2021. november 30.
//
András, Andor névnap

Hosszútávú medencés úszó ob: Rasovszky újabb aranya

2021. október 24. 18:26
MTI
A Balaton Úszó Klub Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf 5 kilométeren sem talált legyőzőre az úszók Szegeden rendezett hosszútávú medencés országos bajnokságán.

A tokiói olimpia nyílvízi versenyében ezüstérmes klasszis - aki pénteken 10 kilométeren bizonyult a legjobbnak - vasárnap magabiztosan diadalmaskodott 5 kilométeren is, amely távon, igaz nem medencében, de ő a regnáló világbajnok.

Rasovszky Kristóf vasárnap magabiztosan diadalmaskodott 5 kilométeren is - Fotó: MÚSZRasovszky Kristóf vasárnap magabiztosan diadalmaskodott 5 kilométeren is - Fotó: MÚSZ

A második helyen a hátúszó specialista Telegdy Ádám végzett, míg a harmadik Gálicz Péter lett.

A nőknél a 10 kilométeren győztes, tokiói negyedik Olasz Anna némi meglepetésre kikapott szegedi klubtársától, Vas Lucától.

Eredmények, 5 km:

férfiak:
1. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 53:09.89 perc
2. Telegdy Ádám (Kőbánya Sport Club) 53:47.83
3. Gálicz Péter (FTC) 54:53.31

nők:
1. Vas Luca (Szegedi Úszó Egylet) 57:53.35
2. Olasz Anna (Szegedi Úszó Egylet) 58:14.12
3. Rohács Réka (Kőbánya Sport Club) 59:25.80
 

vehir.hu

További cikkek

Hosszútávú medencés úszó ob: Rasovszky nyert tíz kilométeren
Hosszútávú medencés úszó ob: Rasovszky nyert tíz kilométeren
Papírforma sikerek születtek pénteken az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán, a 10 kilométeres versenyszámban.
Nyíltvízi úszó Ek: Rasovszky negyedik Szardínián
Nyíltvízi úszó Ek: Rasovszky negyedik Szardínián
A Balaton Úszó Klub Veszprém olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf negyedik lett a nyíltvízi úszó Európa Kupa-sorozat szombati, szardíniai állomásán.
Utolsónak be, elsőnek ki
Utolsónak be, elsőnek ki
A Balaton Úszó Klub olimpikonjának minden napja 4:50-kor kezdődik, 6 órakor már a medencében van, és átlagosan egy Veszprém-Balatonalmádi oda-vissza távot teljesít úszva minden edzésen. Rasovszky Kristóf, nyílt vízi úszó a tokiói olimpián szerzett ezüstérme után ismét edzésbe állt, miközben már készül az élsportolói karrier utáni életére is.
Rasovszky Kristóf harmadik lett Piombinóban
Rasovszky Kristóf harmadik lett Piombinóban
A Balaton Úszó Klub Veszprém versenyzője, Rasovszky Kristóf bronzérmesként végzett a FINA nyíltvízi úszó Európa-kupa sorozatának vasárnapi állomásán az olaszországi Piombinóban.
Rasovszky negyedik helyen végzett Barcelonában
Rasovszky negyedik helyen végzett Barcelonában
A Balaton Úszó Klub Veszprém olimpiai ezüstérmes klasszisa, Rasovszky Kristóf negyedik helyen zárt a nyíltvízi Európa-kupasorozat barcelonai állomásán.