív sorozatunk, sajnáljuk, hogy Andrisék kiestek, de örülünk, hogy jól vannak. Persze nem ilyen áron szerettük volna megszerezni a második helyet, de boldogok vagyunk, hogy beérett a munkánk gyümölcse. Talán, ha nincs a szombati műszaki hibánk, a tempónk alapján is ez lett volna a realitás. Minden pályán jól mentünk – egyedül Kislőd volt, ami annyira nem feküdt –, igyekeztünk taktikusan és látványosan versenyezni, hogy a szurkolóinkat is kiszolgáljuk. Nagyon köszönjük a Korda Racingnek a szombaton végzett nagyszerű munkát, a remek hétvégét a csapatnak, a szurkolóinknak és támogatóinknak

– tette hozzá Turán.

vehir.hu

További cikkek

A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin
A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin
December első hétvégéjén rendezik meg az idei Mikulás-ralit. A Nagylőtér és a Kislőtér mellé hosszú kihagyás után visszatér a Gyártelep gyorsasági. Mindhárom szakaszt kétszer kell teljesítenie az indulóknak.
Verstappen először nyert Mogyoródon
Verstappen először nyert Mogyoródon
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves vb-címvédő ezzel tovább növelte előnyét az összetettben.
Östberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit
Östberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit
A Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd kettős nyerte a vasárnap befejeződött Székesfehérvár-Veszprém-ralit, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik, egyben egyetlen murvás viadalát.
Az idény egyetlen murvás viadala következik
Az idény egyetlen murvás viadala következik
A magyar élmezőny tagjai felkészültnek érzik magukat a szombaton és vasárnap sorra kerülő Székesfehérvár-Veszprém-ralira, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik fordulójára, amely az egyetlen murvás viadal a versenynaptárban.
Komoly kihívások elé állítja a versenyzőket a Székesfehérvár-Veszprém Rali
Komoly kihívások elé állítja a versenyzőket a Székesfehérvár-Veszprém Rali
Az előttünk álló hétvégén a bajnoki idény leghosszabb raliversenyét rendezi meg Székesfehérvár és Veszprém, immár második alkalommal közösen.