2022. augusztus 8.
//
László névnap

Országosan is egyedülálló az Úrkút góltalansági rekordja

2021. október 12. 19:00
A Veszprém megyei első osztályú bajnokságban szereplő Úrkút az egyetlen csapat a honi felnőtt férfi labdarúgás első öt osztályában, amely a 2021/2022-es idényben még nem kapott bajnoki gólt.

A Vehir.hu névadó szponzorként hétről hétre beszámol a megyei első osztályú labdarúgás-bajnokság legfontosabb történéseiről. Az elmúlt hetekben többször is kiemeltük az éllovas Úrkút remek szereplését, amely hét győzelme mellett eddig egy döntetlent ért el a bajnokságban.

Önmagában természetesen ez is megsüvegelendő teljesítmény, az azonban még nagyobb fegyvertény, hogy Garai Péter legénysége eddig negyven gólt rúgott miközben egyetlen egyet sem kapott.

Ebben oroszlánrészt vállalt a hét meccsen védő 30 éves kapus, Kádár Balázs, aki 2010 és 2014 között a Veszprémet erősítette, valamint az egy találkozón – szeptember 26-án, a Herend ellen – szerepet kapó 45 esztendős Zsigmond Gyula.

Vajon meddig tart az úrkútiak páratlan sorozata?Vajon meddig tart az úrkútiak páratlan sorozata?

Kíváncsiak voltunk, hogy október derekához érve hány magyar focicsapat büszkélkedhet ilyen teljesítménnyel, amihez a Magyar Labdarúgó-szövetség bárki által hozzáférhető adatbázisát hívtuk segítségül. Ez alapján kiderült, hogy a felnőtt férfi labdarúgók első öt osztályában, tehát a nemzeti bajnokság első három ligájában (NB I, NB II, NB III nyugati, közép és keleti csoport), valamint a tizenkilenc megye és Budapest első és másodosztályában az Úrkút az egyetlen csapat, amely még nem kapott bajnoki gólt.

A piros-feketék október 16-án, szombaton az Ajka Kristály vendéglátójaként folytathatják páratlan szériájukat.

Az Úrkút eddigi eredménysora a 2021/2022-es bajnokságban:

2021. 08. 21.
Úrkút SK–Devecser SE 6-0

2021. 08. 29.
Gyulafirátót SE–Úrkút SK 0-11

2021. 09. 04.
Úrkút SK–Balatonalmádi SE 1-0

2021. 09. 11.
Péti MTE–Úrkút SK 0-3

2021. 09. 18.
Úrkút SK–TIAC VSE 0-0

2021. 09. 26.
Herendi PSK–Úrkút SK 0-5

2021. 10. 02.
Úrkút SK–Fűzfői AK 9-0

2021. 10. 09.
Sümeg VSE–Úrkút SK 0-5

Tabella

Forrás: adatbank.mlsz.huForrás: adatbank.mlsz.hu

Zatkalik Dávid
Szalai Csaba

További cikkek

Az utolsó fordulót rendezték a labdarúgó megyei másodvonalban
Az utolsó fordulót rendezték a labdarúgó megyei másodvonalban
A bajnok Csabrendek 7-3-ra múlta felül a Tihany-Balatonszőlős gárdáját a Veszprém megyei labdarúgó-bajnokság elmúlt hétvégéi, idei utolsó fordulójában.
Az év mérkőzésén lett kupagyőztes a Pét
Az év mérkőzésén lett kupagyőztes a Pét
A vehir.hu labdarúgó megyei kupa szerdai, ajkai döntőjében a szó szoros értelmében minden megtörtént: kivédett büntető, piros lap, de még a játékvezető lába is begörcsölt. A vándorserleget tizenegyespárbaj után végül a Pét vihette haza, a bajnokságot megnyerő Úrkútnak be kellett érnie az ezüstéremmel.
Első győzelmét aratta a Szilágyi DSE
Első győzelmét aratta a Szilágyi DSE
A Veszprém megyei labdarúgó másodvonal hétvégi, idei utolsó előtti fordulójában a sereghajtó Szilágyi DSE 1-0-ra nyert a Somló SC otthonában.
Huszonegy (!) gólt lőtt a bajnok Úrkút az utolsó fordulóban
Huszonegy (!) gólt lőtt a bajnok Úrkút az utolsó fordulóban
A bajnoki címet már korábban begyűjtő Úrkút emlékezetes sikert aratott a vehir.hu labdarúgó megyei élvonal hétvégi, záró fordulójában.
Komoly harcok várhatóak a kiesés ellen
Komoly harcok várhatóak a kiesés ellen
Az előttünk álló hétvégén idei utolsó köréhez érkezik a vehir.hu labdarúgó megyei élvonal. A dobogós helyezések korábban már eldőltek, a kiesés ellen menekülő csapatokra viszont kemény küzdelmek várnak.