2022. augusztus 8.
//
László névnap

A legjobb tizenhat között a Veszprém KK

Továbbjutott a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában a Veszprém Kosárlabda Klub, amely hétfő este magabiztosan verte az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC csapatát.

Három nappal a MAFC elleni sikeresen megvívott bajnokiját követően a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában folytatta szereplését a Veszprém Kosárlabda Klub. A mieink ellenfele legjobb tizenhat közé jutásért rendezett egymeccses párharcban az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC csapata volt, amely az NB I/B zöld csoportjában szerepel, és jelenleg négy-négyes mérleggel a tabella hetedik helyén áll.

Horváth hármasával indult a meccs, amire az exveszprémi Lógár válaszolt egy kettessel, majd valamivel később egy szintén egykori bakonyi játékos, Veingartner is betalált (3. perc: 7:6). A hazaiak pontatlanul kezdték a találkozót, de a védekezésük kompenzálta azt. Szabó triplája a negyed közepén az ötpontos előnyt jelentette, amit Horváth saját labdaszerzéséből dobott könnyű kettese, majd Szabó ziccere villámgyorsan kilencre növelt. Jött is az időkérés a vendégektől (6. perc: 16:7). Horváth és Madár kosarai után tovább nőtt a különbség, ám a Győr visszaküzdötte magát hét pontra. Horváth három gyors hármasa zsinórban azonban jelentős előnyhöz juttatta a Veszprémet az első kisszünetre (10. perc: 30:14).

Fotó: Fux Marcell – veszpremkosar.huFotó: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

A második negyed első felében tovább nőtt a távolság a két együttes között, Djukics, Tóth, Madár és főleg Horváth jóvoltából (15. perc: 48:30). A következő percekben a hazai alakulat tett azért, hogy húsz pont fölé menjen a különbség: Tóth, Szabó, Glatz és a beálló Végh is hozzátette a magát. Na meg Horváth, aki a félidőt hétből hét hárompontossal és huszonöt ponttal zárta (20. perc: 66:37).

A második félidő Lógár kettesével, majd Végh hármasával indult, amely már a harmincpontos előnyt jelentette a hazaiaknak. Innentől pedig már ez volt az a szint, amit minimum próbált tartani a Veszprém. Ehhez Djukics járult hozzá egyből egy távolival, míg Szabó két jó büntetővel majd egy remek gólpasszal szerb csapattársának (25. perc: 80:44). A bakonyiak azonban nem lassítottak, remek labdajáratások végén szerzett kosarakkal örvendeztették meg a kilátogató drukkereket, vagy jó védekezésből szerzett labdákból dobtak könnyű kosarakat (30. perc: 98:47).

Az utolsó tíz perc Gárdai hárompontosával indult, amelyet követően egy emberként ugrott fel mindenki a veszprémi kispadon. A Djukics-Madár-Tóth trió nagyon szép akciókat mutatott be, Horváth pedig szerzett labdákból növelte pontjai számát harminc fölé (34. perc: 107:53). A Veszprém alacsony szerkezetre váltott, Glatz volt a legmagasabb a pályán a hazaiaktól, miközben a Győr egészpályás letámadással próbálkozott. Két perccel a vége előtt Gárdai és Dancsecs triplája örvendeztette meg a társakat és a veszprémi publikumot. A hazai csapat a végső dudaszóig komolyan vette a találkozót, maximálisan megtisztelve az egy osztállyal lejjebb játszó ellenfelét és kiszolgálva a közönséget (40. perc: 122:63).

Férfi kosárlabda Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 3. forduló:
Veszprém Kosárlabda Klub–Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 122:63 (30:14, 36:23, 32:10, 24:16)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 90 néző. Vezette: Györfy Rúben, Kéri István, Gruber Nikolett Lilla
Veszprém: Horváth 35/21, Madár 7, Tóth 22, Szabó 17/3, Glatz 10. Cserék: Gárdai 6/6, Dancsecs 8/6, Végh 5/3, Dukic 12/6. Edző: Martin Blaho
Győr: Berneczei 8, Lógár 11/3, Veingartner 15/6, Kámán, Friedl 2. Cserék: Dani 5/3, Varga 2, Kabács 3/3, Janszky 4, Hágen 3, Garancz 10/9. Edző: Kertész Dániel

Edzői értékelések

Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: – Örülök minden meccsnek és minden ellenfélnek, hiszen esély jelent számunkra, hogy öt az öt ellen játsszunk, amely nem adott mindig számunkra az edzéseken. Örülök, hogy mindenki játszhatott ma, és hogy két fiatal játékosunk megszerezte első pontjait a felnőtt csapatban. Élveztük a játékot. Szerencsére senki sem sérült meg, így folytathatjuk a felkészülést a következő bajnoki találkozónkra.

Kertész Dániel, a Győr vezetőedzője: – Nem volt kérdés, hogy ki fogja megnyerni ezt a mai mérkőzést. Nem teljesen értem az MKOSZ részéről, hogyan alakulhatott a mai találkozó így, hiszen tegnap bajnoki meccsünk volt, így szinte egy juniorcsapattal jöttünk ide. Kíváncsi lennék, hogy miért alakult ez így. Ettől függetlenül nem lehet elvenni az érdemet a hazai együttestől. A játékosaimra pedig büszke vagyok, nagyon agresszívan játszottak. Nem ijedtek meg a többszörös válogatott játékosoktól tizenhat-tizenhét éves koruk ellenére, hanem becsülettel küzdöttek a meccs végéig.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 2. 2022. május 13. 19:30 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK TF-BP 92-80
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 1. 2022. május 11. 20:30 Budapest, Sport 11 Sportcentrum TF-BP Veszprém KK 115-85
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás 2. 2022. május 7. 18:30 Budapest, Gabányi László Sportcsarnok MAFC Veszprém KK 105-86
előző események betöltése