Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
29°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
29°C

Továbbra sem teljes a magyar válogatott kerete

2021. november 24. 13:34 // Forrás: MTI
Szöllősi-Zácsik Szandra és Janurik Kinga távolléte miatt továbbra sem teljes az egy hét múlva kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott kerete.

A magyar szövetség (MKSZ) szerdai online sajtótájékoztatóján Kirsner Erika alelnök elmondta, leghamarabb a jövő hét közepén derül ki, hogy a koronavírusos megbetegedéssel küzdő kapus, Janurik egyáltalán részt vehet-e a tornán. Ferencvárosi klubtársai egy kivétellel szerdán csatlakoztak a nemzeti együttes keretéhez, mivel negatív lett valamennyi tesztjük. Szöllősi-Zácsik Szandra azonban sérülés miatt csak Spanyolországban csatlakozik, vagyis ki kell hagynia pénteken és vasárnap az olimpiai címvédő franciák elleni barátságos mérkőzéseket Párizsban.    

Kirsner kijelentette, a szövetség vezetősége a legjobb nyolc közé jutást várja el a válogatottól. Hangsúlyozta, nem lesz tét nélküli a torna a magyarok számára, mivel a következő olimpiai kvalifikációs világbajnokságig már csak két év, a párizsi ötkarikás játékokig pedig két és fél esztendő van hátra, ezért minden edzést és minden meccset ki kell használni a csapatépítés érdekében.

Fotó: MKSZ (archív)Fotó: MKSZ (archív)

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány már két héttel ezelőtt a nemzetközi szövetség honlapján kijelentette, hogy legalább a negyeddöntőig eljutna a csapattal. Az augusztus végén kinevezett edző szerdán úgy fogalmazott, a világbajnokság nemcsak arról fog szólni, hogy a fiatal játékosok tapasztalatot szerezzenek, hanem arról is, hogy teljesíteniük kell, és elérni a szövetség által kitűzött célt.

A szakvezető hozzátette, nincsenek egyszerű helyzetben, mert a ferencvárosiak eddigi kényszerű távolléte miatt némileg felborult a felkészülésük, és csak egy közös edzésük lesz a Párizsba utazás előtt.    

"Szerencsére nem először találkozunk, voltak már közös edzéseink és meccseink is. Bízom benne, hogy a legjobb tudásunk szerint játszunk majd a világbajnokságon" - nyilatkozta Golovin.    

A franciák elleni két találkozó kapcsán megjegyezte, az a céljuk, hogy felzárkózzanak a világelithez, ehhez pedig olyan csapatokkal kell játszaniuk, akik oda tartoznak. Várakozásai szerint a pénteki és a vasárnapi mérkőzés részükről a védekezésről és a visszafutásról fog szólni, ebben pedig nagyot kell javulniuk, ha jó eredményt akarnak elérni Spanyolországban.    

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a vb csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában. Golovin szerint a sorsolás kedvező számukra, mert meccsről meccsre erősebb ellenfelekkel játszanak.    

Hozzáfűzte, próbálták megtartani a rutinos játékosokat, és mellettük felépíteni a fiatalokat, de ez az elképzelésük felborult - például azért, mert Tomori Zsuzsanna lemondta a szereplést -, így sok a fiatal a keretben, és hiányoznak az idősebbek.   

Az idei lesz a 25. női világbajnokság - és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott -, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 1-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.