2021. december 9.
//
Natália névnap

Az autósoknál Holowczyc, a motorosoknál Bühler nyert a HunGarian Baján

2021. augusztus 8. 18:09
MTI
Az autósoknál a lengyel Krzysztof Holowczyc, a motorosoknál a német Sebastian Bühler nyerte meg a magyar tereprali világkupa-futamot, a HunGarian Baját.

A tereprali világába hét év után visszatért lengyel Krzysztof Holowczyc, Lukasz Kurzeja kettős nagy hajrával ledolgozta időveszteségét, és pont annyival, 42 másodperccel nyerte meg az utolsó szakaszt, amennyivel összetettben hátrányban volt a szaúdi Jazid al-Radzshi és a brit Michael Orr párosa mögött.

Fotók: Fux MarcellFotók: Fux Marcell

Azonban mivel az első, nem kvalifikációs szakaszt - a verseny második futamát - is a lengyelek nyerték, a szabályok szerint őket illeti az első hely. A lengyelek egyébként a hét szakaszból ötben az élen végeztek, szombaton azonban eltévedtek, és ezzel öt percet veszítettek.

A motorosoknál a német Sebastian Bühler nyert, megelőzve a szlovák Stefan Svitkót és a portugál Joaquim Rodriguest.

Alább galériánkat is megtekinthetiAlább galériánkat is megtekintheti

Magyarország egyetlen tereprali-világkupa futamán, a HunGarian Baján 19 ország versenyzői álltak rajthoz a hétvégén Várpalotán és környékén. A verseny egyben a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ), valamint a nyílt magyar bajnokság fordulója is volt.

A verseny sajtószolgálatának közleménye szerint száz jármű nevezett be a viadalra, a mezőny szombaton 290, vasárnap pedig 167 kilométernyi gyorsasági szakaszon mérte össze tudását. 


Eredmények:     

Autósok:

1. Krzysztof Holowczyc, Lukasz Kurzeja (lengyelek, Mini) 4:56.28 másodperc
2. Jazid al-Radzshi, Michael Orr (szaúdi, brit, Toyota) azonos idővel
3. Jaszir Sejdan, Alekszej Kuzmics (szaúdi, orosz, Mini) 5:10.22     

Motorosok:

1. Sebastian Bühler (német, Hero) 3:43.11 másodperc
2. Stefan Svitko (szlovák, KTM) 3:46:53
3. Joaquim Rodrigues (portugál, Hero) 3:48:22

Képek
vehir.hu

További cikkek

Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás-ralit
Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás-ralit
Mind az öt szakaszt megnyerve zárt a veszprémi Mikulás-rali élén Klausz Kristóf és Csányi Botond.
Lehet, hogy ma láttuk az új magyar Forma-1-es pilótát Veszprémben
Lehet, hogy ma láttuk az új magyar Forma-1-es pilótát Veszprémben
Szombaton a Veszprém Aréna melletti parkolóban tartják a HUMDA Junior Gokart Challenge tehetségkutatóját, ahol a legtehetségesebb gyermekek ismerkedhetnek a motorsport különböző technikáival, elsősorban elektromos gokartokkal és szimulátorokkal. A családi nappal egybekötött rendezvény célja, hogy megtalálják azokat a gyermekeket, akik később akár az autósport legmagasabb kategóriáiban is bekerülhetnek.
Veszprémben keresik a jövő Forma-1-es versenyzőit
Veszprémben keresik a jövő Forma-1-es versenyzőit
Szeptember 6-11 között Veszprém ad otthont az országos autómotorsport tehetségkutató programsorozatnak, amelyen a 6 és 14 év közötti gyermekeket várnak, hogy kipróbálják magukat egy profi versenygokart-szimulátorban. A HUMDA Junior Gokart Challenge célja, hogy megtalálják az országban a legtehetségesebb fiatalokat, akiket ezután bekerülhetnek a szervezet tehetséggondozó programjába is.
Kaotikus futamon meglepetés győzelem a Hungaroringen
Kaotikus futamon meglepetés győzelem a Hungaroringen
Esteban Ocon, az Alpine francia versenyzője nyerte meg a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves pilóta pályafutása során először győzött.
Küzdős abszolút második hely a Székesfehérvár-Veszprém ralin
Küzdős abszolút második hely a Székesfehérvár-Veszprém ralin
Megtört a pechszéria, ugyanis Turán Frigyes és Bagaméri László felért az országos ralibajnokság összetett második helyére a murvás Székesfehérvár-Veszprém ralin.