2021. november 30.
//
András, Andor névnap

Hosszútávú medencés úszó ob: Rasovszky nyert tíz kilométeren

2021. október 22. 18:35
MTI
Papírforma sikerek születtek pénteken az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán, a 10 kilométeres versenyszámban.

A szegedi viadalon - az esemény honlapja szerint - a férfiaknál a táv nyíltvízi olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf diadalmaskodott. A veszprémiek versenyzője közel másfél perccel előzte meg a második helyezett Gálicz Pétert, míg a harmadik némi meglepetésre a hátúszó specialista Telegdy Ádám lett.

Gálicz Péter, Rasovszky Kristóf, Telegdy Ádám - Fotó: MÚSZ FacebookGálicz Péter, Rasovszky Kristóf, Telegdy Ádám - Fotó: MÚSZ Facebook

A nőknél a Tokióban negyedik Olasz Anna hasonlóan simán győzött, megelőzve Rohács Rékát és Vas Lucát.    

Ez a viadal egyben selejtező a jövő májusban Fukuokában sorra kerülő világbajnokság nyíltvízi küzdelmeire. Rasovszky és Olasz védettséget élvez, a két "kiemelt" mellett Szegedről a négy-négy legjobb úszhat decemberben, az Abu-Dzabiban sorra kerülő világkupa-futamon. Onnan a két legjobb "jut tovább", akik között a februári dohai vk dönt: amelyikük ott előrébb végez, az indulhat a vb-n 10 km-en, a másik 5 és/vagy 25 km-en kap lehetőséget.

A szegedi versenyt követően a férfiaknál Kovacsics Márk, Betlehem Dávid, Gálicz Péter és Sárkány Zalán, míg a nőknél Rohács Réka, Vas Luca, Gál Kincső és Balogh Vivien küzd tovább a vb-részvételért.

Eredmények 10 km:

férfiak:
1. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 1:47:28.23 óra
2. Gálicz Péter (FTC) 1:48:48.73
3. Telegdy Ádám (Kőbánya Sport Club) 1:51:22.64

nők:
1. Olasz Anna (Szegedi Úszó Egylet) 1:58:07.28 óra
2. Rohács Réka (Kőbánya Sport Club) 1:59:38.83
3. Vas Luca (Szegedi Úszó Egylet) 2:00:27.07

vehir.hu

További cikkek

Hosszútávú medencés úszó ob: Rasovszky újabb aranya
Hosszútávú medencés úszó ob: Rasovszky újabb aranya
A Balaton Úszó Klub Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf 5 kilométeren sem talált legyőzőre az úszók Szegeden rendezett hosszútávú medencés országos bajnokságán.
Nyíltvízi úszó Ek: Rasovszky negyedik Szardínián
Nyíltvízi úszó Ek: Rasovszky negyedik Szardínián
A Balaton Úszó Klub Veszprém olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf negyedik lett a nyíltvízi úszó Európa Kupa-sorozat szombati, szardíniai állomásán.
Utolsónak be, elsőnek ki
Utolsónak be, elsőnek ki
A Balaton Úszó Klub olimpikonjának minden napja 4:50-kor kezdődik, 6 órakor már a medencében van, és átlagosan egy Veszprém-Balatonalmádi oda-vissza távot teljesít úszva minden edzésen. Rasovszky Kristóf, nyílt vízi úszó a tokiói olimpián szerzett ezüstérme után ismét edzésbe állt, miközben már készül az élsportolói karrier utáni életére is.
Rasovszky Kristóf harmadik lett Piombinóban
Rasovszky Kristóf harmadik lett Piombinóban
A Balaton Úszó Klub Veszprém versenyzője, Rasovszky Kristóf bronzérmesként végzett a FINA nyíltvízi úszó Európa-kupa sorozatának vasárnapi állomásán az olaszországi Piombinóban.
Rasovszky negyedik helyen végzett Barcelonában
Rasovszky negyedik helyen végzett Barcelonában
A Balaton Úszó Klub Veszprém olimpiai ezüstérmes klasszisa, Rasovszky Kristóf negyedik helyen zárt a nyíltvízi Európa-kupasorozat barcelonai állomásán.