Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Vas Kata Blanka szenzációs negyedik helye – ez történt az olimpia negyedik napján

2021. július 27. 18:15 // Forrás: MTI/m4sport.hu
Nehézkes pólógyőzelem, sima kézivereség, történelmi kerékpáros helyezés, a vitorlázóknál Berecz, az úszóknál Kapás, Milák és Kenderesi is remekül teljesített.

A hegyikerékpáros Vas Kata Blanka szenzációs negyedik helyezése jelentette a legjobb magyar szereplést a tokiói olimpia keddi versenynapján. A 19 éves, ötkarikás újonc Vas kiváló rajtja után bukott és visszacsúszott, ám bátor versenyzéssel riválisait folyamatosan megelőzve végül a három svájci kivételével mindenkit maga mögé utasított.

Vas Kata Blanka negyedik helyezése hatalmas siker - Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian EhrenzellerVas Kata Blanka negyedik helyezése hatalmas siker - Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

A Finndingiben szereplő vitorlázó, Berecz Zsombor kedden mindkét futamban a második helyen végzett, így összetettben továbbra is a második helyen áll. Laser Standardban Vadnai Benjamin hat futam után összesítésben a 17., Laser Radialban pedig Érdi Mária a 14. helyről várja a folytatást. A légpuskások vegyescsapat-versenyében Péni István és Mészáros Eszter a hetedik helyen végzett.

Az úszóknál Milák Kristóf favoritként toronymagasan a legjobb idővel jutott a 200 méter pillangó szerdai döntőjébe, amelyben a szám világbajnoka és világcsúcstartója mellett ott lesz a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás is, aki ötödikként lépett tovább. Hosszú Katinka címvédőként csak a hetedik idővel, de ott lesz a szerdai fináléban 200 méter vegyesen.

Az előfutamok során Németh Nándor 100 méter gyorson a 9. idővel jutott az elődöntőbe, Szabó Szebasztián ebben a számban a 20. helyen fejezte be szereplését. Hosszú 200 méter pillangón nem állt végül rajthoz, így ebben a számban 16-an maradtak, ami azt jelentette, hogy mindenki továbbjut az elődöntőbe, így Kapás Boglárka, a szám világ- és Európa-bajnoka egy biztonsági, “pihentető” úszással az ötödik időt szerezte meg.

A 4×200 méteres férfi gyorsváltót Kozma Dominik korai beugrása miatt kizárták, míg 800 méter gyorson Kalmár Ákos a 22. helyen zárt. A női kézilabda-válogatott második csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett: Elek Gábor együttese a braziloktól kapott ki 33-27-re. A férfi vízilabda-válogatott ugyanakkor megszerezte első győzelmét, miután 16-11-re nyert a házigazda Japán csapat ellen.

Kapcsolódó cikk
Kalmár Ákos 22. lett 800 méter gyorson
A Balaton Úszó Klub Veszprém 21 esztendős versenyzője, Kalmár Ákos a 22. helyen zárt 800 méter gyorson a tokiói olimpia úszóversenyeinek keddi napján.

Gyorsan véget ért a keddi versenynap a cselgáncsozók számára: Ungvári Attila (81 kg) első mérkőzésén intésekkel kikapott, Özbas Szofi (63) egy győzelem után, a nyolcaddöntőben alulmaradt olasz riválisával szemben. Tollaslabdában Krausz Gergely második vereségével már nem juthat tovább, míg Sárosi Laura sérülés miatt visszalépett a további küzdelmektől.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.