Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

A segítő beszélgetés is rejthet csapdákat

2021. augusztus 11. 4:00
Mikor kell a játszmából kiszállni? Hogyan kell egy helyzetet reálisan vizsgálni? Kábítószer-használó fiatalokat segítőknek tartottak szakmai konferenciát kedden Veszprémben.

A veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület Napsugár Klubjában nagyjából 15-en gyűltek össze azok a megyei szakemberek, akik nap mint nap foglalkoznak droghasználó fiatalokkal. A Damjanich utcai helyiségben ott voltak a szociális intézmények, a rendőrség és a kormányhivatal emberei mellett a pedagógusok is.

A keddi, „A segítő beszélgetés csapdái” nevű rendezvény egy uniós pályázati forrásból finanszírozott, 25 alkalmas szakmai program egyik utolsó eseménye volt. A témáról Dudás Erika, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének pszichológusa beszélt, aki portálunknak nyilatkozva elmondta, bár úgy látja, a szerhasználó fiatalokkal foglalkozók felkészültek, az élethosszig való tanulással és az esetmegbeszélésekkel előrébb juthatnak a problémák megoldásában.

Dudás Erika pszichológus tartott előadást a droghasználó fiatalokat segítő szakembereknek 2021. augusztus 10-én a Damjanich utcai Napsugár Kluban.Dudás Erika pszichológus tartott előadást a droghasználó fiatalokat segítő szakembereknek 2021. augusztus 10-én a Damjanich utcai Napsugár Kluban.

-Aki szociális területen dolgozik, és kapcsolatba lép a klienssel, fontos, hogy felismerje a csapdahelyzeteket. A csapdahelyzet adódhat a kommunikációból, az ismétlődő játszmákból, és az érzelmek fátyolán keresztül vizsgált szituációkból is. Az esetek ismertetésével, az ellenvetések kezelésével és gyakorlati lépésekkel is foglalkozunk a mai nap- árulta el a tematikáról Dudás Erika.

A szakmai napnak helyszínt adó Napsugár Klub nem csak az effajta tréningek alkalmával van nyitva. Az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesülethez tartozó helyiségbe heti 5 alkalommal várják azokat a fiatalokat, akik segítségre szorulnak, vagy közösségre vágynak. A drogambulancia intézményvezetője, Kiss Teodóra a vehir.hu-nak elmondta, a legkisebbektől (2 éves) kezdve a fiatal felnőttekig, naponta 15-20 gyermek fordul meg itt: van, aki csak a szabadidejét tölti, van, aki beszélgetni szeretne, és olyan is, aki arra vágyik, hogy a lelkét ápolják.

A drogambulancia a szenvedélybetegekkel Veszprémben a Pápai úton foglalkozik. A szenvedélybetegekkel, alkohol-betegekkel, gyógyszefüggőkkel és kábítószerhasználókkal foglalkozó egészségügyi intézménybe évente nagyjából 800-1000 kliens érkezik.

A címlapfotón Dudás Erika látható.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39 Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház. 2024. február 7. 15:34 A covidos időket idéző intézkedéseket vezettek be a sertéstelepeken A covidos időket idéző intézkedéseket vezettek be a sertéstelepeken Járványvédelmi intézkedések, higiénia, távolságtartás – a Covid-19 világjárvány alatt mindenki megtanulta ezeket a fogalmakat és azt is, hogy mit takarnak a gyakorlatban. Bár a koronavírus a sokadik hulláma után mára megszűnt világjárványnak lenni, most egy másik területen, a sertésállomány között kell hasonló óvintézkedéseket betartani. Veszprém vármegye egyelőre nem érintett, de a kockázat itt is közepes mértékű. 2024. január 27. 16:55 A veszprémi kórházigazgatót is felmentették A veszprémi kórházigazgatót is felmentették Pintér Sándor belügyminiszter két országos, öt vármegyei és tíz városi kórház főigazgatóját mentette fel, derül ki a Belügyminiszteérium közleményéből. Azóta kiderült, hogy köztük van dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója is. 2023. december 14. 16:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.