Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
25°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
25°C

Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika

2021. október 13. 14:44
Nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Honvéd tájfutói a Szögligeten rendezett hosszútávú országos bajnokságon, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságon.

Október 9-10-én Szögligeten, az Aggteleki-karszt területén, csodálatos őszi időben rendezték meg a tájékozódási futók hosszútávú országos bajnokságát, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságát.

Szombaton az egyéni futamok során már a közel 4 km-es rajmenet is jelentett némi kihívást, a pályákon pedig a jelentős szintkülönbségek mellett „bokatörő” kőmezők és sziklaalakzatok nehezítették a haladást. A magasabb ormokat helyenként mély töbrök váltották, fel-le mászásra (vagy nagyobb kerülőre) késztetve a futókat.

Mérő Dominika (piros melegítőben) a dobogó tetején - Fotó: Németh Zsoltné Bors MelindaMérő Dominika (piros melegítőben) a dobogó tetején - Fotó: Németh Zsoltné Bors Melinda

Vasárnap kicsit eltérő helyszínen sorakoztak fel a háromfős csapatok a pontbegyűjtő ob-ra. Ebben a speciális versenyformában a mindenki számára kötelező, sorrendben érintendő pontokon túl szabadon választott pontokat is szét kell osztani. Ez nem csak a futás, de már az előkészítés során is nagy figyelmet igényel, könnyen előfordulhat, hogy kimarad egy pont, és a csapat kiesik a versenyből.

A fizikai és mentális nehézségek ellenére a Veszprémi Honvéd sportolói jól vették az akadályokat, ismét több éremmel és bajnoki ponttal gazdagították az egyesületet. Közülük is kiemelkedik Mérő Dominika eredménye, aki egyéniben felnőtt bajnoki címet szerzett, és csapatával is első lett.

Bajnoki pontot érő eredmények:

N16: 2. Máramarosi Rita, 5. Gaschler Emma
N20: 3. Lantai Boróka
N21: 1. Mérő Dominika

F16: 3. Bálint Gergő, 5. Barát Miklós
F20: 4. Bálint Benedek
F40: 6. Molnár Attila
F45: 6. Gaschler Gábor
F50: 4. Máramarosi István
F70: 1. Bacsó Attila, 2. Bikki Sándor

Pontbegyűjtő csapat ob-eredmények:

N14: 8. Barát Jázmin, Gaschler Janka, Kovács Borbála
N16: 1. Engi Lilien, Gaschler Emma, Ódor Laura
N20: 1. Lantai Boróka, Máramarosi Rita, Mérő Dominika
N21: 9. Csizmadia Ágnes, Tóth Krisztina, Varsányi Kinga
N145: 4. Gaschler-Gyeviki Nóra, Kaszásné Boa Ágnes, Széplaki Erika

F16: 3. Barát Miklós, Blaskó Benedek, Kovács Jeromos
F18: 4. Bálint Ádám, Bálint Gergő, Kovács Márk
F20: 3. Angyal Dániel, Bálint Benedek, Berzsenyi Bence
F125: 1. Molnár Zoltán, Tóth Attila, Vajda Zsolt
F205: 1. Bacsó Attila, Bikki Sándor, Horváth Tivadar

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.