2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Elek Gábor: a sebesség nagyon fontos lesz a franciák ellen

Elek Gábor szövetségi kapitány szerint az edzéseik ideális időpontját jelentős mértékben meghatározza az, hogy a magyar női kézilabda-válogatott helyi idő szerint vasárnap 21.30-kor lép pályára az előző olimpián ezüstérmes franciák ellen, az első csoportmeccsen a tokiói ötkarikás játékokon.

A szakvezető szerda este vezényelt másfél órás tréninget a csapatnak a Sinagava városrész központi gimnáziumának tornacsarnokában, és az edzést követően az MTI-nek azt mondta, összességében mindennel elégedettek mind az olimpiai falut, mind pedig a lehetőségeket és a körülményeket illetően.

Fotók: MTI/Czeglédi ZsoltFotók: MTI/Czeglédi Zsolt

"A sebesség mindig, minden mérkőzésen nagyon fontos, de különösen így van ez, ha a világ egyik legjobb csapatával játszunk" - emelte ki Elek Gábor, utalva a kétszeres világbajnok és egyszeres Európa-bajnok franciákra, akik közvetlenül a magyarok után edzettek a tornacsarnokban.

"Csütörtökön a norvégokkal játszunk felkészülési mérkőzést, ott megpróbáljuk felvenni a tempót, az eredmény azon a találkozón másodlagos lesz" - mondta a szövetségi kapitány, és jelezte, ha a sebesség megvan a csapatban, akkor utána minden más játékelemen tudnak még csiszolni.

"Valószínűleg pénteken kezdjük a videózást, megnézzük a lányokkal a franciák korábbi meccseit, de már eddig is beszélgettünk arról, hogy mik az erősségeik, melyek a gyenge pontjaik, mire kell figyelnünk, és miből nem szabad gólt kapni" - mondta Elek Gábor.

Az edzésen sokat dolgozó és remekül dobó Háfra Noémi beszámolt arról, hogy könnyen sikerült akklimatizálódniuk, de ebben az is nagy szerepet játszott, hogy este érkeztek meg Tokióba, így azonnal volt lehetőségük a pihenésre.

"Nagyon izgatott vagyok már a franciák elleni meccs miatt. Eddig is a legjobb tudásom szerint készültem, de most már maximális fordulatszámon pörgök az edzéseken, és alig várom, hogy elkezdődjön az olimpia számunkra is" - nyilatkozott Háfra, aki azt mondta, "nagyon szeretne nyerni" az első mérkőzésen, de ezzel a csapat minden tagja így van, és mindannyian így is készülnek az összes találkozóra.

A magyarok a tokiói olimpián a franciák mellett a címvédő oroszokkal, a vb-ezüstérmes spanyolokkal, valamint a svédekkel és a brazilokkal szerepelnek azonos csoportban.

vehir.hu

További cikkek

Berecz Zsombor: a tervem sikerült
Berecz Zsombor: a tervem sikerült
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor ezüstérme mellett örül a brit Giles Scott győzelmének is, és elmondta, még egy olimpiára nem akar felkészülni, de szeretné átadni tudását a következő generációnak. Elárulta, a tokiói siker ellenére a Balaton marad a kedvence.
Berecz Zsombor ezüstérmes Finndingiben
Berecz Zsombor ezüstérmes Finndingiben
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor ezüstérmet nyert kedden a tokiói olimpián. Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja, az elsőt a Detre testvérek szerezték, akik az 1980-as, moszkvai játékokon a harmadik helyen végeztek Repülőhollandiban.
Kopasz még három olimpián indulna, Varga először nem hitt a szemének
Kopasz még három olimpián indulna, Varga először nem hitt a szemének
A tokiói olimpia keddi versenynapján K-1 1000 méteren aranyérmes Kopasz Bálint akár még három nyári játékokon is részt venne, míg kajakos társa, a versenyszámban mögötte ezüstérmes Varga Ádám a célba érkezést követően először el sem hitte, hogy kettős győzelmet arattak a döntőben.
Bronzérmes a Kozák, Bodonyi duó női K-2 500 méteren
Bronzérmes a Kozák, Bodonyi duó női K-2 500 méteren
A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba.
Magyar duplázás: Kopasz arany-, Varga ezüstérmes K-1 1000 méteren
Magyar duplázás: Kopasz arany-, Varga ezüstérmes K-1 1000 méteren
Parádés verseny után Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián.