2021. október 16.
//
Gál névnap

Rendkívül népszerű volt a Grand Handball Day összes programja

2021. október 9. 22:50
MTI
Kiváló hangulatban zajlott a Grand Handball Day, vagyis a kézilabdázás napja szombaton a budapesti BOK Csarnokban.

Kevesebb mint száz nap múlva kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, ezt a mérföldkövet ünnepelte a hazai szervezőbizottság a Grand Handball Day elnevezésű családi fesztivállal.    

A végig intenzív és tartalmas nap a legfiatalabbak ügyességi versenyével indult, közel száz kisiskolást mozgatott meg a program. Ezt követően az Európa-bajnokság, valamint a Ferencváros, az MTK, a Pick Szeged és a Magyar Jégkorong Szövetség kabalafigurája került reflektorfénybe.    

A nap derekán kezdődött a gálamérkőzések sora a kézilabdapályán, elsőként hírességek csatáztak korábbi válogatott játékosokkal. Ott volt a pályán többek között Vastag Csaba, Péter Szabó Szilvia, Elek Péter, Dombi Rudolf, Storcz Botond, Henry Kettner és Rákóczi Renáta is.    

A nap legnépszerűbb programja a közönségtalálkozó volt, az Eb-re készülő magyar válogatott tagjai közel egy órán keresztül adtak autogramot a kézilabdabarátoknak. A férfiválogatott tagjait ünnepélyesen is köszöntötték a pályán, majd leleplezték a visszaszámláló órát, amely az Európa-bajnokságig hátralévő időt mutatja.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

"Az, hogy kevesebb mint száz nap van hátra, egy kicsit el is gondolkodtatott szerintem mindenkit, és emlékeztetett mindannyiunkat arra, mi is vár igazából ránk. Tényleg nagyon közel van ez az Európa-bajnokság, ahol remélhetőleg telt ház, 20 ezer ember előtt játszhatunk" - fogalmazott Bodó Richárd, a magyar válogatott szegedi balátlövője.

"Nagyon sok dolgunk van még addig, de az ilyen események tovább erősítik bennünk a tüzet. Ez a nap tényleg egy ünnep" - nyilatkozott Mikler Roland, a válogatott kapusa.

Nem sokkal később 1920 válogatottság volt a pályán egyszerre, a magyar válogatott korábbi játékosai kétszer húsz perces mérkőzést vívtak egymással, végül az Éles Józseffel, Nagy Lászlóval, Gulyás Istvánnal is felálló csapat nyert 21-18-ra. Ott volt a pályán Perez Carlos, Katzirz Dávid, Porobic Haris, Zubai Szabolcs, Schuch Timuzsin, Gulyás Péter, Mocsai Tamás, Fazekas Nándor, Bíró Imre, Rosta István és Eklemovics Nikola is.

Minden korosztály képviselte magát a Grand Handball Dayen, játszottak egyetemi mérkőzést (a TFSE 25-23-ra nyert a DEAC ellen), szenior találkozót, emellett a kerekesszékes válogatott tagjai is ott lehettek a pályán.

Az Európa-bajnokság január 13-én kezdődik, a mérkőzésekre Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban kerül sor. A magyar válogatott Hollandiával, Portugáliával és Izlanddal szerepel azonos csoportban, az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 14:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Kiélezett küzdelemben nyert a BFKA Veszprém
Kiélezett küzdelemben nyert a BFKA Veszprém
Velky Péter és Dinko Dankovic együttese szinte végig vezetve egy góllal nyert péntek este az Agrofeed ETO UNI Győr vendégeként a másodosztályú kézilabda-bajnokságban.
Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominik, a magyar kézilabda-válogatott egyik meghatározó játékosa három hónappal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt már nagyon sokszor gondol a kontinensbajnokságra, klubkarrierjének következő állomáshelye, a Paris Saint-Germain viszont egyelőre még kevésbé foglalkoztatja.
Könnyed Telekom-diadal Portugáliában
Könnyed Telekom-diadal Portugáliában
A Telekom Veszprém a játék minden elemében felülmúlta a házigazda Porto csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétközi mérkőzésén, amelynek hétgólos vendéggyőzelem lett az eredménye.
Máthé Dominik csapata négy góllal nyert Szegeden
Máthé Dominik csapata négy góllal nyert Szegeden
A Pick Szeged házigazdaként 34-30-ra kikapott a válogatott Máthé Dominikot foglalkoztató norvég Elverum HB csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.
Legközelebb Siófokon edzőtáborozik a magyar válogatott
Legközelebb Siófokon edzőtáborozik a magyar válogatott
Október 31. és november 3. között Siófokon edzőtáborozik a december elején kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott.