Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola

2021. szeptember 24. 16:46
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.

Az új távolugró pályát péntek délután, a Magyar Diáksport Napján és a XVIII. Deák-futás napján adták át, ahol Horváth Szilárd, a Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója köszönetét fejezte ki a fejlesztés megvalósítását segítő Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club képviselőinek. Az intézményvezető úgy fogalmazott, az atlétika az úszás mellett közismerten minden sportág alapja, az új pálya pedig hozzájárul ahhoz, hogy az intézmény 650 diákjának olyan körülményeket tudjanak biztosítani, mely az egészséges életmódot segíti elő.

A fejlesztés összesen 300 ezer forintból valósult meg, melyhez a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület biztosított forrást a Fuss az iskoládért projekt keretében. Hartmann Péter, az egyesület elnöke elmondta, szervezetük kiemelten fontosnak tartja az ifjúság és a sport ügyének támogatását, éppen ezért is indították el projektjüket, melynek keretében a Veszprém megyei iskolák pályázhatnak évente sporteszközök beszerzésére összesen 2 millió forint keretösszegig.

Török Krisztián, a VEDAC edzője ugyancsak köszönetét fejezte ki, aki hozzátette, a pálya deszkáját saját kezűleg rakták le kollégáival, s bíznak benne, hogy a fejlesztés révén sikerül közelebb hozniuk az atlétikát az iskolai testneveléshez.

Gerstmár Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője szerint fontos, hogy ne csak a profi sportra figyeljünk oda, hanem a diák- és szabadidős sportokra is, hiszen ahhoz, hogy a gyerekek egyszer majd egészséges életmódot folytató felnőtteké érjenek, már óvodás- és iskolás korban le kell tenni az alapokat, amihez az ilyen fejlesztések is hozzájárulnak.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi tekvandós is Európa-bajnok lett erőtörésben! küzdősportok Két veszprémi tekvandós is Európa-bajnok lett erőtörésben! A VEDAC kiválósága, Bécsi Nikolett és a Veszprémi Taekwon-do SE újonca, Kovács Adrienn is tagja volt a magyar válogatottnak, amely aranyérmet szerzett erőtörésben a Lengyelországban rendezett AETF Taekwon-do Európa-bajnokságon. ma 15:11 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.