Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kovacsics Anikó számára véget ért az olimpia

2021. július 26. 16:07 // Forrás: MKSZ
A magyar női kézilabda-válogatott hétfői tokiói edzésén megsérült Kovacsics Anikó, az együttes csapatkapitánya, aki számára sajnálatos módon véget ért az olimpia. A 15 fős keretbe a helyére Helembai Fannyt nevezi be a magyar együttes.

– A hétfő délelőtti edzés alatt Kovacsics Anikó korábban sérült válla kificamodott – idézi a magyar szövetség honlapja dr. Lohner Balázs csapatorvost. – A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől majd el a további kezelés.

Elek Gábor szövetségi kapitány és Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a Shinagawa gimnázium csarnokában Tokióban 2021. július 21-én - MTI/Czeglédi Zsolt Elek Gábor szövetségi kapitány és Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a Shinagawa gimnázium csarnokában Tokióban 2021. július 21-én - MTI/Czeglédi Zsolt

– Nehéz elmondani, mekkora veszteség a csapatnak, hogy Anikó nem tudja folytatni az olimpiát, szakmai és emberi szempontból egyaránt – nyilatkozta Elek Gábor szövetségi kapitány. – Nem egyszerű a helyzetünk, de természetesen mennünk kell tovább, készülünk a brazilok ellen, hiszen nagyon kevés idő áll rendelkezésre a meccsig. Anikónak jobbulást, gyógyulást kívánunk!

A magyar válogatott kedden, magyar idő szerint hajnali 4 órakor lép pályára Brazília ellen. Helembai Fanny becserélésével kapcsolatban a magyar csapat, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság benyújtotta a cserekérelmet a megfelelő orvosi dokumentációval együtt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszaigazolását követően kerülhet be a játékos a 15 fős keretbe, és költözhet be az olimpiai faluba. A brazilok elleni találkozóra a szabályok szerint 14 játékos nevezhető be.

A magyar női kézilabda-válogatott további menetrendje a B-csoportban (magyar idő szerint):

Július 27., 4.00: Magyarország–Brazília
Július 29., 12.30: Magyarország–Orosz Olimpiai Bizottság csapata
Július 31., 12.30: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 2., 9.15: Magyarország–Svédország

Korábbi eredmény: Magyarország-Franciaország 29-30 (12-15)

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Fellobbant a láng Olümpiában Párizs 2024 Fellobbant a láng Olümpiában Kedden délelőtt a görögországi Olümpiában fellobbant a párizsi olimpia lángja. 2024. április 16. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.