2022. január 25.
//
Pál névnap

Jótékonysági futás Veszprémben – összefog a triatlonos társadalom

A Spirit Futó és Triatlon Sport Club veszprémi szakosztálya jótékonysági futást szervez dr. Varjú Gábor szombathelyi állatorvos megsegítésére november 7-én, vasárnap 9 órától Veszprémben, a Kolostorok és Kertek völgyében.

A köztiszteletben álló szombathelyi állatorvos, dr. Varjú Gábor néhány héttel ezelőtt kerékpáros edzésbalesetet szenvedett, amely nyomán súlyos sérüléseket szenvedett. Jelenleg azért küzd, hogy újra teljes, egészséges, mozgással teli élete lehessen.

A november 7-ei veszprémi jótékonysági futás nevezési díjakból befolyó összeget dr. Varjú Gábor gyógyítására ajánlották fel a szervezők, akik szeretnék megmutatni, hogy a sport milyen erős kapocs a mai világban, és mennyire fontos az összefogás.

Fotó: Spirit Sc Veszprém - Triatlon Utánpótlás FacebookFotó: Spirit Sc Veszprém - Triatlon Utánpótlás Facebook

Mint írják, aki rendszeres látogatója a hazai triatlon- és futóversenyeknek, annak ismerősen cseng dr. Varjú Gábor neve.

Gondolatainkban ismerősen tűnik fel a kép, ahogy Gabi lehetetlent nem ismerve, küzdelemmel teli arckifejezéssel gyűri a kilométereket. Szenior korcsoportjának élversenyzője, emblematikus figurája, az utánpótláskorú gyerekek fő támogatója, segítője, motivátora, egy igazán jó ember. Sajnos Gabit egy újabb harcra hívta az élet. Néhány héttel ezelőtt egy kerékpáros edzésbalesetet szenvedett. Most súlyos sérüléseiből épül. A tüdeje, a gerince, sok csontja azért küzd, hogy talán újra teljes, egészséges, mozgással teli élete lehessen. Hogy egyszer újra három nagy „szerelmének”, a családjának, az állatorvosi hivatásának és a triatlonnak élhessen. Aki ismeri Gabit, tudja mekkora küzdő. Kilenc ironman távot teljesített, a közép- és rövidtávú versenyeit, a maraton futásait már nem számoltuk. Mindent elért, amit kitűzött maga elé. Most a legnagyobb és talán leghosszabb csatája előtt áll. Minden segítség elkell. Minden feléje irányított energia az épülését szolgálja. Fogjunk össze, mutassuk meg neki és a világnak, hogy milyen a triatlonos társadalom, milyenek vagyunk mi, sportolók!

– olvasható a szervezők közleményében.

Az eseményről bővebben ITT olvashat.

vehir.hu

További cikkek

Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Ingyenes síelési lehetőséggel nyitott meg csütörtökön az eplényi síaréna - közölték a síközpont közösségi oldalán.
Hótengerben futottak egy nemes célért
Hótengerben futottak egy nemes célért
Több mint négyszázezer forint gyűlt össze annak a százötven futónak a nevezéséből, akik hétvégén részt vettek a Veszprémi Mikulás Futáson. A rendező Városi Nyilvánosságért Alapítvány a teljes befolyt összeget a Vackoló Állatvédő Egyesületnek ajánlotta, amely éves szinten több mint félezer elárvult állatnak segít az otthonteremtésben.
Közel félmillióan sportoltak a nyári-őszi mozgáskampányban
Közel félmillióan sportoltak a nyári-őszi mozgáskampányban
A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) nyári-őszi mozgáskampányában több száz esemény keretében közel félmillióan vettek részt a legkülönfélébb mozgásformákat kipróbálva.
Mezei futás optimális környezetben
Mezei futás optimális környezetben
Nemesvámoson rendezett több korosztály és versenyrendszer indulóit felvonultató, remek hangulatú mezei futó versenyt a VEDAC.
A futás egyéni sport, amit közösségben űzünk
A futás egyéni sport, amit közösségben űzünk
Több százan vettek részt azon a jótékonysági futáson Veszprémben, amellyel a futó közösség dr. Varjú Gábor, szombathelyi állatorvos, triatlonista súlyos balesetéből való felépülését támogatták. A mezőny vasárnap délelőtt rajtolt a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérről és a Gulya-dombon keresztül teljesítették az 5, illetve 10 km-es távot.