2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Többletpont járhat az egyetemi felvételin az önkéntes katonai szolgálatért

Azok a fiatalok, akik önkéntes katonai szolgálatra jelentkeznek, a jövőben felsőoktatási felvételijüknél többletpontokra számíthatnak, tudtuk meg a veszprémi Toborzóirodától.

A kormány úgy döntött hogy azok a fiatalok, akik felsőfokú tanulmányaik megkezdésére készülnek, de azt megelőzően hazájuk szolgálatára jelentkeznek, valamint aktívan részt vesznek az ország békéjének és a magyar emberek biztonságának garantálásában, további juttatásra érdemesek az alábbiak szerint:

  • aki a hat hónapos szolgálat ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – a területvédelmi köteléknél marad 16 többletpontra,
  • ha a hat hónapos szolgálat ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – szakkiképzés céljából katonai szervezetnél szolgál 32 többletpontra,
  • ha tizenkét hónapos szolgálati ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – szakkiképzés céljából katonai szervezetnél szolgál 64 többletpontra jogosult.

Jelentkezési határidő az önkéntes katonai szolgálatra: 2021. augusztus 31.

Az önkéntes katonai szolgálatról korábban mi is többször írtunk, az alábbi cikkben Soós Gyula alezredes, a veszprémi toborzó központ igazgatója foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat:

Kapcsolódó cikk
Mentőövet dob a honvédség a fiataloknak
Továbbra is várja a Magyar Honvédség önkéntes katonai szolgálatra a fiatalokat. A veszprémi toborzóirodában a héten tartott sajtótájékoztatón megtudhattuk, mennyi ideig tart a kiképzés és milyen jövedelemre számíthatnak a kadétok.
vehir.hu

További cikkek

Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Kormánybiztossá nevezték ki Ovádi Pétert, aki korábbi miniszteri biztosi feladatai után még magasabb szinten képviselheti a jövőben is az állatvédelmet.
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet következményeinek csökkentéséért több intézkedésről is döntött a kormány.
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".