2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson

Petíciót indított a Civil Bázis azért, hogy a jövő évi országgyűlési választáson Katanics Sándort támogassa az ellenzék, mint közös jelöltet Veszprémben.

Ahogy korábban mi is többször írtunk róla, Katanics Sándortól annak ellenére, hogy szabályosan és határidőn belül beadta regisztrációját az ellenzéki előválasztáson való elinduláshoz, a DK vezetésével az ellenzéki pártok megvétózták, hogy éljen ezzel a demokratikus jogával a veszprémi politikus. Ez az eset a Gyurcsány-párt és Katanics szakításához vezetett, viszont Katanics Sándor a Civil Bázis Egyesület segítségével továbbra sem adta fel, hogy megmérettesse magát 2022-ben a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, erről árulkodnak a politikus Facebook-bejegyzései.

Most egy petíciót indított a civil szervezet annak érdekében, hogy alátámasszák, hogy a veszprémiek a két ellenzéki pártpolitikus - Mesterházy Attila (MSZP) és Csonka Balázs (DK) - helyett Katanics mögött állnak.

Azt ígérik, ha többen aláírják a petíciót, mint ahányan az előválasztáson a két ellenzéki indulóra szavaznak, akkor jogorvoslatért fordulnak az Előválasztási Bizottsághoz, hogy érvényesítsék a lakosság akaratát.

Habár Katanics Sándornak minden joga meglenne ahhoz, hogy függetlenként elinduljon a választáson, a közösségi médiában jelezte, hogy továbbra is kiáll amellett, hogy amennyiben az ellenézki pártok a petíció sikeressége ellenére is kiállnak korábbi döntésük mellett, akkor ő nem fog elindulni az előválasztás győztesével szemben, ahogy fogalmazott nem fogja akadályozni a Fidesszel szembeni győzelmet.

Tehát hiába kosarazták ki antidemokratikus módon Katanics Sándort az ellenzéki pártok, úgy tűnik, a Fidesszel szembeni utálat ennél is erősebb kapcsot jelent közöttük. Kérdés, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén ez elegendő lenne-e a sikeres kormányzáshoz, vagy az együttműködés csupán a választás másnapjáig tart.

vehir.hu

További cikkek

Plusz forrás a beruházásoknak, álmok Veszprém jövőjéről
Plusz forrás a beruházásoknak, álmok Veszprém jövőjéről
Csütörtökön ismét ülésezett a képviselő-testület. Elfogadták a város 2030-ig tartó városfejlesztési stratégiáját, döntés született a gyulafirátóti kerékpárút finanszírozásáról, de szóba kerültek az ukrajnai menekültek és a Deák Ferenc utcai leendő művészeti fejlesztő központ is.
Napirend előtt: mikor kezdődnek az útfelújítások?
Napirend előtt: mikor kezdődnek az útfelújítások?
A kádártai és rátóti utak, a Cholnoky fái és a Cserepes utca szemete is szóba került napirend előtt a képviselő-testület májusi ülésén.
Rekordszámú diákbérletet értékesített a V-Busz márciusban
Rekordszámú diákbérletet értékesített a V-Busz márciusban
Növekedett az utasszám, és ezzel együtt a jegy- és bérletárusításból származó bevétele is a V-Busznak tavaly, a tendencia pedig az idén tovább erősödött – derült ki a cég éves beszámolójából, amit csütörtökön vitatott meg közgyűlésén a képviselő-testület.
1848 hőseire emlékeztek Gyulafirátóton és Kádártán
1848 hőseire emlékeztek Gyulafirátóton és Kádártán
Pénteken rendezték meg a március 15-éhez kapcsolódó városrészi megemlékezéseket Kádártán és Gyulafirátóton.
Elfogadták a 2022-es költségvetést
Elfogadták a 2022-es költségvetést
Veszprém MJV Önkormányzatának Közgyűlése elfogadta a 2022-es költségvetésről szóló rendeletet csütörtökön.