2022. augusztus 15.
//
Mária névnap

Az évad legjobb eredménye

A VEDAC dobóatlétái Székesfehérváron és Vácon versenyeztek, Pásztor Bence a szezon legjobb eredményével rukkolt elő.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) nyolc dobót indított a fehérvári dobósorozat ötödik állomásán.

Férfi kalapácsvetésben Pásztor Bence nyert, 73.09 méterrel, amellyel a 2021-es szezon eddigi legjobb egyéni eredményét érte el. Ugyanitt második lett Czeller Gábor 69.76 méterrel.

Pásztor Bencea 2021-es szezon eddigi legjobb egyéni eredményét érte el - Fotó: VEDACPásztor Bencea 2021-es szezon eddigi legjobb egyéni eredményét érte el - Fotó: VEDAC

A női kalapácsvetést is veszprémi nyerte: Csatári Jázmin 58.74 méterrel utasított mindenkit maga mögé, míg testvére Csatári Dominika 49.58 méterrel a negyedik lett. Az újonc Keller Fruzsina 34.18 méterrel a kilencedik helyen végzett.

Az U18-asok versenyében, 6 kilogrammos Csekő Miklós állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára: 71.95 métert elérve. A tehetséges dobóatléta öt kilós szerrel is remekelt, 76.44 méterrel ismét a legjobb volt.

A nőknél, az U18-as kategóriában is Csatári Jázmin nyert, a három kilós kalapácsot 65.72 méterre juttatta el.

Szép számú csapattal indult egyesületünk a váci XVII. Németh Miklós gerelyhajító megméretésen. Török Krisztián edző büszke lehet a sok új gerelyhajító palántára, akik már az ilyen rangos erőpróbán is bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

A legifjabbaknál, a gyermek kategóriában Esső Ádám 27.97 méterrel mindenkit megelőzött, klubtársa Eichberger Ádám új egyéni csúccsal, 26.99 méterrel második helyen végzett. Ugyanitt Kalmár Bence a negyedik (20.73), Szűcs Olivér az ötödik (19.93), Tróbert András a hatodik (18.33), míg Esső Gergő a hetedik (17.07) helyezést érte el.

Az újoncoknál Érsek Mózes 23.28 méterrel a tizedik helyen zárt. A serdülőknél Nagy Noé 23.70 méterrel 14. lett.

A nőknél Máté Fanni 48.21 méterrel nyert, míg Till Adél a negyedik helyet szerezte meg (38.64).

Az ifiknél Kövér Fanni tarolt 55.59 méterrel állt fel a dobogó tetejére. Dósa Jázmin ugyanitt 39.13 méterrel az ötödik helyen zárt.

A férfiak mezőnyében Vígvári Kende 48.30 méterrel a 11. helyezést érte el.

A dobóatléták szombaton, a VEDAC hagyományos Évadzáró Dobóversenyén zárják a szezont.

vehir.hu

További cikkek

VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
Három dobó is rajthoz állhatott a világsztárokat is felvonultató Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron és a VEDAC utánpótlása is szerephez jutott.
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője, Csatári Jázmin kilencedik lett a kolumbiai Caliban zajló U20 atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Az SVSE kiválósága, Varga Gréta a 8. helyen végzett a 3000 méteres akadályfutás döntőjében a Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság csütörtöki napján. Ugyanitt a VEDAC kalapácsvetője, Csekő Miklós a 11. helyen zárt.
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
A VEDAC kiválósága, Kövér Fanni az 5. helyen végzett a női gerelyhajítás döntőjében a kolumbiai Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság keddi napján. Klubtársa, Csekő Miklós sikerrel vette selejtezőjét.
Döntős szereplés az EYOF-on
Döntős szereplés az EYOF-on
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) két sportolóval képviseltette magát a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokon (EYOF).