Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Sikeres utánpótlás-válogatottjait köszöntötte a Magyar Kézilabda Szövetség

2021. október 4. 22:27 // Forrás: MTI
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) vezetősége hétfőn ünnepélyes körülmények között köszöntötte a nyáron Európa-bajnoki címet nyert női ifjúsági és junior, valamint az ifjúsági strandválogatottat.

"Akik itt vannak ma este, azok a világ legjobbjai, hiszen aki ebben a sportágban Európa legjobbja, az egyben a világ legjobbja is. Ebben rengeteg munka van, amiért köszönet illeti többek között a játékosokat és szakmai stábokat" - kezdte beszédét Kocsis Máté, az MKSZ elnöke.    

Hozzátette, óriási büszkeség, hogy három Európa-bajnok csapatot köszönthetnek, és Magyarország az első helyen áll az európai szövetség női utánpótlás-rangsorában, mindez azt mutatja, hogy a sportág jövője sokkal bíztatóbb, mint amilyennek sokat látni szeretnék.    

"Nagyon magasan van a léc, ezért jövőre is mindent meg kell nyerni. Ne feledjétek, hogy nem karrieretek csúcsán vagytok, hanem nagyjából a felénél, egy jó kezdéssel. Az igazi kihívás csak most jön, de remélhetőleg a felnőttek között is visszaköszönnek az eddigi remek eredmények" - mondta az MKSZ elnöke.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Hangsúlyozta, a korosztályos csapatokban idén sikereket elért játékosoknak legalább három olimpiát kíván, és nem csak részvételt, hanem helyezést is.    

Zsiga Gyula, az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatója kiemelte: a szakmai stábok minden tagja, a fizioterapeuták, a kapusedzők, a videóelemzők és az erőnléti edzők eredményes munkájának fontosságát, illetve a klubok munkáját dicsérte, hiszen nekik is köszönhető, hogy ilyen kiváló válogatottak alakultak ki.    

"Csodálatos nyarunk volt homokon és teremben egyaránt. Kívánom, hogy legyen csodálatos őszünk és telünk is, hiszen most kezdődik az egyének próbája, amikor mindenki tovább bontogatja a szárnyait a klubcsapatában. Bízom benne, hogy ugyanazt a teljesítményt tudjátok nyújtani mint nyáron" - mondta Zsiga.

Kirsner Erika, az MKSZ alelnöke emlékeztetett: a magyar válogatottak idén bizonyították, hogy nem csak hazai pályán tudnak világversenyt nyerni, hanem külföldön is. Ezzel arra utalt, hogy - az augusztus végén a felnőtt női válogatott kapitányának kinevezett - Golovin Vlagyimir irányításával a juniorok 2018-ban Debrecenben világbajnokok, egy évvel később Győrben Európa-bajnokok lettek.

A 139-szeres válogatott Kirsner úgy fogalmazott, az utánpótlás-válogatottak erősségét az adja, hogy hány játékos jut el később a felnőtt keretbe. Meglátása szerint kiemelkedő korosztálynak az tekinthető, amelyből négy-öt kézilabdázó is tagja lesz a felnőtt együttesnek.

"Remélhetőleg itt ül a 2028-as olimpiai csapatunk gerince" - zárta beszédét Kirsner.

Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára úgy vélekedett, az utánpótlás-csapatok "hosszú évek óta elkényeztetnek minket a jó eredményekkel". Hozzáfűzte, csak azok tudják, mekkora kihívás mindez, akik elérték ezeket a sikereket, illetve az edzőik, akiknek rendre új csapatot kell építeniük.    

Horváth bízik benne, hogy a strandkézilabda hamarosan felkerül az olimpia programjára, mivel a magyarok eredményei szép reményekkel kecsegtetnek.    

"Továbbra is legyetek annyira megalkuvást nem tűrőek, mint idén nyáron, és ha így lesz, sokszor halljuk a magyar himnuszt a tornák zárásaként" - mondta a főtitkár.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.