2022. augusztus 14.
//
Marcell névnap

Rendkívül népszerű volt a Grand Handball Day összes programja

2021. október 9. 22:50
MTI
Kiváló hangulatban zajlott a Grand Handball Day, vagyis a kézilabdázás napja szombaton a budapesti BOK Csarnokban.

Kevesebb mint száz nap múlva kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, ezt a mérföldkövet ünnepelte a hazai szervezőbizottság a Grand Handball Day elnevezésű családi fesztivállal.    

A végig intenzív és tartalmas nap a legfiatalabbak ügyességi versenyével indult, közel száz kisiskolást mozgatott meg a program. Ezt követően az Európa-bajnokság, valamint a Ferencváros, az MTK, a Pick Szeged és a Magyar Jégkorong Szövetség kabalafigurája került reflektorfénybe.    

A nap derekán kezdődött a gálamérkőzések sora a kézilabdapályán, elsőként hírességek csatáztak korábbi válogatott játékosokkal. Ott volt a pályán többek között Vastag Csaba, Péter Szabó Szilvia, Elek Péter, Dombi Rudolf, Storcz Botond, Henry Kettner és Rákóczi Renáta is.    

A nap legnépszerűbb programja a közönségtalálkozó volt, az Eb-re készülő magyar válogatott tagjai közel egy órán keresztül adtak autogramot a kézilabdabarátoknak. A férfiválogatott tagjait ünnepélyesen is köszöntötték a pályán, majd leleplezték a visszaszámláló órát, amely az Európa-bajnokságig hátralévő időt mutatja.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

"Az, hogy kevesebb mint száz nap van hátra, egy kicsit el is gondolkodtatott szerintem mindenkit, és emlékeztetett mindannyiunkat arra, mi is vár igazából ránk. Tényleg nagyon közel van ez az Európa-bajnokság, ahol remélhetőleg telt ház, 20 ezer ember előtt játszhatunk" - fogalmazott Bodó Richárd, a magyar válogatott szegedi balátlövője.

"Nagyon sok dolgunk van még addig, de az ilyen események tovább erősítik bennünk a tüzet. Ez a nap tényleg egy ünnep" - nyilatkozott Mikler Roland, a válogatott kapusa.

Nem sokkal később 1920 válogatottság volt a pályán egyszerre, a magyar válogatott korábbi játékosai kétszer húsz perces mérkőzést vívtak egymással, végül az Éles Józseffel, Nagy Lászlóval, Gulyás Istvánnal is felálló csapat nyert 21-18-ra. Ott volt a pályán Perez Carlos, Katzirz Dávid, Porobic Haris, Zubai Szabolcs, Schuch Timuzsin, Gulyás Péter, Mocsai Tamás, Fazekas Nándor, Bíró Imre, Rosta István és Eklemovics Nikola is.

Minden korosztály képviselte magát a Grand Handball Dayen, játszottak egyetemi mérkőzést (a TFSE 25-23-ra nyert a DEAC ellen), szenior találkozót, emellett a kerekesszékes válogatott tagjai is ott lehettek a pályán.

Az Európa-bajnokság január 13-én kezdődik, a mérkőzésekre Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban kerül sor. A magyar válogatott Hollandiával, Portugáliával és Izlanddal szerepel azonos csoportban, az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Négyes döntőben a címvédő Veszprém!
Négyes döntőben a címvédő Veszprém!
A címvédő Telekom Veszprém magabiztosan, tíz góllal múlta felül a szlovák bajnok Tatran Presov gárdáját a SEHA-liga vasárnap esti, hazai rendezésű negyeddöntőjében, így sikerrel kvalifikálta magát a sorozat zadari négyes döntőjébe (szeptember 2-4.).
Világbajnoki bronzérmes az U18-as magyar női kézilabda-válogatott
Világbajnoki bronzérmes az U18-as magyar női kézilabda-válogatott
Bronzérmes lett a magyar női kézilabda-válogatott az észak-macedóniai U18-as világbajnokságon, miután a szerdai helyosztón remek hajrával 27-26-ra legyőzte a holland csapatot.
A PSG és a Montpellier is magának akarta, Pechmalbec mégis a Veszprémet választotta
A PSG és a Montpellier is magának akarta, Pechmalbec mégis a Veszprémet választotta
A Telekom Veszprém újdonsült beállósa, a francia és szerb állampolgársággal is rendelkező Dragan Pechmalbec portálunk kérdésére azt nyilatkozta, miután a sportigazgató Nagy László felhívta, nem volt kérdés számára, hol folytatja karrierét.
Tízgólos győzelemmel tért vissza a Telekom
Tízgólos győzelemmel tért vissza a Telekom
A Telekom Veszprém 35-25-re nyert a francia élvonalban szereplő USDK Dunkerque elleni hazai felkészülési mérkőzésen kedden.
Dupla győzelem a Temesvár ellen
Dupla győzelem a Temesvár ellen
A Magyar Kupa-ezüstérmes Fejér-B.Á.L. Veszprém kézilabdacsapata pénteken három, szombaton két góllal nyert a román élvonalban szereplő CM Politehnica Timisoara ellen.