Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A futás egyéni sport, amit közösségben űzünk

2021. november 7. 13:07
Több százan vettek részt azon a jótékonysági futáson Veszprémben, amellyel a futó közösség dr. Varjú Gábor, szombathelyi állatorvos, triatlonista súlyos balesetéből való felépülését támogatták. A mezőny vasárnap délelőtt rajtolt a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérről és a Gulya-dombon keresztül teljesítették az 5, illetve 10 km-es távot.

„A futás látszólag egyéni sport, de valójában egy nagy közösséget alkotnak azok, akik űzik ezt a mozgásformát” – mondta Ovádi Péter, országgyűlési képviselő vasárnap délelőtt a Veszprémvölgyben, azon a jótékonysági futáson, amellyel a pár hete súlyos edzésbalesetet szenvedő dr. Varjú Gábor felépülését támogatták és amelyen a képviselő is elindult.

A szombathelyi állatorvosért nem túlzás kijelenteni, hogy az egész futó közösség megmozdult, Veszprémben több százan regisztráltak az eseményre, akik a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérről indulva a Gulya-dombon keresztül telesíthették az 5, illetve 10 km-es távot.

Az eseményre nem csak Veszprémből érkeztek amatőr és profi sportolók, Szombathelyről is népes csapat érkezett, hogy részvételükkel – a nevezési díjakból befolyt összeget dr. Varjú Gábor felépülésére fordítják – támogassák sportoló társukat.

A szervező Spirit Futó és Triatlon Sport Club veszprémi szakosztálya mind szakmailag, mind emberbaráti szempontból kiváló eseményt hozott létre. A rajtnál felolvasták azt a levelet, amit dr. Varjú Gábor írt lábadozása közben a kórházból, ebben úgy fogalmazott, ilyen súlyos baleset után döbben rá az ember, hogy még az sem lehet természetes, hogy tudunk lélegezni és járni, mindazonáltal folyamatosan küzd a felépüléséért, amiben nagyon sokat számít neki a társai támogatása, mint írta.

A beérkezésnél pedig a futók küldhettek videóüzenetet, amiből a szervezők egy kisfilmet fognak készíteni, amit eljuttatnak társuknak.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.