Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Somogyba került a legsportosabb balatoni település díja

2021. augusztus 29. 8:46 // Forrás: Orosz Ferenc
Tizenkilenc település csaknem harminc csapatának részvételével, immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót.

A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – az ábrahámhegyiek nagy sorozatát megszakítva - Balatonfenyves érdemelte ki. A győztes csapat hazavihette a programsorozat idén tavasszal elhunyt főszervezőjéről, Bartsch Jánosról elnevezett Örökös Vándordíjat is.

A balatoni szezon utolsó hétvégéjén sportolásra tökéletesen megfelelő időjárás fogadta a résztvevőket a Lido Strandon, a hagyományos nyárzáró sportrendezvényen. A résztvevő települések csapatait Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója és Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere köszöntötte.

A szervezők fotójaA szervezők fotója

A kispályás labdarúgótornán ebben az évben is egymást érték a látványos mérkőzések. Az első helyet végül a rutinos játékosokkal felálló szigligetiek szerezték meg a zamárdi együttes előtt. A korábbi élvonalbeli futballistákat szerepeltető Balatonlelle harmadikként zárt a balatonfenyvesiek társaságában. A strandröplabda-tornán Balatonalmádi Antal Anett, Krankovits Tamás összetételű párosa bizonyult a legjobbnak a balatonfürediek előtt. A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és ezen a napon a balatonfenyvesiek érdemelték ki a végső győzelmet a balatonbogláriak elleni sikerrel. Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet Balatonfenyves érdemelte ki, megszakítva az ábrahámhegyiek több éves győzelmi sorozatát.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők három megye, Veszprém, Zala és Somogy 40 strandján várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két hónapban. A sporttalálkozó résztvevői megemlékeztek a márciusban elhunyt Bartsch Jánosról, aki 17 éven át vezette a „Mozdulj Balaton” programsorozatot.

Az eredmények

Streetball, Skoda László-emlékverseny (7 csapat): 1. Balatonfenyves, 2. Balatonboglár, 3. Vonyarcvashegy és Balatongyörök.
Strandfoci (10 csapat): 1. Szigliget, 2. Zamárdi, 3. Balatonfenyves és Balatonlelle.
Strandröplabda, Csiszár Géza-emlékverseny (8 páros): 1. Balatonalmádi, 2. Balatonfüred, 3. Balatonfenyves és Balatonlelle.

Összesített végeredmény, a legsportosabb Ttlepülés címért: 1. Balatonfenyves, 2. Vonyarcvashegy, 3. Balatonlelle.
Somogy megye legsportosabb települése: Balatonfenyves
Veszprém megye legsportosabb települése: Balatonalmádi és Szigliget
Zala megye legsportosabb települése: Vonyarcvashegy

A kosárlabda dobóverseny győztese: Lutter Liza és Nunkovics Tamás
A kapura rúgó verseny győztese: Rédey Luca és Horváth Konrád
A célba ütő verseny győztese: Szalai Pálma és Barabás Barnabás

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.