Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Ma eldől, hogy Veszprém lesz-e 2024-ben Európa ifjúsági fővárosa

2021. november 18. 9:57
A veszprémi delegáció már Brüsszelben van, ahol várhatóan ma délután kihirdetik, hogy melyik város viselheti 2024-ben az Európa Ifjúsági Fővárosa címet.

Az Európa Ifjúsági Fővárosa (European Youth Capital) címet évente ítélik oda valamely európai városnak. Azalatt az egy év alatt, amíg a cím érvényes, a városok bizonyíthatják ifjúság-központúságukat különböző olyan tevékenységek szervezésével, amelyek a város kulturális, szociális, politikai és gazdasági fejlődését segíthetik elő.

Veszprémben már egy éve zajlanak az elkészítő munkák, ifjúsági kerekasztal alakult, munkacsoportokat hoztak létre az önkormányzat koordinálása alatt, hogy kidolgozzák azt a koncepciót, ami megmérkőzik európai színtéren is más városok elképzeléseivel.

Európa Ifjúsági Fővárosa címért 2024-re négy város esélyes: Veszprém mellett Gent, Chisinau és Lviv.

A veszprémi delegáció Hegedűs Barbara, alpolgármester vezetésével már Brüsszelben van, a szerdai napon a zsűri előtt prezentálták elképzeléseiket, csütörtök délután pedig a döntés is megszületik, amit a helyszínen jelentenek be.

vehir.hu
további cikkek
Hozzá kell szoktatni a fiatalokat, hogy számít a véleményük Hozzá kell szoktatni a fiatalokat, hogy számít a véleményük Az Európa Ifjúsági Fővárosa cím kihirdetése óta először volt alkalma összeülni a pályázatot összeállító csapatnak, hogy immár az eredmény fejében megosszák tapasztalataikat, illetve elgondolkodjanak a folytatásról. Abban ugyanis kétségtelenül egyetértenek a felek, hogy a megálmodott projektek egy részét mindenképpen érdemes megvalósítani. 2022. február 4. 4:00 A veszprémi Európa Ifjúsági Főváros projekt nem vész el, csak átalakul fiatalok A veszprémi Európa Ifjúsági Főváros projekt nem vész el, csak átalakul Több, mint egy év előkészítő munka után a múlt héten prezentálta a veszprémi csapat Brüsszelben az Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 címről döntő zsűri előtt a koncepcióját. A végeredmény kihirdetésénél végül nem Veszprém, hanem Gent városa örülhetett, de a veszprémi ifjúságfejlesztési koncepciót sem fogják széttépni. Hegedűs Barbara, alpolgármestert, a veszprémi csapat vezetőjét kérdeztük a tanulságokról és a projekt jövőjéről. 2021. november 23. 21:18 Gent nyerte Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 címet, Veszprém ezúttal alulmaradt a megmérettetésben Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 Gent nyerte Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 címet, Veszprém ezúttal alulmaradt a megmérettetésben Csütörtök délután az Európai Ifjúsági Fórum (European Youth Forum) által kijelölt nemzetközi zsűri Gent városát tartotta érdemesnek, hogy 2024-ben Európa Ifjúsági Fővárosa legyen, így Veszprém ebben a versenyben alulmaradt európai riválisaival szemben. 2021. november 18. 16:00 Csapatmunka városvezetőként és családanyaként Csapatmunka városvezetőként és családanyaként 30 évesen lett alpolgármester Veszprémben, ráadásul egyből a nagyobb városi fejlesztésekkel együtt járó felelősséget is megkapta. Hegedűs Barbara városvezetői feladatai mellett két kisgyermeket is nevel, miközben időnként Brüsszelben van jelenése hivatalos megbízatásából. Az Európa Ifjúsági Fővárosa projektről, a brüsszeli döntéshozatalról és a dolgozó anya szerepéről is beszélgettünk. 2021. szeptember 8. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.