Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

150 millió forintból újult meg a Völgyikút utcai idősek otthona

2021. szeptember 3. 13:47
Az épületszigetelés és a nyílászárók cseréje mellett egy napelemes rendszert is kialakítottak.

A 80-as évek végén épült Veszprémi Egyesített Szociális Intézmény – Völgyikút u. 2. Idősek Otthona energetikai felújításon esett át 2021-ben, a beruházást áprilisban kezdték. Az önkormányzat már korábban is költött az épületre, 2017-ben egy demens ellátást segítő épületszárnyat hoztak létre.

-A mostani fejlesztés során a külső határolófalak hőszigetelése, a külső nyilászárók cseréje, és az épület tetőhőszigetelése valósult meg, ami kiegészült egy háztartási méretű naperőmű tetőre való telepítésével- közölte sajtótájékoztató keretében a projektről Brányi Mária alpolgármester péntek délelőtt.

A beruházás összértéke 150 millió forint volt, melyből 130 millió az Európai Uniótól érkezett. A maradék önrészt az önkormányzat tette hozzá. A fejlesztéseknek köszönhetően a szociális intézmény fenntarthatóbbá, és gazdaságosabban üzemeltethetővé vált-mondta. Kiemelte, köszönet jár az itt dolgozóknak és bentlakóknak azért, amiért elviselték az átalakításokkal járó kellemetlenségeket.

Égi Gabriella intézményvezető a beruházással kapcsolatban hozzáfűzte, nagy öröm a beruházás, hisz amellett, hogy csökkennek az üzemeltetési költségek, az itt élők élete is komfortosabbá vált.

Ovádi Péter beszél a 2021. szeptember 3-án tartott projektátadón. A háttérben Brányi Mária (j3) és Égi Gabriella (j2.).Ovádi Péter beszél a 2021. szeptember 3-án tartott projektátadón. A háttérben Brányi Mária (j3) és Égi Gabriella (j2.).

Ovádi Péter kormánypárti parlamenti képviselő az átadón úgy fogalmazott, azért is nagy ünnep a mai, hisz egy olyan épület újult meg Veszprémben, mely nemes feladatot lát el. Kiemelte, az itt élők szeretetet kapnak, és egy fontos társadalmi réteget képviselnek. Úgy látja, az, hogy ma Veszprém folyamatosan fejlődik, részben nekik is köszönhető.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.